Mens en Dier

‘Totaal irrelevant blaadje’: NRC onder vuur vanwege hit piece over Eva Vlaardingerbroek

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Terwijl een hit piece over Eva Vlaardingerbroek in de maak is, schrijft een hit piece over NRC Handelsblad – ‘onafhankelijke, diepgravende en integere journalistiek’ – zich vanzelf op X. FVD-leider Thierry Baudet zette maandagochtend een appje online dat hij van NRC-journalist Wilmer Heck kreeg.

Heck gaf aan dat hij aan een ‘profiel’ werkt over Vlaardingerbroek. Henk Otten zegt dat Baudet haar destijds hoog op de kieslijst wilde hebben om ‘jonge mannen te trekken’. Heck vroeg Baudet of hij dat kan bevestigen en of hij erop wil reageren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Lees dit appje en doorzie hoe de media reageren,” schrijft de FVD-voorman erbij. “Het enige wat NRC en Heck willen, is Vlaardingerbroek beschadigen.”

Misschien wel het grootste probleem

Ze ontfutselen een rancuneuze quote van de daartoe immer bereide Otten (die toen overigens allang weg was bij FVD) en hopen dat ik ‘hap’, want ik heb ook nog een appeltje te schillen met haar, zo redeneren deze gasten, aldus Baudet.

Misschien wel het grootste probleem van de moderne democratie is het ontbreken van tegenmacht richting de (massa)media, klaagt hij.

Vlaardingerbroek is hem dankbaar dat hij het appje online heeft gezet. “Zoals je zegt: dit is exact de modus operandi van deze zelfbenoemde ‘journalisten’: ze zijn erop uit om een hit piece te schrijven.”

Totaal irrelevant

Ze voegt toe dat de legacy media inmiddels ‘totaal irrelevant’ zijn.

Heck benaderde ook haar beste vriendin, Raisa Blommestijn, aangezien ze niet reageerde op contactverzoeken. “Misschien wil jij haar nog vragen of ze mee wil werken. En wellicht wil jij meewerken?” vroeg hij.

Blommestijn had de volgende quote voor de krant: “Je werkt bij een totaal irrelevant blaadje dat enkel nepnieuws en overheidspropaganda verspreidt. Ik wens op geen enkele manier geassocieerd te worden met NRC of deze hit piece over m’n beste vriendin.”

Blijkbaar ben je dan bij de NRC goed op je plek

Ze deelt en passant een sneer uit aan Otten, ‘die Eva hooguit twee keer heeft gesproken, maar zelf z’n moment of fame hier weer uit denkt te moeten slepen’. “Kansloos.” Ze hoopt dat iedereen die benaderd wordt het voorbeeld van Thierry volgt en ‘gewoon niet meewerkt aan deze onzin’.

Neuroloog Jan Bonte zat bij een ‘interview’ dat Heck eerder afnam met Blommestijn. Daarover zegt hij het volgende: “Ik heb in mijn leven heel veel mensen gesproken en aangehoord, zowel voor mijn vak als privé, maar ik ken maar héél, héél weinig mensen die zo’n godvergeten arrogantie koppelen aan zo verschrikkelijk weinig kennis van zaken en zo’n onmetelijke domheid. Maar goed, blijkbaar ben je dan bij de NRC goed op je plek.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
2 maanden geleden

Met de nrc ,vernietig je levens mee. Waardeloos blad .

levitas
levitas
2 maanden geleden

Er zijn net als de vorige keer veel nsbers die na verlies zich ineens verzetstrijders noemen deze keer trappen we er niet meer in onthou hun namen enz enz !!!!

shivam
shivam
2 maanden geleden

Dat is waarom ik geen abonnee meer ben van de NRC, een rioolkrant met niets zeggende artikelen

Juan
Juan
2 maanden geleden

Ik heb toch een vraag: hoe komt die NRC journalist aan het telefoon nummer van TB ?

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x