Homepagina » Bewustzijn » Man na twee bijna-doodervaringen: “De dood is slechts het begin, niet het eind”
Man na twee bijna-doodervaringen: "De dood is slechts het begin, niet het eind"

Man na twee bijna-doodervaringen: “De dood is slechts het begin, niet het eind”

Ken Barnes zegt twee bijna-doodervaringen te hebben gehad. Hij trad uit zijn lichaam en ving naar eigen zeggen een glimp op van het leven na de dood. Dat schrijft de Epoch Times.

Toen hij negen jaar oud was maakte hij zijn eerste bijna-doodervaring mee. Als gevolg van een bijwerking van een medicijn dat hij slikte werd hij ziek. Volgens artsen had hij maar een paar dagen te leven.

Hij stond naast zijn ouders in het ziekenhuis, maar ze konden hem niet horen. Er stond ook een dominee naast het bed. Hij zag zijn eigen lichaam op het bed liggen. Toen Barnes weer bij bewustzijn kwam en zijn vader vertelde wat hij had meegemaakt, zei zijn vader dat hij te veel naar de serie The Twilight Zone keek.

Compassie

Barnes beschreef de kleding die de dominee droeg tot in detail, waarna zijn vader zijn blik bier liet vallen en plotseling een believer was geworden.

Op 12 oktober 1998, toen hij 49 jaar oud was, werd Barnes in elkaar geslagen door vijf mannen. Hij lag 32 dagen in coma, verbleef drie maanden in het ziekenhuis en moest drie jaar revalideren.

Toen hij aan de beademing lag verliet Barnes naar eigen zeggen zijn lichaam en werd hij door drie wezens meegenomen naar het hiernamaals, een plek waar hij leerde hoe hij compassie voor zichzelf en voor anderen kon hebben.

Dankbaar

Barnes is niet boos op de mannen die hem in elkaar hebben geslagen. Ze zijn nooit gepakt en hij weet niet wie ze zijn. Hij is hen dankbaar omdat de ervaring hem in positieve zin heeft veranderd.

Hij werkt nu met terminaal zieke kankerpatiënten die het leven al hebben opgegeven. “De dood is slechts het begin, niet het eind,” zei Barnes.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • svartvatten schreef:

  Werd de The Twilight Zone in 1958 al uitgezonden? Beetje rekenen leert dat Ken in 1949 geboren is. Zeg het maar …………

  4 likes
  • flardinga schreef:

   Ik word wel effe helemaal stil van dit verhaal, maar heb al enkele jaren geleden het bijzondere boek gelezen van ik dacht Pim van Lommel, een cardioloog was hij als ik het goed heb, ik ben ongelovig maar er zijn dingen die niemand kan verklaren en wie ben ik om te beweren dat al die verhalen verzonnen zijn, bij Indianen waar ik veel over heb gelezen, zijn er mensen die aparte vermogens hebben en is dat algemeen geaccepteerd, voor mij heeft het niks te maken met een hogere macht maar gewoon met de natuur en nog steeds weten we als mensensoort te weinig van de natuur, we denken er boven te staan door onze intelligentie maar zijn slechts onderdeel daarvan, niks meer en niks minder!!!

   13 likes
   • Silva schreef:

    Dat ISS inderdaad Pim Lommel en hij is ook cardioloog. Ik ben naar een bijeenkomst geweest van deze man. Zeer interessante materie en heeft mij doen besluiten geen donor te zijn.

    6 likes
  • kaAsLijF schreef:

   twilight zone begon zijn eerste seizoen in 1959…….indien hij bijna 10 was, werd dit idd reeds uitgezonden en kon hij dit al op TV gezien hebben.
   ik heb gezegd……:)

   11 likes
  • Cisco schreef:

   Eerste pilot werd inderdaad in 1958 uitgezonden onder de naam “The Time Element”
   Vanuit de tijdlijn zou het dus best kunnen kloppen….

   5 likes
  • Bertje schreef:

   De eerste serie is van 1959.

   1 likes
  • robin schreef:

   Dat dacht ik ook . in 1958 waren de eerste echte afleveringen.https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Twilight_Zone_(televisieserie)

   0 likes
 • Richard schreef:

  Toen mijn vader stierf was er kort voordat zijn ogen braken, een blik van verwondering. Een soort blik van Oooooooh! Alsof voor hem de ogen open gingen, terwijl het voor ons die achterbleven was alsof hij zijn ogen voorgoed sloot.

  19 likes
 • onbekend schreef:

  Dikwijls vind ik de omschrijving van het leven na de dood nogal vaag. Ik geloof er zeker in, maar wat doet men dan eigenlijk in het leven na de dood? Heel de dag rondwandelen op het groene gras met een wit kleed om?

  4 likes
 • Kalki schreef:

  De dood is het begin van de eeuwigheid.

  5 likes
 • Richard schreef:

  Ik was in een droom op een vliegveld. Ik wandelde door een witte gang vol van mensen, wandelend met koffers. Ik zag een deur. En die deur trok mijn aandacht. Er kwam licht door de spleten. Ik had het gevoel dat ik die deur moest opeen. Ik vroeg toen aan mensen waar die deur voor was, maar zij liepen zonder iets te zeggen haastig door. Ik stond voor die deur ten toen landden er twee vogels op mijn beide schouders. De ene blauw, en de ander rood.
  Zij begonnen heel snel in mijn oren te spreken.
  De blauwe zei telkens de ik de deur moest openen, en de rode zei dat alles wat ik wilde weten, ik het haar zou mogen vragen.
  Ik duwde de deur open en de vogels vlogen op.
  Daar zag ik mijn vader. Jong, in de twintig, met een wit pak. Een jaren zestig pak. Bloes, colbert en broek met wijde pijpen. Wij hadden een lang gesprek, en toen zei hij dat het tijd was om te gaan en dat wij elkaar weer zouden zien.
  Ik werd in tranen wakker.

  11 likes
 • Searcher schreef:

  Sterven is het hoogst haalbare in het leven….

  1 likes
 • ZED schreef:

  Ik hoop het.

  8 likes
 • JohnnyBGoode schreef:

  De dood is slechts het doven van de kaars…omdat de morgenstond is aangebroken.

  8 likes
 • Richard schreef:

  Wat is dan ‘leven’ in deze wereld van illusie? Energie dat zich manifesteert in materie.
  Ach, de Dood.
  Ik leef er echt naar toe.

  7 likes
 • tamara schreef:

  Hoi ik ben tamara ook ik heb een bijna dood ervaring gehad na mijn zware bevalling van de tweeling ik zag mezelf in het heelal na een heel groot wit gat gaan maar het gat stond iemand die me terug steurde na de aarde en trok me uit dat witte gat ik kan het gelukkig nog na vertellen mvg tamara

  3 likes
 • Robin schreef:

  De dood boeit mij totaal niet. Iedereen kan het, en iedereen overkomt het. Zonder uitzonderingen.
  Het komt vanzelf.
  Alleen jammer dat velen zich concentreren op het onbelangrijke.

  Het gaat er niet om hoe je sterft, maar hoe je geleefd hebt.

  3 likes
 • wolfje schreef:

  ow wat zijn we blij

  2 likes
 • Richard schreef:

  Volgens de oude Egyptenaren geeft het noemen van de naam een enorme energie boost aan de ziel.
  Daarom zeggen sommigen dat de doden niet genoemd mogen worden. Dit om hun rust niet te verstoren. In esoterische werken wordt beweerd dat het noemen van iemands naam en het sterk denken daaraan iemands geest kan oproepen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  corona

  Jaimy kreeg de diagnose corona, maar werd NIET getest: ‘Nu begrijp ik waar alle cijfers vandaan komen’

  Afgelopen maand lieten de Engelse gezondheidsautoriteiten weten ...

  zoontje

  Zoontje Tamara Elbaz belandt in ziekenhuis na verplichte vaccinatie: ‘Mijn grootste nachtmerrie kwam uit’

  Het zoontje van model en ondernemer Tamara ...

  >