Universum

Mysterieuze radiosignalen uit de diepe ruimte ontdekt die ‘van aliens afkomstig kunnen zijn’

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen hebben voor de tweede keer in de geschiedenis mysterieuze herhalende radioflitsen uit de ruimte gedetecteerd. Sommige experts zeggen dat ze bewijs kunnen zijn voor buitenaards leven.

De herkomst van deze zogeheten snelle radioflitsen is onbekend, maar de meeste wetenschappers zeggen dat ze uit een stelsel op miljarden lichtjaren afstand van de Melkweg komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sommige wetenschappers, zoals professor Avi Loeb van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, hebben gesuggereerd dat ze mogelijk zijn verstuurd door zeer intelligente aliens.

Per toeval

De nieuwe ontdekking is gedaan met behulp van een nieuw soort radiotelescoop, de Chime-telescoop in Canada.

Voor de tweede keer werd een herhalende radioflitser gedetecteerd. De eerste werd in 2015 ontdekt met behulp van de Arecibo-radiotelescoop in Puerto Rico.

Snelle radioflitsen werden in 2007 per toeval ontdekt. Tot nu toe zijn er meer dan 60 geregistreerd.

Meer

Waarschijnlijk zoemen er nog veel meer langs onze planeet. Nieuwe technologieën moeten het mogelijk maken om er meer te detecteren.

“Tot nu toe was er slechts één herhalende radioflits bekend,” zei dr. Ingrid Stairs van de Universiteit van Brits-Columbia.

“Nu we weten dat er nog één is, ligt het voor de hand dat er meer zijn,” voegde ze toe.

Buitenaardse zenders

“Hoe meer herhalende flitsen en hoe meer bronnen we kunnen bestuderen, hoe beter we in staat zullen zijn om dit soort kosmische raadsels op te lossen,” aldus Stairs.

In 2017 stelden Loeb en zijn Harvard-collega Manasvi Lingam dat snelle radioflitsen mogelijk afkomstig zijn van buitenaardse zenders ter grootte van een planeet.

[Guardian, Daily Mail, BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Dit is de rospieroepie vogel van Radio Veronica. Die zenden dit ook al anderhalf miljard jaar uit. Of het is een talentenjacht van RTL4 ook anderhalf miljard jaar bezig.

salvar
salvar
5 jaren geleden

kom maar terug als het opgelost is.

Logisch
Logisch
5 jaren geleden

Ja en maar zoeken naar buitenaadsleven. Maar als ze dichterbij komen worden ze neergeschoten. De buitenaardsen werken heus niet met die achterhaalde radioflitsen. Hun techniek is duizenden jaren verder. Nu nog op zoek gaan naar geluiden uit de ruimte is achterhaald, dom en kost onnodig veel geld waar je never nooit nix aan zal hebben. Het is alleen een afleiding van wat er echt gaande is.

Wil
Wil
5 jaren geleden

Met hoeveel watt word dat signaal dan verstuurd? ik bedoel dat moet dan toch met een triljard ziljard biljard watts verzonden worden! volgens mij wordt het gewoon gegenereerd uit een ster.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x