Buitenland

Marianna werd wereldberoemd na ‘Russische luchtaanval’ op kinderziekenhuis, dit is haar verhaal

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!

In maart dit jaar berichtte de NOS dat in de Oekraïense havenstad Marioepol een kinderziekenhuis was verwoest als gevolg van een Russische luchtaanval.

Reacties van wereldleiders lieten niet lang op zich wachten. De Britse premier Boris Johnson noemde de aanval ‘verdorven’. Enkele dagen voor de aanval had Rusland gewaarschuwd dat het ziekenhuis door het Oekraïense leger werd gebruikt als basis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De media plaatsten bij de berichten over de vermeende luchtaanval foto’s van een Oekraïense vrouw, Marianna Visjemirski. Ze werd in één klap wereldberoemd. Er is alleen één probleem: volgens Marianna was er helemaal geen sprake van een Russische luchtaanval.

Kritiek op Oekraïne

De Britse journalist Johnny Miller nam de moeite om haar te interviewen. Nadat de foto’s viraal gingen, zei ze tegen westerse journalisten dat ze geen interviews wilde geven omdat ze net was bevallen. Ze zei wel tegen de media dat het Russische leger geen aanval had uitgevoerd op het ziekenhuis. De media lieten dat bewust weg.

Volgens de Russen was Marianna een actrice. Dat bleek niet het geval, de foto’s zijn echt, schrijft Miller. Marianna heeft niets tegen het Russische leger. Wel is ze kritisch op het Oekraïense leger omdat het in de Donbass al acht jaar burgers bombardeert. Ze komt zelf uit die regio en woonde er tot 2019.

Daarnaast heeft ze kritiek op de Oekraïense overheid, die het Russisch verbood terwijl iedereen in Marioepol Russisch spreekt.

marianna
Foto: Marianna (Twitter/Johnny miller)
Dat gebeurde niet

Marianna zei tegen Miller dat de New York Times contact met haar opnam en liet weten dat een verslaggever haar zou benaderen voor een interview. Dat gebeurde niet. Had dat te maken met het feit dat ze had gezegd dat Rusland niet achter de aanval zat?

De westerse media hebben haar gebruikt voor propagandadoeleinden, benadrukt Miller. Ze verdraaiden haar uitspraken en verzwegen dat ze Rusland steunt.

Marianna woont momenteel in Makijivka. Met haar kind gaat alles goed. Ze is nu Russisch staatsburger. Het interview verschijnt binnenkort op de Telegram-pagina van Miller.

4.9 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T,A
T,A
1 jaar geleden

wie haalde de mensen vanuit het oerwoud en maakte er slaven van.
wie verjaagde de indianen van hun grondgebied en stopte ze in reservaten.
wie viel vele landen binnen en was er oorlog.

HET HEEFT NIET VEEL WOORDEN NODIG.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Zonder leugens geen oorlog, zonder oorlog geen inkomsten via wapenhandel, de grootste en meest winstmakende branche ter wereld. De verderfelijke media is de enige die dat mogelijk kan maken en is derhalve de grootste vijand van de (vredelievende) mens.

plopper
plopper
1 jaar geleden

Die staats hoernalisten gewoon mijden want die vergiften je hart en leef je leven in vrijheid zoals het hoort.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Tja, er zijn natuurlijk redenen dat Rusland Oekraïne binnen viel. Misschien hadden de westerse leiders en de EU eerst even moeten nadenken voordat ze tot sancties overgingen. Dat had ook een energiecrisis bespaard. Even voor de goede orde, die energiecrisis is niet door Rusland veroorzaakt maar door de EU zelf.

Maar ja, de recente geschiedenis, ook met Kijona, heeft geleerd dat nadenken nou bepaald niet hun sterkste kant was en nog steeds niet is wat blijkt uit alle elkaar opvolgende crisissen die allen zijn veroorzaakt door deze niet-nadenkende overheden.

Maar nee hoor, het enige waar ze goed in zijn gebleken is het ontoegankelijk maken van Russische Nieuwszenders want de waarheid moest kennelijk verborgen blijven en waar hebben we dat eerder meegemaakt?

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x