Financieel

Door de Panama Papers stroomt het geld nu naar de Rothschilds in Amerika, ‘het grootste belastingparadijs ter wereld’

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag sprak de Amerikaanse president Barack Obama zich in stevige bewoordingen uit tegen belastingontwijking. Amerika is volgens experts echter zelf populair geworden onder mensen die hun vermogen proberen te verstoppen.

In diverse Amerikaanse staten wordt het criminelen, drugsbaronnen, maffiabazen, maar ook op privacy gestelde figuren erg gemakkelijk gemaakt om zich te verschuilen achter een lege vennootschap. Zo’n vennootschap kun je in drie minuten opzetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Zwitserse advocaat Peter Cotoceanu van Anaford noemde het ‘pervers’ en ‘schijnheilig’ dat de Verenigde Staten Zwitserse banken zo hard hebben aangepakt terwijl het land zelf uitgroeit tot een populair belastingparadijs.

“Dat gigantische zuigende geluid dat je hoort? Dat is het geluid van geld dat Amerika binnenstroomt,” zei hij.

Lakse regelgeving

Bloomberg meldde eerder al dat banken zoals Rothschild buitenlandse klanten verhuizen van Zwitserland, Bermuda en de Kaaimaneilanden naar de VS om te profiteren van de lakse regelgeving. Amerikanen hoeven dus helemaal niet naar Panama, ze kunnen hun geld prima verstoppen in eigen land.

Rothschild, de eeuwenoude financiële instelling, heeft onlangs een kantoor geopend in Reno in de staat Nevada waar de klanten naartoe worden verhuisd.

Vorig jaar juni gaf Rothschild Bank AG toe Amerikaanse klanten te hebben geholpen hun inkomen te verbergen. De bank betaalde een boete van 11,5 miljoen dollar en sloot bijna 300 bankrekeningen ter waarde van 794 miljoen dollar.

De eerste keus

“Amerika is hard op weg de eerste keus te worden als belastingparadijs,” schreef Nicholas Shaxson deze week in de Financial Times. “De OESO weet dit, maar is niet dapper genoeg om op te roepen tot actie.” De VS is de grootste financier van de OESO.

De VS staat op de derde plaats in de index van landen die de beste belastingvoordelen en meest vergaande geheimhouding bieden voor niet-ingezetenen.

Weinig Amerikanen

In 2014 sloot de OESO een akkoord om informatie over criminelen en terroristen te delen. Amerika en Panama tekenden het akkoord niet, wat volgens experts een verklaring zou kunnen zijn waarom er tot nu toe weinig Amerikanen in de Panama Papers worden genoemd.

Andrew Penney, een directeur van Rothschild & Co. die begin dit jaar een speech gaf over hoe de rijke elite belasting kan ontduiken, schreef dat de VS ‘het grootste belastingparadijs ter wereld is’. Sommigen noemen het land nu al het nieuwe Zwitserland.

Bekijk ook onderstaande video over hoe Rothschild rijke klanten naar Amerika verhuist:

[Bloomberg, Zero Hedge, FD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NikkiLauda
NikkiLauda
8 jaren geleden

Kielhalen die Rothshields, allemaal!

faith
faith
8 jaren geleden
Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x