Homepagina » Gezondheid » Kinderreep van Kellogg’s blijkt suikerbom
Kinderreep van Kellogg's blijkt suikerbom

Kinderreep van Kellogg’s blijkt suikerbom

Op de verpakking van Kellogg’s Frosties houdt een vrolijke tijger een granenreep in lucht. Het doosje is verder versierd met wat graanhalmen en een spat melk.

In de kinderreep blijken echter in het geheel geen granen te zitten. Gerstmoutaroma moet een authentieke smaak geven aan de maïsvlokken, die volgens voedselwaakhond foodwatch net zo misleidend zijn als de graanhalmen.

Een maïsvlok is bij Kellogg’s namelijk geen cornflake, maar een suikerbom. Het ‘lekkere laagje op basis van melk’ blijkt niet gemaakt van verse melk, maar een combinatie van ingedikte melk, melkpoeder, suiker, melksuiker en calciumcarbonaat (E170).

Verstopt

De Frosties zijn in feite cornflakes met een dikke laag suiker. Eén reep bestaat voor een derde uit suiker, in dit geval twee suikerklontjes. Kellogg’s heeft alle suikers goed verstopt in de ingrediëntenlijst. Bovendien bevat de kinderreep nog vier extra soorten suiker: glucose, fructose, invertsuiker en lactose.

Maar dat is voor Kellogg’s nog niet genoeg. De grootste producent van ontbijtgranen in de VS voegt nog twee extra zoetstoffen toe aan de Frosties. Hoewel de repen bedoeld zijn voor kinderen, geldt de Dagelijkse Voedingsrichtlijn op de verpakking voor een volwassen vrouw.

In het zogeheten stoplicht-principe kleurt de kinderreep dieprood voor suiker en verzadigd vet en oranje voor vet en zout. Bovendien zijn bijna alle vitaminen in de reep kunstmatig toegevoegd.

Voorlichting

Met Frosties voegt Kellogg’s nog een ongezond tussendoortje toe aan de voorraad dikmakers voor kinderen. Met de Disneyfiguren die Kellogg’s mag gebruiken probeert het bedrijf jonge kinderen te lokken.

Kellogg’s geeft zelfs ‘voorlichting over gezond ontbijten’ op diverse scholen. In Engeland is het nutrient profiling model van kracht, dat beoordeelt hoe gezond of ongezond een product is. Sinds de invoering van dit model keldert de omzet van Frosties in het land.

In 2009 toonde het programma Keuringsdienst van Waarde aan dat in de Special K van Kellogg’s metallisch ijzer verwerkt wordt. Dit soort ijzer heeft geen voedingswaarde. In het consumentenprogramma werd gesteld dat het ijzergehalte van de cornflakes gelijk is aan dat van een spijker.

Bron: Foodwatch.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. ALLE op tarwe gebaseerde ontbijt cereals, zogenaamde ‘gezonde’ fruitrepen en broodproducten zijn suikerbommen.

  Zelfs zogenaamd gezond bruin brood levert enorme insuline pieken op vergelijkbaar met een Snicker’s bar bv.

  0 likes
 2. Beste reactie hierop die ik kan bedenken:

  Jôh! Dat meen je.

  0 likes
 3. De toekomstige diabetes in wording, mogen dit eten???Kinderen verslaven aan suiker, is zorgen dat de ziekte diabetes de farmaceut weer een handje helpt.http://nl.wikipedia.org/wiki/Diabetes_mellitus HET HEILIGE DOEL????

  0 likes
 4. De mens wil graag belogen en bedrogen worden, zo wil men ons wijsmaken dat gelukzoekers toch allemaal zo’n lieve sukkeltjes zijn. De realiteit is veelal anders!!

  zo gaat dit ook met energie, voeding etc…

  0 likes
 5. Misleiding kent vele lagen. Jarenlang heb ik geleefd in de veronderstelling dat ik gezond at, maar niets blijkt minder waar. Er zijn meer zeer weinig mensen die echt gezond eten. Waar het om draait is wat gezond eten precies is. Dat wat het voedingscentrum aanraadt? Inmiddels weten we wel dat dat niet de onomstotelijke waarheid is. Ik ben erachter gekomen dat de waarheid omtrent voedsel nog veel erger is. Ik ben uitgekomen bij WAPF (Weston A. Price Foundation). Dit hoofdzakelijk dierlijk voedsel is het resultaat van 10 jaar onderzoek van tandarts en tandheelkundig wetenschapper Weston A. Price. Price heeft het boek Voeding en Fysieke Degeneratie geschreven. Een meesterwerk uit het begin van de 20e eeuw en nog steeds actueel. het ios werkelijk bizar om te zien wat er allemaal in de supermarkten wordt verkocht. Om te janken. Maar mensen mikken het allemaal in hun karretje in de veronderstelling dat het veilig voedsel is. Price heeft aangetoond dat westerse voeding degeneratie tot gevolg heeft. Sinds ik WAPF eet zijn klachten als winderigheid, spetterpoep, hongergevoel, etc. verdwenen uit mijn leven. Er is nog veel te helen, maar deze voeding voelt zeer goed. Ik kan iedereen aanraden zich hierin te verdiepen. Zie http://www.westonprice.nl

  0 likes
 6. Diep triest dat dit allemaal zomaar kan.
  Dat de mensheid zo belazerd wordt, alleen maar uit het oogpunt WINST maken, mensen ziek maken en daar dan ook weer beter van worden.

  0 likes
 7. [quote name=”mar”]Diep triest dat dit allemaal zomaar kan.
  Dat de mensheid zo belazerd wordt, alleen maar uit het oogpunt WINST maken, mensen ziek maken en daar dan ook weer beter van worden.[/quote]
  Práten schiet niet op, gezamenlijk iets DOEN wel!!
  zie: http://www.omslag.nl/nieuws/00649.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

rutte

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat ...

rutte

Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...