Homepagina » Het Complot » Oude kaarten die niet zouden moeten bestaan
Oude kaarten die niet zouden moeten bestaan

Oude kaarten die niet zouden moeten bestaan

De Piri Reis-kaart werd in 1929 gevonden door een groep historici. De kaart, die op gazellenhuid is getekend, is in 1513 gemaakt door de Ottomaans-Turkse admiraal Piri Re’is.

Piri Reis gebruikte verschillende bronnen en eigen waarnemingen die hij tijdens zijn reizen deed om de kaart te kunnen tekenen.

In een aantal notities gaf hij aan hoe hij de kaart had samengesteld. Verbazend is dat zijn kaart ook al informatie over de reis van Christoffel Columbus bevat van nog geen 20 jaar eerder. De kaart wordt bewaard in het Topkapipaleis in Istanboel.

Verloren continent

De Amerikaan Charles Hapgood, die vooral bekendheid vergaarde met zijn ideeën over de ‘poolverschuiving’, stelde in zijn boek Maps of the Ancient Sea Kings dat de weergave van Antarctica accuraat de kustlijn van 10.000 jaar geleden aangaf. Op de kaart staat ook land aangegeven op de plaats waar – 300 jaar later – het vasteland van Antarctica werd ontdekt. De kaart zou volgens sommigen het bewijs zijn dat Antarctica het eigenlijke Atlantis was.

Hapgood werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de COI (het latere OSS en de CIA) en werd daarna verbindingsofficier tussen het Witte Huis en het ministerie van Oorlog. Hij raakte geïnteresseerd in Atlantis toen een student hem op een dag een vraag stelde over het verloren continent van Mu.

Met zijn boek geeft Hapgood als verklaring voor de correctheid van de oude kaarten van Piri Re’is, Oronteus Finaeus, Mercator en Hadji Ahmed dat er nog voor het einde van de laatste ijstijd een beschaving was die geavanceerder was dan de beschavingen tot 1800 na Christus.

Bergtoppen

Deze beschaving lag niet noodzakelijkerwijs op Antarctica. Hapgood geloofde namelijk zelf dat deze beschaving gelegen was in de buurt van Brazilië. Zo’n 950 kilometer ten noordoosten van Brazilië bevinden zich twee kleine eilandjes, de Sint-Pieter-en-Sint-Paulusrotsen. Volgens Hapgood zouden deze eilandjes alles zijn wat nog over is van een verdwenen landmassa. Hij zei dat de eilandjes de toppen van bergen vormen die nu onder water liggen.

De meeste wetenschappers beweren dat de Piri Reis-kaart werd getekend volgens de voor die tijd bekende geografische kennis en giswerk.

Anderen beschouwen de kaart als bewijs voor het bestaan van grootse beschavingen voor de geschiedenis zoals wij die kennen. Weer anderen, waaronder Erich von Däniken, beweren zelfs dat deze beschavingen een buitenaardse oorsprong hadden.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeseah schreef:

  Zit net mijn eigen reactie terug te lezen en heb besloten niet meer te blowen als ik net wakker ben 🙂

  1 likes
 • Triniteit schreef:

  en de noordpool smelt. future atlantis?

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Triniteit”]en de noordpool smelt. future atlantis?[/quote]
  Nee, de noordpool is alleen water, daar bevind zich geen land.

  0 likes
 • Alex schreef:

  Waarom is dit artikel geplaatst in ‘Het Complot’? En wat is de reden dat dit artikel nu wordt geplaatst?

  0 likes
 • Wesley schreef:

  Wat het vermelden waard is is dat landen op de kaart van Piri Reis een lichte vervorming hebben t.o.v hoe ze er echt uitzien. Echter wanneer je op een bepaalde hoogte (bijvoorbeeld 5 km) in de lucht hangt, dan zien de landen er exact hetzelfde uit als op de kaart.

  Hieruit zou je af kunnen leiden dat de tekenaar van de kaart op hoogte was (in een vliegend object) toen hij de kaart tekende.

  0 likes
 • m&m schreef:

  Antarctica,daar hebben toch geboord en er zat eendenkroost in.
  dus er heeft niet altijd ijs gelegen maar is tropisch geweest.

  0 likes
 • Sander schreef:

  [quote name=”Wesley”]Wat het vermelden waard is is dat landen op de kaart van Piri Reis een lichte vervorming hebben t.o.v hoe ze er echt uitzien. Echter wanneer je op een bepaalde hoogte (bijvoorbeeld 5 km) in de lucht hangt, dan zien de landen er exact hetzelfde uit als op de kaart.

  Hieruit zou je af kunnen leiden dat de tekenaar van de kaart op hoogte was (in een vliegend object) toen hij de kaart tekende.[/quote]

  Heeft dat niet te maken met de projectie van een kaart? in de tijd dat men er nog vanuit ging dat de aarde plat was waren er immers hele andere kaarten en technieken.
  Ik weet verder niet veel van dit onderwerp af, dus ik kan het fout hebben. Maar wat in elk geval waar is is dat een zelfde stuk land er op verschillende projecties van kaarten er anders uitziet.

  0 likes
 • erik schreef:

  Hoe kan je dat plaatje vergroten? kan nergens op klikken.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”erik”]Hoe kan je dat plaatje vergroten? kan nergens op klikken.[/quote]
  Moet je eerst een kopie maken doormiddel van deze afbeelding toevoegen aan afbeeldingen.Als je de foto dan daar hebt staan,klik je tweemaal op die foto en dan krijgt u de afbeelding te zien.In window,s fhoto-viewer.Door onder het vergrootglas aan te klikken, kun u met uw scoll de afbeelding vergroten.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Wij leerden op school allemaal dat de Friezen de Saksen en de Batavieren de Rijn aftrokken, en dat wij zo Nederlander zijn geworden.Op de zeekaarten van “PIRI”ligt echter een groot eiland tussen Groenland en Engeland met de naam FRIESLAND.Heden ten dage bestaat het nog steeds, maar zie je een rots die uit het water steekt.Maar onze geschiedenis boekjes zitten weer eens te liegen.De Friese taal is namelijk een mix van engels en Groenlands.Dus zijn de Friezen verhuist toen hun eiland onbewoonbaar werd, door het smeltende ijs van de laatste IJSTIJD.Heb je gelijk de verklaring woorom de Friezen Terpen bouwden, en superdicht bij de zee woonden,en Land uit de zee winnen.En als laatste??Mik de geschiedenis boekje van onze scholen maar in de kliko!!Bonifatius te dokkum vermoord, moet zijn nabij dokkum. Namelijk in “Murmerwoude” wat “moordenaarswouden” betekend, is ook een aanpassing die nodig dient te geschieden.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Sander”][quote name=”Wesley”]Wat het vermelden waard is is dat landen op de kaart van Piri Reis een lichte vervorming hebben t.o.v hoe ze er echt uitzien. Echter wanneer je op een bepaalde hoogte (bijvoorbeeld 5 km) in de lucht hangt, dan zien de landen er exact hetzelfde uit als op de kaart.

  Hieruit zou je af kunnen leiden dat de tekenaar van de kaart op hoogte was (in een vliegend object) toen hij de kaart tekende.[/quote]

  Heeft dat niet te maken met de projectie van een kaart? in de tijd dat men er nog vanuit ging dat de aarde plat was waren er immers hele andere kaarten en technieken.
  Ik weet verder niet veel van dit onderwerp af, dus ik kan het fout hebben. Maar wat in elk geval waar is is dat een zelfde stuk land er op verschillende projecties van kaarten er anders uitziet.[/quote]Dat klopt, dat komt omdat je een bol object onmogelijk goed kunt weergeven op een plat vlak.

  Je hebt altijd wat vervorming. Daarom is het des te verwonderlijker dat de vervorming op de Piri Reis kaart precies zo is als wanneer je van boven op de bolle aarde kijkt.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”erik”]Hoe kan je dat plaatje vergroten? kan nergens op klikken.[/quote]
  Moet je eerst een kopie maken doormiddel van deze afbeelding toevoegen aan afbeeldingen.Als je de foto dan daar hebt staan,klik je tweemaal op die foto en dan krijgt u de afbeelding te zien.In window,s fhoto-viewer.Door onder het vergrootglas aan te klikken, kun u met uw scoll de afbeelding vergroten.[/quote]
  Of je typt even bij google “Piri reis” en zoekt op afbeeldingen…….

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  De zeekaarten van “PIRI”zijn zo nauwkeurig, dat je zou zeggen dat ze vanuit de ruimte zijn getekend.Oei, hoe valt dat te verklaren?????

  0 likes
 • Jeseah schreef:

  Dat een deel van onze geschiedenis telkens ontkent wordt heeft volgens mij te maken met het feit dat er al eerder (ook ong. 6000 jaar voor ceasar) een nucleaire oorlog is geweest.
  Hiervan zijn sporen gevonden in oa egypte en india.
  Echter zou dit toegegeven worden, zouden we ontdekken dat de huidige technologie al eerder bestaan heeft.
  Leg dat maar eens uit als geschiedskundige.
  Het maakt de eeuwenlange strijd van kerken tegen technologie wel iets logischer, vanuit een soort : “dat nooit weer” gedachte.
  Aan de andere kant, maakt het zo ook het “goden van buiten de aarde” (oftewel buitenaardsen) iets aannemelijker.
  Als de kerken echter zouden zeggen: we moeten zo hard werken omdat anders de buitenaardsen de aarde nogmaals vernietigen, heeft dat toch een iets andere strekking dan : we staan in dienst van god (de goden) de almachtige, het is gods plan.
  Het zou ook een logische verklaring zijn voor het stelselmatig ontkennen van de mogelijkheid dat er buitenaards leven bestaat.
  Ook zou het verklaren waarom de top van de pyramide net boven de rest van de pyramide “zweeft”, als “macht achter de troon.

  Maar ja, als mensen het liever zien als “de duivel”, een mannetje met een staart, bokkepoten, geitenhaar en zwaveladem….dat klinkt ook heel aannemelijk natuurlijk…

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”erik”]Hoe kan je dat plaatje vergroten? kan nergens op klikken.[/quote]
  Moet je eerst een kopie maken doormiddel van deze afbeelding toevoegen aan afbeeldingen.Als je de foto dan daar hebt staan,klik je tweemaal op die foto en dan krijgt u de afbeelding te zien.In window,s fhoto-viewer.Door onder het vergrootglas aan te klikken, kun u met uw scoll de afbeelding vergroten.[/quote]
  Of je typt even bij google “Piri reis” en zoekt op afbeeldingen…….[/quote]
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Piri_Reis-kaart en als deze u te klein is, dan kunt u mijn foefje nog toepassen.Reaktie @8

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”erik”]Hoe kan je dat plaatje vergroten? kan nergens op klikken.[/quote]
  http://www.ancientmysteries.eu/mysteries/piri-reis-kaart/PiriReis.html

  0 likes
 • zimpel schreef:

  het is vrij simpel. Al ergens in de jaren 50, dacht ik. Is deze kaart door Amerikaanse onderzoekers geanalyseerd en ontdekt dat de continenten een kromming hebben en dat de originele makers rekening hebben gehouden met de kromming van de aarde, Sterker nog, ik dacht dat men al berekend had, dat de originele makers vanuit de lucht op een bepaalde afstand de kaarten hebben gemaakt. Maar daar hoor je niets van. Dit sluit direct aan op de verloren beschavingen, zoals baalbek, puma puncu en vele anderen, Waar de huidige wetenschap geen antwoord op heeft en dat de mens dus wordt voorgelogen zoals de apen in de originele planet of the apes film.

  0 likes
 • Sander schreef:

  [quote name=”Jeseah”]Zit net mijn eigen reactie terug te lezen en heb besloten niet meer te blowen als ik net wakker ben :)[/quote]

  Goedzo, dat is de eerste stap

  0 likes
 • meuron schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]De zeekaarten van “PIRI”zijn zo nauwkeurig, dat je zou zeggen dat ze vanuit de ruimte zijn getekend.Oei, hoe valt dat te verklaren?????[/quote]

  Ga even naar grenswetenschap nl en tik het ancient alien debat : de piri reiskaart in dan kan je lezen dat het allemaal niet zo speciaal is als wordt aangenomen.

  0 likes
 • Frankie schreef:

  …die niet zouden moeten bestaan.
  Hoe narrow minded moet je zijn?
  Tjonge jonge!
  Een paar duizend jaar geleden ( pas ) lagen de continenten toch echt niet hoe en waar ze nu liggen en dus is het heel goed mogelijk dat dit WEL kan.De bewijzen zijn er toch echt.
  Maar ja mensen zijn geworden tot schapen zonder enig denkvermogen.Dom gemaakt en dom gehouden.
  Wat zal de schock groot zijn straks.

  The truth is much crazier and even more unbelievable than fiction.

  0 likes
 • Ufo schreef:

  @Hunting Wolf

  Ik heb in een eerder artikel een vraag aan je gesteld.

  https://www.ninefornews.nl/et/4469-ancient-aliens-5-voorbij-nazca-video

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  >