Het Complot

Oude kaarten die niet zouden moeten bestaan

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Piri Reis-kaart werd in 1929 gevonden door een groep historici. De kaart, die op gazellenhuid is getekend, is in 1513 gemaakt door de Ottomaans-Turkse admiraal Piri Re’is.

Piri Reis gebruikte verschillende bronnen en eigen waarnemingen die hij tijdens zijn reizen deed om de kaart te kunnen tekenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/11/cdb-x-1.png

In een aantal notities gaf hij aan hoe hij de kaart had samengesteld. Verbazend is dat zijn kaart ook al informatie over de reis van Christoffel Columbus bevat van nog geen 20 jaar eerder. De kaart wordt bewaard in het Topkapipaleis in Istanboel.

Verloren continent

De Amerikaan Charles Hapgood, die vooral bekendheid vergaarde met zijn ideeën over de ‘poolverschuiving’, stelde in zijn boek Maps of the Ancient Sea Kings dat de weergave van Antarctica accuraat de kustlijn van 10.000 jaar geleden aangaf. Op de kaart staat ook land aangegeven op de plaats waar – 300 jaar later – het vasteland van Antarctica werd ontdekt. De kaart zou volgens sommigen het bewijs zijn dat Antarctica het eigenlijke Atlantis was.

Hapgood werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de COI (het latere OSS en de CIA) en werd daarna verbindingsofficier tussen het Witte Huis en het ministerie van Oorlog. Hij raakte geïnteresseerd in Atlantis toen een student hem op een dag een vraag stelde over het verloren continent van Mu.

Met zijn boek geeft Hapgood als verklaring voor de correctheid van de oude kaarten van Piri Re’is, Oronteus Finaeus, Mercator en Hadji Ahmed dat er nog voor het einde van de laatste ijstijd een beschaving was die geavanceerder was dan de beschavingen tot 1800 na Christus.

Bergtoppen

Deze beschaving lag niet noodzakelijkerwijs op Antarctica. Hapgood geloofde namelijk zelf dat deze beschaving gelegen was in de buurt van Brazilië. Zo’n 950 kilometer ten noordoosten van Brazilië bevinden zich twee kleine eilandjes, de Sint-Pieter-en-Sint-Paulusrotsen. Volgens Hapgood zouden deze eilandjes alles zijn wat nog over is van een verdwenen landmassa. Hij zei dat de eilandjes de toppen van bergen vormen die nu onder water liggen.

De meeste wetenschappers beweren dat de Piri Reis-kaart werd getekend volgens de voor die tijd bekende geografische kennis en giswerk.

Anderen beschouwen de kaart als bewijs voor het bestaan van grootse beschavingen voor de geschiedenis zoals wij die kennen. Weer anderen, waaronder Erich von Däniken, beweren zelfs dat deze beschavingen een buitenaardse oorsprong hadden.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Triniteit
Triniteit
11 jaren geleden

en de noordpool smelt. future atlantis?

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

[quote name=”Triniteit”]en de noordpool smelt. future atlantis?[/quote]
Nee, de noordpool is alleen water, daar bevind zich geen land.

Alex
Alex
11 jaren geleden

Waarom is dit artikel geplaatst in ‘Het Complot’? En wat is de reden dat dit artikel nu wordt geplaatst?

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Wat het vermelden waard is is dat landen op de kaart van Piri Reis een lichte vervorming hebben t.o.v hoe ze er echt uitzien. Echter wanneer je op een bepaalde hoogte (bijvoorbeeld 5 km) in de lucht hangt, dan zien de landen er exact hetzelfde uit als op de kaart.

Hieruit zou je af kunnen leiden dat de tekenaar van de kaart op hoogte was (in een vliegend object) toen hij de kaart tekende.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x