Gezondheid

Kinderreep van Kellogg’s blijkt suikerbom

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de verpakking van Kellogg’s Frosties houdt een vrolijke tijger een granenreep in lucht. Het doosje is verder versierd met wat graanhalmen en een spat melk.

In de kinderreep blijken echter in het geheel geen granen te zitten. Gerstmoutaroma moet een authentieke smaak geven aan de maïsvlokken, die volgens voedselwaakhond foodwatch net zo misleidend zijn als de graanhalmen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een maïsvlok is bij Kellogg’s namelijk geen cornflake, maar een suikerbom. Het ‘lekkere laagje op basis van melk’ blijkt niet gemaakt van verse melk, maar een combinatie van ingedikte melk, melkpoeder, suiker, melksuiker en calciumcarbonaat (E170).

Verstopt

De Frosties zijn in feite cornflakes met een dikke laag suiker. Eén reep bestaat voor een derde uit suiker, in dit geval twee suikerklontjes. Kellogg’s heeft alle suikers goed verstopt in de ingrediëntenlijst. Bovendien bevat de kinderreep nog vier extra soorten suiker: glucose, fructose, invertsuiker en lactose.

Maar dat is voor Kellogg’s nog niet genoeg. De grootste producent van ontbijtgranen in de VS voegt nog twee extra zoetstoffen toe aan de Frosties. Hoewel de repen bedoeld zijn voor kinderen, geldt de Dagelijkse Voedingsrichtlijn op de verpakking voor een volwassen vrouw.

In het zogeheten stoplicht-principe kleurt de kinderreep dieprood voor suiker en verzadigd vet en oranje voor vet en zout. Bovendien zijn bijna alle vitaminen in de reep kunstmatig toegevoegd.

Voorlichting

Met Frosties voegt Kellogg’s nog een ongezond tussendoortje toe aan de voorraad dikmakers voor kinderen. Met de Disneyfiguren die Kellogg’s mag gebruiken probeert het bedrijf jonge kinderen te lokken.

Kellogg’s geeft zelfs ‘voorlichting over gezond ontbijten’ op diverse scholen. In Engeland is het nutrient profiling model van kracht, dat beoordeelt hoe gezond of ongezond een product is. Sinds de invoering van dit model keldert de omzet van Frosties in het land.

In 2009 toonde het programma Keuringsdienst van Waarde aan dat in de Special K van Kellogg’s metallisch ijzer verwerkt wordt. Dit soort ijzer heeft geen voedingswaarde. In het consumentenprogramma werd gesteld dat het ijzergehalte van de cornflakes gelijk is aan dat van een spijker.

Bron: Foodwatch.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko steve
biko steve
11 jaren geleden

ALLE op tarwe gebaseerde ontbijt cereals, zogenaamde ‘gezonde’ fruitrepen en broodproducten zijn suikerbommen.

Zelfs zogenaamd gezond bruin brood levert enorme insuline pieken op vergelijkbaar met een Snicker’s bar bv.

Blup
Blup
11 jaren geleden

Beste reactie hierop die ik kan bedenken:

Jôh! Dat meen je.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De toekomstige diabetes in wording, mogen dit eten???Kinderen verslaven aan suiker, is zorgen dat de ziekte diabetes de farmaceut weer een handje helpt.http://nl.wikipedia.org/wiki/Diabetes_mellitus HET HEILIGE DOEL????

vlaanderenvrij
vlaanderenvrij
11 jaren geleden

De mens wil graag belogen en bedrogen worden, zo wil men ons wijsmaken dat gelukzoekers toch allemaal zo’n lieve sukkeltjes zijn. De realiteit is veelal anders!!

zo gaat dit ook met energie, voeding etc…

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x