Binnenland

Rutte eist dat volksvertegenwoordiging de mond wordt gesnoerd: ‘Een bizar precedent’

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Woensdagavond werd FVD-voorman Thierry Baudet op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen voor de rest van de dag uitgesloten van de beraadslaging. Aanleiding daarvoor was zijn opmerking dat het college van de Oxford-universiteit waar Sigrid Kaag gestudeerd heeft een opleiding voor spionnen is.

Voorzitter Vera Bergkamp, die Baudet na overleg met het kabinet het woord ontnam, kreeg kritiek van onder meer Kees van der Staaij (SGP), PVV-leider Geert Wilders en Lilian Marijnissen (SP). Nu lijkt het namelijk alsof het kabinet bepaalt wat in de Kamer wel of niet gezegd mag worden.

Na het weglopen van het kabinet zei Rutte: “Ik merkte aan mijn collega naast mij dat het voor haar tijdens het verhaal, zeker toen het stuk over die opleiding begon, uitermate ongemakkelijk werd. Toen ze opstond, hebben we elkaar aangekeken en gezegd: we laten haar niet alleen vertrekken; dan vertrekken wij als team. En ik ben er ontzettend blij mee dat we dat gedaan hebben.”

Alle oppositie komt aan de beurt

De Volkskrant ziet daarin een waarschuwing van Rutte aan Bergkamp dat het kabinet vaker opstapt als FVD niet aan banden wordt gelegd. Dit schept volgens FVD een ‘bizar precedent’.

“Eerst FVD, dan BVNL, dan PVV, heus, alle oppositie komt aan de beurt,” voorziet hoogleraar Paul Cliteur.

“Een regering die de volksvertegenwoordiging controleert. De Grondwet van Thorbecke, maar dan ondersteboven,” stelt historicus en publicist Roelof Bouwman vast.

Rechtsstaat ten grave dragen

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons spreekt van een ‘bananenrepubliek’.

“Rutte eist dat de volksvertegenwoordiging de mond wordt gesnoerd. Een bizar precedent is deze week geschapen. Tot zover de ‘democratie’. Als we dit accepteren, eindigt het en kunnen we onze rechtsstaat ten grave dragen,” schrijft Forum voor Democratie in een reactie.


4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
205 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Heeft die leugenaar nog wel wat te eisen, hij kan beter de eer aan zichzelf houden en opstappen, vooraleer hij door Schwab bij het grof huisvuil wordt gezet wegens geen nut meer voor het grote plan.

semper amici
semper amici
2 maanden geleden
Pieter
Pieter
2 maanden geleden

De rechtstaat inclusief trias politica is al lang failliet en het systeem kun je niet van binnenuit veranderen. Tijd voor bijltjesdag.

HonkHonk
HonkHonk
2 maanden geleden

Maakt toch niets uit wat dat menneke zegt, over een maandje of wat heeft ie er toch geen actieve herinnering meer aan.

Lekker laten weglopen, geen aandacht aan besteden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

205
0
We lezen graag je reactie!x