Homepagina » Gezondheid » Deze stad gebruikte zijn inwoners als proefkonijn door een kankerverwekkende stof aan het drinkwater toe te voegen
Deze stad gebruikte zijn inwoners als proefkonijn door een kankerverwekkende stof aan het drinkwater toe te voegen

Deze stad gebruikte zijn inwoners als proefkonijn door een kankerverwekkende stof aan het drinkwater toe te voegen

Meer dan een jaar lang zijn de inwoners van de hoofdstad van Californië moedwillig vergiftigd. Het drinkwater van de stad werd gezuiverd met behulp van chemicaliën waarvan bekend was dat ze kankerverwekkend zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de lokale zender ABC10.

De zender onthulde dat inwoners van de stad zijn gebruikt als proefkonijn. Tussen 2013 en 2014 voegde Sacramento in het geheim een chemische stof toe aan het drinkwater, te weten aluminiumchloorhydraat (ACH).

De stof wordt toegevoegd aan veel deodorantsprays en –rollers en kan een mogelijke oorzaak zijn van borstkanker bij vrouwen. Sommige fabrikanten stoppen de stof daarom niet meer in hun deodorant.

Nog giftigere substantie

ACH is door Sacramento nooit goed getest op veiligheid. In 2013 was al bekend dat de stof kon leiden tot miskramen, geboorteafwijkingen en kanker. Toch werd besloten om de stof toe te voegen aan het drinkwater, waarna veel inwoners last kregen van gezondheidsproblemen. Sommige inwoners van de stad kregen zelfs kanker omdat ze het besmette water dronken.

Al snel werd ontdekt dat het water niet effectief genoeg werd gezuiverd. In plaats van de chemische stof niet langer te gebruiken, besloten stadsfunctionarissen grote hoeveelheden chloor toe te voegen aan het water om de effectiviteit van ACH te verhogen. Door deze maatregel ontstond een nog giftigere substantie, zo bleek later.

‘Ik dronk het iedere dag’

Volgens ABC10 werd de gemeenschap in feite gezien als een proefkonijn omdat nietsvermoedende mensen een jaar lang werden blootgesteld aan te hoge concentraties trihalomethanen, die worden gevormd als bijproduct bij de toepassing van chloor om water te ontsmetten.

Anna Marie Tomlinson uit Rio Linda is één van de inwoners die last heeft gekregen van gezondheidsproblemen vanwege het vergiftigde water. “Ik weet dat ik kanker heb gekregen door het water,” vertelde ze aan de media, toevoegende dat tenminste drie mensen uit haar buurt in hetzelfde jaar kanker hebben gekregen. “Ik dronk het iedere dag.”

[The Anti-Media]


Vond je deze info goed? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Onze grote leiders, de volksvertegenwoordigers, de verantwoordelijken, psychopaten met een mix van genocide en massavernietiging (niet allemaal natuurlijk)
  Machts-personen met verkeerde hersenkronkels, hiermee kun je je perverse idealen lekker botvieren zonder gevolgen, mothers finest…

  11 likes
  • Inderdaad, tuig van de bovenste plank.
   En wij laten het allemaal gebeuren

   10 likes
   • Ik wil zien dat mensen ook daadwerkelijk gestraft worden als dit soort zaken aan het licht komen. En niet zoals het meestal gaat een paar mensen die hun baan verliezen vaak zelfs nog met een flinke gouden handdruk (en de volgende dag alweer de draaideur door zijn), dan zou het weer allemaal goed zijn!? Nee dat soort verantwoordelijken moeten gewoon net als in Game Of Thrones publiekelijk figuurlijk “aan de schandpaal genageld worden”, dus feitelijk naakt beschamend door de straten geleid worden met daarna een daadwerkelijke straf. Waarbij gevangenschap me niet bepaald een goede vorm van straf lijkt. Maar misschien dat een bepaalde graad van elektroschok straf wel op z’n plaats is.

    1 likes
  • Inderdaad, desinformatie van de bovenste plank.
   En we slikken het als zoete koek!

   2 likes
 2. @Legalize, weten, en dan helemaal níets doen.??

  0 likes
 3. Dat ACH niet meer in deosprays wordt gedaan is natuurlijk goed, maar waarom zou je eigenlijk deodorant gebruiken? Omdat je stinkt? Ja, de fabrikanten van dergelijke middelen maken ons wijs dat we stinken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...