Financieel

Beleid van helikopter Ben faalt

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kans wordt steeds groter dat Ben Bernanke, de topman van de Federal Reserve, de geschiedenisboeken in zal gaan vanwege zijn falende beleid. Dat zegt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit.

De topman van de Amerikaanse centrale bank is bekend vanwege zijn gepeperde uitspraak dat hij bij hoge geldnood in een helikopter stapt om geld te strooien.

Dat heeft de Fed gedaan, maar het heeft niets geholpen. Zowel de Amerikaanse economie als de wereldeconomie zijn een puinhoop. Europa volgt van oudsher de Amerikaanse denkwijze over de economie. Gedacht wordt dat de auto harder gaat rijden als er maar meer benzine (geld) in de tank wordt gestopt. De doorsnee automobilist weet dat dit niet het geval is. Wat is de kracht van benzine (geld) als de motor dreigt vast te lopen en rare geluiden maakt?

Gouden standaard

De roep om de herintroductie van de gouden standaard begint steeds luider te worden. Critici zijn van mening dat een moderne gouden standaard niet werkt omdat hij de groei van de economie remt. Een gouden standaard kan echter van dienst zijn om de afnemende werkzaamheid van geld te beperken.

Om een einde te maken aan de wereldwijde schuldencrisis moet goud eigenlijk geconfisqueerd worden door een onafhankelijke instantie, beargumenteert Tissen. Hij pleit voor een Wereld Goud Autoriteit. Maar goud is door speculatie besmet geraakt en zou niet meer kunnen dienen als betrouwbare standaard.

Tientje van Lieftinck

Tissen merkt op dat na drie rondes van enorme kwantitatieve geldverruiming in de VS en net zo veel rondes van nog grotere monetaire verruiming in Europa, overal het spook van inflatie de kop op begint te steken. Dat gaat zo ver dat er al over het einde van geld gesproken wordt.

Het kan ook anders. Vlak na de Tweede Wereldoorlog kreeg iedere Nederlander tijdens de geldzuivering 10 gulden van toenmalig minister van Financiën Pieter Lieftinck. Oude biljetten en munten moesten binnen een week worden omgeruild voor nieuw geld. Op 26 september 1945 werd al het Nederlandse papiergeld in één klap ongeldig. Tegelijkertijd werden alle banktegoeden bevroren. Het zwarte geld werd vernietigd en men moest een verklaring afgeven over hoe men het verkregen had.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
astrid
astrid
10 jaren geleden

@Het kan ook anders. Vlak na de Tweede Wereldoorlog kreeg iedere Nederlander tijdens de geldzuivering het Lieftinck tientje.

Ja, dat was voor ‘het gewone volk’. Het was namelijk niet de bedoeling, dat die ruimte zou blijven hebben. Degenen die ‘binnen de structuren werkten’, kregen natuurlijk niet maar een tientje per maand uitbetaald, gingen gewoon samen verder met het mooie leven. Waar Rene Tissen aan refereert, is de gigantische agressie van ‘regering’ richting ‘volk’. Blijkbaar vindt Tissen dat wel wat, denkt hij nog steeds in termen van ‘schuldencrisis’ en ‘kredietcrisis’ waar hij iets mee wil. Tissen blijft in oude stramienen verward. Waarom worden zijn stukken er steeds uitgelicht? Hij heeft niets bijzonders te melden.

Yoop
Yoop
10 jaren geleden

Dat dit fout gaat is zeker, de fdic staat vanaf 1 januari niet meer garant voor de spaartegoeden gestald bij de Amerikaanse banken.

De laatste poging om de zilverprijs te drukken is ook gruwelijk mis gegaan. Eind vorige week is er in 5 minuten tijd 16,5 miljoen ounces aan zilver op de markt gedumpt. Als zilver de 36$ per ounce bereikt moet jpmorgan verlies nemen op zijn shortposities & valt de bank om en sleurt het hele mondiale bankwezen mee in zijn ondergang.

Wil je snel dat deze hele slavernij veroorzakende criminele bankeninstituten verdwijnen koop dan een ounce zilver.

Buy silver crash jp morgan!

Bronnen: http://www.maxkeiser.com
http://www.zerohedge.com

Grapjas
Grapjas
10 jaren geleden

NESARA lijkt me beter dan tientjes van Lieftink. Geld niet meer als schuld maar dienaar van de mens.

itanimulli.com
itanimulli.com
10 jaren geleden

[quote name=”astrid”]@Het kan ook anders. Vlak na de Tweede Wereldoorlog kreeg iedere Nederlander tijdens de geldzuivering het Lieftinck tientje.

Ja, dat was voor ‘het gewone volk’. Het was namelijk niet de bedoeling, dat die ruimte zou blijven hebben. Degenen die ‘binnen de structuren werkten’, kregen natuurlijk niet maar een tientje per maand uitbetaald, gingen gewoon samen verder met het mooie leven. Waar Rene Tissen aan refereert, is de gigantische agressie van ‘regering’ richting ‘volk’. Blijkbaar vindt Tissen dat wel wat, denkt hij nog steeds in termen van ‘schuldencrisis’ en ‘kredietcrisis’ waar hij iets mee wil. Tissen blijft in oude stramienen verward. Waarom worden zijn stukken er steeds uitgelicht? Hij heeft niets bijzonders te melden.[/quote]
Maar wat is jouw voorstel dan in de huidige chaos?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x