Homepagina » Propaganda » Waarom alles wat de westerse media je vertellen over Venezuela, een leugen is
Waarom alles wat de westerse media je vertellen over Venezuela, een leugen is

Waarom alles wat de westerse media je vertellen over Venezuela, een leugen is

Al twee decennia is de Amerikaanse overheid vastbesloten democratisch gekozen regeringen van Venezuela te destabiliseren, ondermijnen en af te zetten. Eerst was Hugo Chavez aan de beurt en nu is Nicolas Maduro de sigaar.

Alan MacLeod van de gerenommeerde Glasgow University Media Group zocht uit waarom we hier nauwelijks iets over horen in de mainstream media.

Hij verzamelde ruim 500 artikelen over Venezuela die in de afgelopen jaren in Britse en Amerikaanse kranten zijn verschenen.

Volledig afhankelijk

MacLeod kwam tot de ontdekking dat vrijwel alle artikelen Chavez in een negatief daglicht zetten. Westerse journalisten schilderden hem massaal af als dictator.

Dat terwijl uit studies die waren uitgevoerd door de VN en Wereldbank juist bleek dat er onder Chavez veel positieve dingen gebeurden in het land.

Dit soort eenzijdige en vooringenomen berichtgeving is geen verrassing. Overheden en leiders die de belangen van het Amerikaanse rijk in Zuid-Amerika bedreigen worden wel vaker verguisd.

MacLeod merkte op dat de meeste mainstream media voor hun informatie uit andere landen vrijwel volledig afhankelijk zijn van grote persbureaus zoals Reuters en Bloomberg.

Couppogingen

Bloomberg en Reuters krijgen hun informatie vooral van Venezolaanse journalisten die Chavez en Maduro niet kunnen luchten.

MacLeod interviewde veel van deze journalisten en sommigen van hen gaven zelfs toe dat ze betrokken waren geweest bij couppogingen tegen Chavez.

De westerse journalisten die in Venezuela vertoeven, wonen in het oosten van Caracas in een bewaakte vestiging waar ook de financiële elite verblijft. Zelden tot nooit spreken ze de normale burgers.

Om die reden lijkt het alsof iedereen de Venezolaanse regering haat, omdat de elite inderdaad een hekel heeft aan de regering.

Fake news

Sommige journalisten gaven zelfs toe dat ze fake news verspreidden, artikelen die niet op waarheid berustten.

De media staan bol van zulke verhalen. Heel soms worden ze offline gehaald.

MacLeod verwacht dat de westerse media eenzijdig en vooringenomen zullen blijven berichten over Venezuela en dat het misschien nog wel erger zal worden.

Hij raadt mensen aan ook alternatieve mediabronnen te raadplegen. “Als je enkel vertrouwt op de mainstream media krijg je een vertekend beeld.”

Foto: SoyMAM Wikimedia Commons

[Sputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Zouden al die verhalen over personen die Venezuela verlaten, dan gebaseerd zijn op fake nieuws.?

Pino
Pino
3 jaren geleden

Dit krijg je als de mainstream media volledig in handen is van de zionisten die zich Joden noemen maar het niet zijn!

K.o.
K.o.
3 jaren geleden

Misschien moet eerst er heen om te oordelen dat het nog veeeeel erger is dan dat mainstream meld.

Wallyz
Wallyz
3 jaren geleden

De kop Boven het artikel al is eigenlijk net zo erg als de media dat het bekritiseerd. Al zou het artikel tweezijdigheid tonen, dan zo het enig zin hebben het aan te nemen. Onze Venezolaanse vrienden kunnen niet eens meer eten sturen naar hun familie. Zo moet de zus van een vriendin van ons haar dochter door een vriendin laten borstvoeden die moedermelk kunnen geven, want de baby melkpoeder komt niet aan. De ouders van een andere vriendin moeten op 60 jarige leeftijd een nieu leven opbouwen in Spanje. Ze hebben idd het geld er voor, maar ga maar eens naar Colombia, die weten niet wat ze moeten doen met de vluchtelingen. Rijk of niet rijk…..er is gewoon geen eten terwijl het land zo veel rijkdommen heeft. Toch wel een beetje mismanagement van de regering niet?

x

Check Also

antiva

Olympisch turnkampioen en ‘antivaxer’ overleden aan corona (maar hij was gevaccineerd)

De Britse nieuwszender Sky News berichtte dinsdag ...

patholoog

Forensisch patholoog: ‘Ik krijg lichamen op de snijtafel die rechtstreeks door de vaccinatie zijn gestorven’

De Tweede Kamer stemde unaniem voor een ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

6
0
We lezen graag je reactie!x