Homepagina » Buitenland » “Westerse media negeren vooruitgang in Syrië”: Door Rusland geleide coalitie op weg naar ‘verpletterende overwinning’
"Westerse media negeren vooruitgang in Syrië": Door Rusland geleide coalitie op weg naar 'verpletterende overwinning'

“Westerse media negeren vooruitgang in Syrië”: Door Rusland geleide coalitie op weg naar ‘verpletterende overwinning’

De westerse media geven een vertekend beeld van de gebeurtenissen op het slagveld in Syrië. Dat schrijft de Amerikaanse journalist Mike Whitney voor het tijdschrift CounterPunch.

Syrische overheidstroepen en Russische gevechtsvliegtuigen hebben het tij gekeerd en ontdoen het land langzaam maar zeker van islamitische radicalen.

Muurvast

“De door Rusland geleide coalitie, die de veiligheidssituatie in Syrië verbetert en de indringers op de vlucht doet slaan, lijkt af te stevenen op een verpletterende overwinning,” zegt hij, verwijzende naar buitenlandse huurlingen die voor IS, Al-Nusra en andere radicale groepen in Syrië strijden. Dat terwijl de westerse media beweren dat de situatie in het land muurvast zit.

Het Syrische leger heeft op alle fronten de aanval ingezet, bevrijdt strategische steden en verslaat militanten in grote provincies. Minder dan een half jaar geleden moest het leger nog veel gebied prijsgeven.

Geconditioneerd

Amerikanen zijn volgens Whitney ‘geconditioneerd’ om te geloven dat militair ingrijpen in het buitenland een langdurig proces is. De VS is meegetrokken in twee militaire campagnes in het Midden-Oosten die alleen maar hebben gezorgd voor meer geweld en instabiliteit in de regio, aldus de journalist.

“Poetin is daarentegen niet van plan om één of twee decennia in Syrië te blijven zitten,” schrijft Whitney. “Hij is alleen van plan om de vijand te verslaan en weer verder te gaan. Uit recente berichten van het front blijkt dat dat ook precies is wat hij doet.”

[CounterPunch]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. De oorlog is daar bijna voorbij. Dus het isis leiderschap zit dus binnenkort ook in europa met haar miljarden aan oliegeld en wapentuig. Die gifbeker gaan we ook nog wel even leeg drinken. De amerikanen openen binnenkort ook nog wel een front in yemen en iran. Europa hebben ze al in de broekzak via de eu, het middenoosten via israel en saudie arabie. Van mij mogen de rusland en china zichzelf verdedigen. Het westen kan alleen nog maar gestopt worden met kernwapens. En weet je wat, van mij mogen ze. De westerse populatie is toch alleen maar met zichzelf bezig. ww3 komt snel dichterbij, is onvermijdelijk op dit punt.

  40 likes
  • Gelijk heb je ferrimassi.
   De EU is door en door corrupt en verrot, ik zie voorlopig geen verbetering. We zijn nu ineens hard op weg om een Islamitisch land te worden, omdat het zgn. niet anders kan. En het volk komt maar niet in opstand, zou dat door die chemtrials komen ? Ieder voor zich en God voor ons allen 🙁

   23 likes
   • koloth, denk dat dit wel eens waar zou kunnen zijn!
    valt wel op dat er al weken niet is ” gesproeid “..
    In ieder geval is er iets wat we niet mogen weten, om de dooie donder niet..
    ” Ons ” defensie minister was weer om te JANKEN op tv bij .. ze ratelde aan 1 stuk door en maar weer die onuitstaanbare VVD LACH op die smoel..
    Ze gaan zogenaamd allemaal voor ” vrede ” maar staan wel te proosten op de wapen beurs.. hoe rijm ik nog met enig woord op het woord MOORD??

    Misschien hou je niet van hem, maar luister deel 2 eens van Lange Frans

    namaste

    4 likes
  • Kan me alleen maar aansluiten bij je visie. Laat de boel maar ploffen, eerder wil men het toch niet weten en al helemaal niet horen dat het zionistische VS een mondiale parasitaire macht is die geen enkele mededogen kent en landen tot aan Europa compleet leegzuigt en vernietigd voor zelfbehoud. De EU, de bevolking al helemaal, heeft niets, maar dan ook niets goeds te verwachten van de zionistische VS. Kijk maar eens naar de rentestanden wereldwijd, daar waar de zionisten heer en meester zijn over de banken zijn rentes compleet kunstmatig onderuit geveegd en dit gaat voor de toekomst grote problemen opleveren. Maar zie de rentestanden in de VS, die doen het nog aardig goed, zoals het hoort, daar speelt men niet het totaal onmogelijke en idiote spel van negatieve rentes die banken en landen in de toekomst in grote problemen gaat brengen met heel grote negatieve gevolgen voor iedere (EU) burger. Amerika probeert al sinds de oprichting van de fed in 1913 (kort daarna kwam de I wereldoorlog, toeval???) op heel doortrapte en smerige wijze en op elk door hen gestichte oorlog en financiële front zijn gewin te behalen ten koste van miljoenen mensenlevens en ligt en lag daar geen seconde van wakker, zolang de VS zijn onherroepelijke macht maar kan behouden.

   24 likes
  • Er valt echt geen kernwapen!! Het moet ook niet.
   Er zijn nou eenmaal mogendheden die elke nucleaire ontploffing zullen tegengaan.
   De aarde wordt niet vernietigd in deze strijd.
   Grote veranderingen zitten er aan te komen. vrede ja.
   China en rusland gaan allang hun eigen gang, ten gunste van de wereldvrede die eraan komt.
   Zij zijn het die de NWO geen doorgang laten plaats vinden.
   VREDE

   16 likes
  • Nukes, wat een onzin? Doe mij maar gewoon een regime change! A la Putin.
   Dan worden vervolgens alle hoge criminelen 1 voor 1 opgepakt en berecht voor ze kunnen vluchten. En dan zonder bureaucratie en paracitaire bankiers en politici. Alle achtelijke “wet” boekpapier handel de vuurkorven in, en dan een nieuwe wetboek, dat zodanig klein en simpel is dat iedere Nederlander het weer echt kan begrijpen.
   Doe basis inkomen erbij (het wegvallen van de bureacratie zal dit 3 dubbel dekken) en laat de nieuwe economy maar ter plekke ontstaan! Iets wat overgesimplificeerd, en waarschijnlijk niet zonder wrijving of onschuldig gedupeerden, maar ik ben mijn geduld gewoon kwijt… Zoals dingen er nu voor staan zijn wij allemaal de dupe!

   13 likes
 2. Amerika heeft de aanzet gegeven met bepaalde landen om het Midden-Oosten te vernietigen en daarna rusland en china.
  ik vind ook wie er een bende van heeft gemaakt de 18 miljoen moslims uit syrie maar op moet nemen maar, nee Amerika en soros zeggen de eu moet de miljoenen maar opvangen.
  wat ik niet begrijp is dat er niemand (buiten een handvol) zegt en is het genoeg we kunnen het verder niet aan of je werkt aan zelfvernietiging.

  9 likes
  • mario,

   dat ouwe rijke stinkende fossiel reptile genaamd s o r o s heeft volgens mij de EU gekocht en doet er nu mee wat hij wilt in samenwerking met de grote zions.. dacht ik zo.. Oekraine heeft ie ook groot belang bij las ik
   Balk Ellende is er feitelijk mee gestart, door ons alles IN ONZE STROT TE PROPPEN terwijl het VOLK NEE ZEI!
   Meneer PINOKKIO, die man die echt overal om lachen moet.. heeft voor de doorstart gezorgd.. wat een BENDE

   Ach.. Theo Hiddema zegt het ook goed in interview op rtl7.. er komt een REVOLUTIE

   Als het komende referendum in april niet doorgaat KOMT NEDERLAND toch echt eens met gebalde vuisten in aktie mag ik denken!!

   al die rubberboten.. al die mobieltjes.. al die arme kleine kinderen die ze gebruiken als medelijden-blik-vanger..
   we worden allemaal vies vet voorgelogen, en deze ouwe lul heeft met zijn corrupte vriendjes in en buiten de EU de laatste ” taak ” te doen uitvoeren… en dat is dat de EU ons burgers OPZADELT met een probleem die echt helemaal gaat escaleren

   2 likes
 3. de eerste strijd die zou moeten gevoerd worden is deze tegen bestaande zogezegd democratische regering.

  Daarna tegen de eu en dit alleen nog maar om onze eigen waarden en cultuur te behouden.

  Maar ja, Talk talk talk, dus geef mij maar Poetin : DO DO DO

  8 likes
 4. Die Obama moet weg.

  6 likes
 5. Het ziet er steeds meer naar uit dat het MIC in de U.S. uitgeschakeld is. Ze kunnen geen oorlogen meer voeren. Als dat niet meer kan dan is angst zaaien nog het enige. Maar al zoveel van hun doomverhalen stierven een stille dood.

  1 likes
 6. Ww3 denk het niet. Ik veeg het van tafel want die moest er allang zijn na 9-11. Of vietnam .. kernoorlog? Forget it .. na pearl harbor 1x gebeurt. Te lang geleden jongens, tegenwoordig zijn er veel economische belangen die dat tegen houden. Stop met de doom scenario’s het sierd jullie niet…

  0 likes
  • economisch belang? Het piramide spel staat op het randje van imploderen. Een grote oorlog is goed voor de amerikaanse economie. Ook een manier om vervolging te kunnen ontlopen. Waarom denk jij dat er zon chaos word gemaakt? Ze willen totale controle en een oorlog leent zich daar prima voor.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

den haag

Den Haag zet LEGER in tegen wanhopige boeren. ‘Rutte laat wederom zijn ware aard zien’

Een anti-racismedemonstratie? Geen probleem. De agenten knielen ...