Homepagina » Universum » Mysterieuze radiosignalen uit de diepe ruimte ontdekt die ‘van aliens afkomstig kunnen zijn’
Mysterieuze radiosignalen uit de diepe ruimte ontdekt die 'van aliens afkomstig kunnen zijn'

Mysterieuze radiosignalen uit de diepe ruimte ontdekt die ‘van aliens afkomstig kunnen zijn’

Astronomen hebben voor de tweede keer in de geschiedenis mysterieuze herhalende radioflitsen uit de ruimte gedetecteerd. Sommige experts zeggen dat ze bewijs kunnen zijn voor buitenaards leven.

De herkomst van deze zogeheten snelle radioflitsen is onbekend, maar de meeste wetenschappers zeggen dat ze uit een stelsel op miljarden lichtjaren afstand van de Melkweg komen.

Sommige wetenschappers, zoals professor Avi Loeb van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, hebben gesuggereerd dat ze mogelijk zijn verstuurd door zeer intelligente aliens.

Per toeval

De nieuwe ontdekking is gedaan met behulp van een nieuw soort radiotelescoop, de Chime-telescoop in Canada.

Voor de tweede keer werd een herhalende radioflitser gedetecteerd. De eerste werd in 2015 ontdekt met behulp van de Arecibo-radiotelescoop in Puerto Rico.

Snelle radioflitsen werden in 2007 per toeval ontdekt. Tot nu toe zijn er meer dan 60 geregistreerd.

Meer

Waarschijnlijk zoemen er nog veel meer langs onze planeet. Nieuwe technologieën moeten het mogelijk maken om er meer te detecteren.

“Tot nu toe was er slechts één herhalende radioflits bekend,” zei dr. Ingrid Stairs van de Universiteit van Brits-Columbia.

“Nu we weten dat er nog één is, ligt het voor de hand dat er meer zijn,” voegde ze toe.

Buitenaardse zenders

“Hoe meer herhalende flitsen en hoe meer bronnen we kunnen bestuderen, hoe beter we in staat zullen zijn om dit soort kosmische raadsels op te lossen,” aldus Stairs.

In 2017 stelden Loeb en zijn Harvard-collega Manasvi Lingam dat snelle radioflitsen mogelijk afkomstig zijn van buitenaardse zenders ter grootte van een planeet.

[Guardian, Daily Mail, BBC]


Vind je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Ja en maar zoeken naar buitenaadsleven. Maar als ze dichterbij komen worden ze neergeschoten. De buitenaardsen werken heus niet met die achterhaalde radioflitsen. Hun techniek is duizenden jaren verder. Nu nog op zoek gaan naar geluiden uit de ruimte is achterhaald, dom en kost onnodig veel geld waar je never nooit nix aan zal hebben. Het is alleen een afleiding van wat er echt gaande is.

  14 likes
 2. Met hoeveel watt word dat signaal dan verstuurd? ik bedoel dat moet dan toch met een triljard ziljard biljard watts verzonden worden! volgens mij wordt het gewoon gegenereerd uit een ster.

  2 likes
 3. Dit is de rospieroepie vogel van Radio Veronica. Die zenden dit ook al anderhalf miljard jaar uit. Of het is een talentenjacht van RTL4 ook anderhalf miljard jaar bezig.

  3 likes
 4. Wat mij betreft mogen ze via een wereldwijde invasie komen en al die politiek correcte linkse deugers wegzappen…

  3 likes
 5. kom maar terug als het opgelost is.

  0 likes
  • Je kan het onderwerp ook gewoon overslaan, beste. Je kan natuurlijk ook kijken, wat jouw gevoel zegt, wat het zou kunnen zijn. Als het dan resoneert, dan ben je vaak dichter bij het antwoord dan je denkt. Is niet meer als jezelf een beetje open stellen. Heeft bij mij ook een tijdje geduurd hoor.

   1 likes
 6. Tja, en ook weer zo onnoemelijk ver weg! Ver-weggie-kosmos.

  1 likes
 7. een miljarden jaren oud radiosignaal.. Kun je nagaan hoe geavanceerd de verstuurders nu zullen zijn..

  1 likes
 8. Als ze van Aliens afkomstig zijn, dan zijn deze Aliens roependen in de woestijn. Zoeken ze hulp of zoeken ze expansie?

  1 likes
 9. A W Reijersen van Buuren

  Een cirkel met diameter 3*d kan zeven cirkels met diameter d bevatten. Als een kleine cirkel met diameter d gaat trillen dan gaat de grote 3*d cirkel ook trillen en omdat die grote 3*d cirkel in een cirkel 9*d zit en die weer in ….. gaat die trilling razend snel door het Heelal. Het lijkt erop dat het zo gaat. Probeer er eens mee te experimenteren (in plaats van in die desinformatie te trappen van overheden). Ik heb wat van die cirkels gemaakt met steeds kleinere cirkels erin en ze doen vreemd (het kost veel tijd om ermee te experimenteren).

  Robbert van den Broeke zegt wat over aliens die de Aarde bezoeken via Heelal ‘snelwegen’ die tussen sterren bestaan.

  1 likes
 10. Zou er niet teveel aandacht aan geven, Rutte weet wel een manier om hier btw over te heffen…….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...