Homepagina » Spiritueel » Man (66) bevindt zich tijdens bijna-doodervaring ‘in halletje met prachtige kleuren’
Man (66) bevindt zich tijdens bijna-doodervaring 'in halletje met prachtige kleuren'

Man (66) bevindt zich tijdens bijna-doodervaring ‘in halletje met prachtige kleuren’

Harry Langjouw (66) had een bijna-doodervaring. Hij ene moment viel hij van de ladder, het volgende moment liep hij door een prachtig halletje met felle kleuren. De hal hield op een gegeven moment op, alles werd grijs en hij besloot terug te keren naar het leven.

Langjouw viel in 2001 van een steiger, brak zijn hand en kwam op zijn hoofd terecht. Hij lag vier weken in coma. Het was in september, van de aanslagen in New York heeft hij nooit iets meegekregen. Hij keerde terug uit de dood als een kind. Hij moest alles weer opnieuw leren en wist de namen van zijn twee kinderen niet meer.

Hij kreeg ook nog eens kanker en raakte zijn bedrijf kwijt, maar hij kwam er weer bovenop. Hij zegt te zijn veranderd door zijn bijna-doodervaring. Hij is rustiger geworden. “Toen ik daar was, voelde het alsof ik op vakantie was. Ik was bevrijd,” zei Langjouw. Hij zag echter geen overleden familieleden.

De ervaringen van mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad zijn verschillend. Er zijn mensen die in coma hun eigen operatie van bovenaf zien. Er zijn ook medici die hun twijfels hebben, maar er ook geen verklaring voor kunnen bedenken.

Bewustzijn

Arts Susan Blackmore gelooft dat mensen in diepe coma niets merken, maar misschien wel in de grenstoestand tussen leven en dood. Maar wat is werkelijkheid? Wat is tijd als je aan ‘de andere kant’ bent?

Over het ontstaan van bewustzijn – in of buiten het lichaam – lopen de theorieën uiteen. Je hoort vaak dat mensen een gevoel van verbondenheid ervaren, een besef.

[Noordhollands Dagblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Deze man kan misschien wel LSD hebben gebruikt verleden. Daar kan je flashbacks van krijgen. Dus weer geen bewijs.

  3 likes
  • Vind ik nog helemaal niet zo vreemd gedacht. Ik zelf trip wel eens op paddo`s en alle verhalen wat ik heb gehoord of heb gelezen over bijnadoodervaringen komen overeen met trippen. Ik bedoel mensen spreken over eenheid en verbondenhied (zit ook in trips) daarnaast hebben ze het over geen tijdbesef (zit ook in trips) en spreken vaak over tunneltjes en veel kleuren (zit ook in trips). Ik ben ooit een gaan onderzoeken wat er voor zorgt waardoor je gaat trippen dat blijkt bij paddo`s Psilocybine te zijn. 3x raden waar die stof mee overeenkomt……juist!! DMT een stof wie ons lichaam aanmaakt in de pijnappelkier wie in grote hoeveelheden vrijkomt als je dood gaat.

   Pats! boem! toen viel voor mij alles op zijn plek dit verklaart ook in mijn ogen waarom er ook over een hel wordt gepraat. Want met trippen bepaalt je gemoedstoestand de ervaring van het trippen. Zit je ergens mee of zit je niet lekker in vel dan kan een trip hels worden. Ben je kalm en durf je los te laten dan is een trip hemels je straft dus eigenlijk jezelf………..eerlijk systeem zo.

   8 likes
   • ow? dus jij beweert dat het door de paddos komt?
    Dus mijn oma van toen 60 jaar heeft paddos gegeten eer ze tweemaal aan toe een bijna doodervaring had?

    volgens mij begin je alles te geloven door je ‘zogenaamde paddo tripjes dat je niets meer gelooft ;)))

    6 likes
    • Nou nou niet zo aanvallend Jipiiii, zoals Spade zei, komt er DMT in de hersenen vrij tijdens het overlijden, en het is ook daadwerkelijk proefondervindelijk vastgesteld dat die stof tijdens het overlijden in grote hoeveelheden wordt aangemaakt.
     Er zijn meer planten die deze werking hebben, Ayahuasca en Salvia bijvoorbeeld doen dat ook.
     Sommige Shamanen noemen een trip ook “de kleine dood”, dus kan je nagaan HOE intens zo’n trip kan zijn.

     Mijn BDE was het gevolg van hartstilstand , en ook heel intens, woorden kunnen niet beschrijven hoe dat was.
     Ik bevond me zelfs “buiten” ruimte en Tijd, en aangezien mijn ervaringen een stukkie verder zijn gegaan dan alleen maar een tunnel en een beetje boven mijn lichaam zweven ga ik bewust niet omschrijven wat er precies gebeurde, omdat ik dan in aanvaring ga komen met religieuze mensjes die in een hemel en hel geloven die gewoon niet bestaan. Sterker : Ik bven letterlijk in elkaar geramd door drie christenen omdat mijn BDE werd gezien als werk van de Duivel.

     Sowieso is het nu al meer dan 10 jaar geleden en die inzichten die ontstonden door deze BDE waren voor MIJ bedoelt 0m inzicht in mezelf te krijgen, da’s alles.

     In ieder geval, door deze BDE heb ik geleerd dat Hemel en Hel niet bestaan, en dat iedereen (ongeacht of ze nu wel of niet religieus zijn) eeuwig leven. Geen God of Duivel die ons straft, dat zijn we allemaal zelf

     Lees de verslagen eens van Mystici, of Shamanen hoe zij naar de dood kijken, je zal duidelijk zien dat BDE’s en paddotripjes vaak heel veel overeenkomsten hebben met elkaar.
     En doe toch niet zo kleinerend als iemand een Paddotripje maakt, ben JIJ zo perfect dan, nee toch??

     7 likes
    • Nope ik zeg dat de stof waarvan je gaat trippen bij paddo’s overeenkomt met dmt http://nl.wikipedia.org/wiki/Dimethyltryptamine. DMT zit of je het nou wil of niet in jouw lichaam en dat is een van de sterkste trip middelen wie er bestaan. Waarom maken wie die stof aan? Waarom komt het vrij? Ik weet het ook niet maar ik vind het toch wel verdomd toevallig dat trippen overeenkomt met bijna doodervaringen vind jezelf ook niet?

     4 likes
   • Er zijn verschillende manieren om deuren te openen.
    En als we het over spirituele deuren hebben.
    – Meditatie kan deuren openen.
    – Inname van bepaalde stoffen kan deuren openen.
    – Deuren gaan wel een spontaan open.
    – Trauma kan deuren openen.

    Alleen omdat in geval van jou paddo verhaal er overeenkomsten zijn wil nog niet zeggen dat het 1 minder “echt” is als het ander.

    Kun je je ook dat artikel herinneren over die geheugen tests op ratten waarbij ze dus delen van het brein verwijderde waardoor zo’n rat een route niet meer zou moeten kunnen weten maar dat toch nog wist.

    En al die gevallen waarbij mensen hersendood/geen noemenswaardige activiteit lieten zien en toch later geverifieerde buiten lichamelijke waarnemingen hebben gedaan.

    Probeer die zaken eens in je verhaal te passen. Mij lukt het niet naar aanleiding van jou schrijven.

    En zelfs al zou ooit alles verklaarbaar zijn op een soortgelijke manier als schrijft kan er evengoed nog een dualiteit bestaan. Ofwel de verklaring neemt niet weg dat de ervaring niet echt zou zijn.
    Zie het als het aansturen van een karakter binnen een computer simulatie. Alles dat dat karakter binnen die simulatie doet en meemaakt is ook binnen die simulatie verklaarbaar. Echter zegt dat niks over de aansturing van buitenaf.

    4 likes
    • Van “buitenaf” ??
     Er is geen dualiteit van Binnenwereld versus Buitenwereld, beide zijn begrippen die de ratio hanteert, maar dat bewijst nog niet dat die dualiteit echt bestaat

     1 likes
     • Twee vraagtekens achter “Van “buitenaf”” maakt het er niet duidelijker op hoor. Wat wil je daarmee zeggen?

      Binnenwereld vs buitenwereld, wat bedoel je daarmee? Lijkt me iig niet hetzelfde als wat ik bedoel wanneer ik ‘dualiteit’ schrijf.

      Ook geen idee wat je met “begrippen die de ratio hanteert” bedoelt maar over dat laatste deel van je opmerking. Je hebt helemaal gelijk. En je zegt ook niks anders dan wat ik al geschreven heb (let op het woordje ‘kan’).

      5 likes
    • @eNdEminOn Nee ik kan me niets herinneren over die verhalen met geheugen test over ratten maar ik vind het wel zeer interessant. Ik sta voor veel dingen open dus ik ga dat zeker ffe opzoeken op internet. Bedankt voor de tips. Verder denk ik wel hoe het dan kan dat we gaan dementeren je lichaam en geest takelen op het eind je van leven af. Dus dan is er wel een soort van connectie met het lichaam wat weer kan duiden op stoffen wie er voor zorgen hoe we functioneren. Ik kan inderdaad niet begrijpen hoe het kan dat er nog activiteit is wanneer er geen hersens zijn en dat past ook niet in het trip verhaal…………..ik heb ook niet de waarheid in pacht dus wat dat betreft kan ik het ook helemaal fout hebben.

     1 likes
  • Ook ik heb een BDE meegemaakt, en TOCH vind ik dat ik dat niet als een bewijs richting een ander kan gebruiken. Niet iedere BDE is sowieso hetzelfde, ik ben blij deze BDE te hebben meegemaakt, want het heeft me door zeer zware tijden heen geholpen.
   Het boeit me ook niet hoe een ander mijn ervaringen interpreteert, ik heb niet het idee dat ik een of andere “waarheid” heb te verkondigen, en heb dus ook niet de behoefte om mezelf te verdedigen als ik moet bewijzen dat het een echte BDE was. Dus als iemand denkt dat ik zat te trippen of wat dan ook, dan moet dat persoon dat zelf weten.

   17 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Ik moet wel lachen om die blinden die overal bewijs van moeten hebben. Een soort kassabon ! Vermakelijk of eigenlijk zielig…

   1 likes
 2. Voor de dood van mijn moeder deelde ik meerdere malen mee aan mijn moeder, geef me een teken als je aan de andere kant bent , Ma je moet dit echt doen voor mij .
  Heb hierop meerdere malen op aangedrongen .
  Ze deelde mij mede dat zal ze aan de andere kant was dat ze altijd zou helpen als dat mogelijk zou zijn .

  Twee weken na de dood van mijn moeder zaten we met de familie om een ronde tafel , mijn vader maakte een opmerking waarom ik erg moest lachen en ik riep al lachend , Ma zou dit moeten horen .
  Exact , maar dan ook echt exact beste mensen na nauwelijks de zin uitgesproken te hebben ging de schemerlamp oplichten en dimmen , oplichten en dimmen en iedereen was even stil op dat moment .

  Geweldig wat een ervaring , mijn broer stond op en pakte de lamp vast en begon eraan te schudden .
  Hij is niet zo,n gelover en laat zich er niet zo over uit , echte wetenschapper .
  Ik maakte de opmerking wat tevens een vraag was , pa je woont hier meer dan 30 jaar heeft die lamp ooit zoiets gedaan ?
  Nee was zijn antwoord , dit is een van mijn ervaringen waardoor ik gewoon weet dat er zoveel meer tussen hemel en aarde is en dat er geen dood is .

  17 likes
  • Leuk te lezen over contact via elektrisch licht.
   Al zeker zo’n 40 jaar heb ik vreemde ervaringen met licht, vooral weg/straat verlichting. Ook ik denk dat het signalen zijn uit ‘die andere wereld’. Natuurlijk houd ik er ook rekening mee dat het toeval kan zijn maar soms moet ik toeval dan wel heel ruim nemen. Een van de vreemdste was wel dat zowel een straatlantaarn en de buitenverlichting van een huis gelijktijdig even uit en weer aan gingen (die hebben elektrisch geen verbinding met elkaar). De rest van de verlichting in de omgeving reageerde niet. Mijn vrouw zag het ook gebeuren.
   Twee zussen en een broer, en mijn beide ouders zijn overleden. Zo ook een broer van mijn vrouw met wie wij de laatste jaren voor zijn onverwacht overlijden een bijzonder contact hadden.
   Het boek ‘Eindeloos Bewustzijn’ van Pim van Lommel leert dat het niet eenvoudig is om een BDE materialistisch te verklaren.
   Waarom niet gewoon het idee accepteren dat het leven na dit leven in een andere vorm doorgaat? Waarom is daar, in vooral wetenschappelijke kringen, toch zo’n fanatieke weerstand tegen?

   8 likes
   • Mijn zus heeft dit ook vaak, en denkt iedere keer als dit gebeurt dat het m’n overleden vader is die dit doet.
    Dat kan, maar waar vaak geen rekening mee wordt gehouden is dat wij levende mensen dit ook kunnen veroorzaken.
    Sommige mensen zijn zo getraind hier in, dat ze dit bewust kunnen doen, maar de meeste mensen doen dit onbewust, de kracht van onze geest word ZWAAR onderschat, vergeet dat nooit

    1 likes
   • Toen mijn zus op sterven lag, heb ik haar gevraagd om me een teken te geven, uit de andere dimensie.
    Ik had een lamp die al zo’n half jaar flikkerde. Had hem al meerdere malen opengemaakt, maar kon niet vinden waar het aan lag.
    Een paar dagen na haar overlijden, besefte ik ineens, dat de lamp weer gewoon brandde. Dat is ook zo gebleven.
    Meestal gaan lampen juist flikkeren, maar dit kwam mij eerlijk gezegd, een stuk beter uit.

    1 likes
 3. Had ik ook toe!

  2 likes
 4. Je hebt niets aan die uit-een-lopende theoriën.
  Alle theoriën lopen tot nu toe uiteen.

  Bv ook over het ontstaan van de aarde.
  Waarnemingen door uittredingen zijn zeer individueel.

  Zolang we denken dat we van de apen afstammen zullen we als apen blijven doen, en dat is verzinnen.
  Tenminste , als apen kunnen verzinnen, dat is ook maar theorie, een aanname of na-apen.

  0 likes
  • Wij mensen komen NA de apen, en om deze reden zijn wij NA-apers.
   Woorden, gezichtuitdrukkingen, emoties…we zien het als kind een ander doen en gaan deze na-apen. Onze hele woordenschat hebben we van onze voorgangers, en dus zijn we na-apers.
   Zelfs onze gedachtes zijn dus niet echt van onszelf, ook allemaal het resultaat van na-aperij

   2 likes
 5. Wij zijn zoveel meer,
  dan ons na ge aapte levenslijn ,
  wij zijn wat onze gedachten niet kunnen bevatten ,
  en we zullen t hier ook nooit meer kunnen bevatten ,
  door al het na apen ,staan we zelf voor aap.

  1 likes
 6. (De onnozele) Arts Susan Blackmore maakt zelf UFO filmpjes met behulp van alles wat er in haar huis is te vinden.

  0 likes
 7. Och ja. Heb gedeeltelijk de reactie gelezen. Leuk en interessant. Bedankt voor diegene erover praten. Heb zelf ook een BDE. gehad. Het heeft mijn veel tot inzicht, kennis gebracht. Vooraf zeer sceptisch, vanwege het menselijk aspect. Vanuit me kind zijn: kijk ik in zekere zin op het antropologisch vlak, onbewust dan wel. Vanwege de omstandigheden die ze voordeed. (Psychisch-huiselijk-geweld, ouderlijk gezag in conflicten met buren, die tevens mijn docenten waren. Zei het apathische kind) Na de BDE. is mijn alles in grote lijnen wel duidelijk. Het: “wat & waarom vraag” in me binnenzak. Echter gaat ‘k hiermee niks doen. Afwachtend hoe de wereld loopt te draaikonten, dat puberale geweten zal komen..?! Kan je wel zeggen; dat we als gehele mensenheugenis: de mooiste tijd beleven… en uiteraard wat de komende 40/60jr. staat te gebeuren…
  Heel de BDE. is voor mijn nog meer dan crystal clear!

  Groet.
  Funny
  PS: heel het universum is een ‘foutje’. Het benoemde ‘hiernamaals’ is ons thuis!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

Catja de Rijk is al 15 jaar ...

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...