BinnenlandCorona

Burgerjournalisten bellen ziekenhuis dat ‘volloopt met coronapatiënten’. Worden we in de maling genomen?

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘helse herfst’. Nederland kleurt razendsnel rood. Dweilen met de kraan open op de corona-afdeling. Mensen hebben geen idee hoe zwaar wij het hebben. Nog zo’n dienst en ik stop ermee, schrijven de media op paniekerige toon. In deze coronatijd moet je ervan op aan kunnen dat de media ons objectief informeren over de situatie in het ziekenhuis. Gebeurt dat wel?

De Telegraaf publiceerde vandaag een artikel over het Spaarne Gasthuis, waar het aantal coronapatiënten ‘flink oploopt’. Twittergebruiker Bob HCQworks belde met het ziekenhuis en schrijft: “Spaarne Gasthuis, willen jullie De Telegraaf terechtwijzen met hun fake news? Net met jullie gebeld en er zijn vannacht helemaal niet massaal coronapatiënten opgenomen! Zij zaaien zo angst naar andere patiënten toe die het ziekenhuis moeten bezoeken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Simone voegt hieraan toe: “Zojuist zelf ook gebeld en het is inderdaad NIET waar. Pepita de Vries (28) die ze ‘citeren’ in het artikel werd eind maart al ingezet om haar verhaal te doen. Schaam je Telegraaf, wij doen jullie werk hoor, geen zorgen.”

Het lijkt gecoördineerd

Ook Janny besloot het ziekenhuis te bellen. “Ik kan bevestigen dat het daar niet vol ligt met coronapatiënten. Nee hoor mevrouw, niets aan de hand, was het antwoord!”

Dat zijn dus 3 mensen die hebben gebeld en naar eigen zeggen te horen kregen dat het niet waar is wat er in het artikel wordt gesuggereerd.

Tweep Des Vaderlands laat zijn 15.000 volgers weten dat het begint op te vallen dat kranten, nieuwsprogramma’s, influencers (vaak vermomd als zorgpersoneel) paniek zaaien over vollopende IC’s en ziekenhuizen. “Het lijkt gecoördineerd. Stop daarmee. Jullie maken mensen bang. We checken het allemaal. Het is een grove schande.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Voorheen kon je nog reageren op redactionele stukken ,maar tegenwoordig plaatsen bijna alle publieke dagbladen c.q. kranten c.q. media …..geen reacties meer!! Dus we worden in de maling genomen.Angst jagen ze de bevolking in .Het voortouw van onze Overheid.De crisis is onze Overheid en niet corona!

Spooky
Spooky
3 jaren geleden

Mensen, ga zelf naar uw dicht bijzijnde ziekenhuis en Informeer!!
Laat niet uw ogen dicht smeren wat u leest in de sprookjes krant wat zich media noemt of de horror serie wat zich jornaal noemt!! Ga naar het ziekenhuis of bel .

jack
jack
3 jaren geleden

goed werk meneer Rutte/de Jonge. door wie wordt U nu werkelijk aangestuurd.?? zekers niet door de Nederlands gemeenschap. Hoop voor jullie dat wanneer er wordt geoordeeld U een goed uitleg zal hebben voor deze daden. Ik schaam mij zelf voor Uw gedrag. Ba.

exegese
exegese
3 jaren geleden

wanneer zakt dit kaartenhuis van leugens in elkaar ? Werkelijk iedereen kan zien dat er geen hout van klopt.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x