Buitenland

Massa-vaccinatiecentrum sluit deuren nadat slechts 58 mensen komen opdagen

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veruit de meeste leraren uit de Franse stad Nice hebben de coronaprik van AstraZeneca geweigerd. Slechts 58 van de 3000 leraren die in aanmerking kwamen voor het vaccin maakten een afspraak. Ook politieagenten en andere ‘risicogroepen’ kregen een uitnodiging. De vaccins werden afgelopen weekend toegediend in een massa-vaccinatiecentrum in het Palais des Expositions in Nice.

Het centrum moest op zaterdag al na vier uur de deuren sluiten omdat er bijna niemand kwam opdagen. Er waren slechts 58 afspraken ingeboekt. Het centrum zou in eerste instantie op een later moment heropenen, maar dat is niet gebeurd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
98 procent weigert

Dit betekent dat slechts twee procent van de leraren een afspraak heeft gemaakt. Mensen maakten bovendien onmiddellijk rechtsomkeert toen ze te horen kregen dat ze het AstraZeneca-vaccin zouden krijgen.

Fransen staan erg sceptisch tegenover het coronavaccin. Uit een peiling bleek afgelopen maand dat 61 procent van de mensen van mening is dat de AstraZeneca-prik ‘onveilig’ is. De Fransen hebben geen vertrouwen in het vaccin, terwijl gezondheidsautoriteiten en de Europese medicijnwaakhond EMA beweren ‘dat de voordelen opwegen tegen de risico’s’.

Het vaccinatiecentrum in Nice is maandag wel weer opengegaan en biedt nu vooral de prikken van Pfizer en Moderna aan, in de hoop meer mensen te trekken. Veel inwoners van de stad geloven er niet meer in. Ondanks een stijging van het aantal ‘besmettingen’ en de lockdown blijven de vaccinatiecentra in Nice nagenoeg leeg.

Denemarken wil vaccins naar armere landen sturen

Denemarken is helemaal gestopt met AstraZeneca omdat de prik te gevaarlijk is bevonden. De Deense gezondheidsautoriteit kijkt nu of de vaccins naar armere landen gestuurd kunnen worden.

Het vaccin kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder bloedproppen, bloedingen en een laag aantal bloedplaatjes. Tientallen Denen eisen een schadevergoeding vanwege de bijwerkingen, ook na het Pfizer-vaccin.

[Daily Mail]

4.9 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Kennelijk laten zij zich beter informeren dan het Nederlandse Volk waarvoor hulde.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

GOD”S MEDICIJN is het immuunsysteem 
Het beste VACCINE is zonneschijn en vrijheid !!

Paca
Paca
3 jaren geleden

naar arme landen sturen?

W Appie??
W Appie??
3 jaren geleden

??super en er zullen hopelijk nog vele volgen❤️T begin is er de vaccins. Kunnen als donatie naar onze onderdrukkers en media die volop meewerken aan de ondergang van de burgers?

Back to top button
102
0
We lezen graag je reactie!x