Buitenland

“Westerse media negeren vooruitgang in Syrië”: Door Rusland geleide coalitie op weg naar ‘verpletterende overwinning’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De westerse media geven een vertekend beeld van de gebeurtenissen op het slagveld in Syrië. Dat schrijft de Amerikaanse journalist Mike Whitney voor het tijdschrift CounterPunch.

Syrische overheidstroepen en Russische gevechtsvliegtuigen hebben het tij gekeerd en ontdoen het land langzaam maar zeker van islamitische radicalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Muurvast

“De door Rusland geleide coalitie, die de veiligheidssituatie in Syrië verbetert en de indringers op de vlucht doet slaan, lijkt af te stevenen op een verpletterende overwinning,” zegt hij, verwijzende naar buitenlandse huurlingen die voor IS, Al-Nusra en andere radicale groepen in Syrië strijden. Dat terwijl de westerse media beweren dat de situatie in het land muurvast zit.

Het Syrische leger heeft op alle fronten de aanval ingezet, bevrijdt strategische steden en verslaat militanten in grote provincies. Minder dan een half jaar geleden moest het leger nog veel gebied prijsgeven.

Geconditioneerd

Amerikanen zijn volgens Whitney ‘geconditioneerd’ om te geloven dat militair ingrijpen in het buitenland een langdurig proces is. De VS is meegetrokken in twee militaire campagnes in het Midden-Oosten die alleen maar hebben gezorgd voor meer geweld en instabiliteit in de regio, aldus de journalist.

“Poetin is daarentegen niet van plan om één of twee decennia in Syrië te blijven zitten,” schrijft Whitney. “Hij is alleen van plan om de vijand te verslaan en weer verder te gaan. Uit recente berichten van het front blijkt dat dat ook precies is wat hij doet.”

[CounterPunch]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ferrimassi
ferrimassi
8 jaren geleden

De oorlog is daar bijna voorbij. Dus het isis leiderschap zit dus binnenkort ook in europa met haar miljarden aan oliegeld en wapentuig. Die gifbeker gaan we ook nog wel even leeg drinken. De amerikanen openen binnenkort ook nog wel een front in yemen en iran. Europa hebben ze al in de broekzak via de eu, het middenoosten via israel en saudie arabie. Van mij mogen de rusland en china zichzelf verdedigen. Het westen kan alleen nog maar gestopt worden met kernwapens. En weet je wat, van mij mogen ze. De westerse populatie is toch alleen maar met zichzelf bezig. ww3 komt snel dichterbij, is onvermijdelijk op dit punt.

mario
mario
8 jaren geleden

Amerika heeft de aanzet gegeven met bepaalde landen om het Midden-Oosten te vernietigen en daarna rusland en china.
ik vind ook wie er een bende van heeft gemaakt de 18 miljoen moslims uit syrie maar op moet nemen maar, nee Amerika en soros zeggen de eu moet de miljoenen maar opvangen.
wat ik niet begrijp is dat er niemand (buiten een handvol) zegt en is het genoeg we kunnen het verder niet aan of je werkt aan zelfvernietiging.

kael
kael
8 jaren geleden

de eerste strijd die zou moeten gevoerd worden is deze tegen bestaande zogezegd democratische regering.

Daarna tegen de eu en dit alleen nog maar om onze eigen waarden en cultuur te behouden.

Maar ja, Talk talk talk, dus geef mij maar Poetin : DO DO DO

Wim
Wim
8 jaren geleden

Die Obama moet weg.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x