Archeologie

Masker van jade gevonden in Piramide van de Zon

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team archeologen verkende de 65 meter hoge Piramide van de Zon in het Mexicaanse Teotihuacán tussen 2008 en 2011 en maakte onlangs haar bevindingen bekend.

De onderzoekers maakten gebruik van de 116 meter lange tunnel die in de dertiger jaren door archeoloog Eduardo Noguera is gegraven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het team ontdekte onder de piramide drie structuren die vóór de huidige Piramide van de Zon zijn gebouwd. Men trof er naast graftombes ook diverse votieven aan, gebeeldhouwde of geschilderde afbeeldingen als dankbetoon voor verkregen gunsten.

Jade

In één laag met artefacten troffen de archeologen een masker van jade aan. Ook vonden ze projectielen en kleine messen van obsidiaan, alsmede een antropomorf excentrisch artefact en drie antropomorfe figuren met ogen van pyriet.

Het masker is volgens studies van Dr. Jose Luis Ruvalcaba van het Nationaal Natuurkundig Instituut (IF UNAM) ‘het enige masker van jade dat in Teotihuacán in een rituele context is ontdekt’.

Portret

Het 11 centimeter grote masker is vanwege haar omvang anders dan andere soorten maskers die in Teotihuacán gevonden zijn. Mogelijk gaat het om een portret. Ernaast vonden de archeologen bovendien een zeeschelp.

De onderzoekers troffen ook een aantal botten aan. In het noordoosten was de schedel van een katachtige geplaatst, in het zuiden bevond zich de schedel van een hondachtige en in het zuidoosten lag een adelaar onder een laag vulkanisch gesteente. Voordat het dier werd geofferd voerde men het twee konijnen. In de Piramide van de Maan zijn gelijksoortige offers opgegraven.

Onderwereld

De archeologen suggereren dat de piramide verband houdt met de onderwereld vanwege de tunnel die door inwoners van Teotihuacán is gegraven.

De objecten die het team na deze recente opgravingen heeft gevonden zijn mogelijk een indicatie dat de Piramide van de Zon verbonden was met een regengod, een eerdere versie van Tlaloc.

Bron: Pasthorizonspr.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x