Homepagina » Buitenland » Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’
geld
Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een slordige 70 miljard euro uit de EU-begroting. Daarvan is de helft in de zakken van de maffia terechtgekomen, zei hoogleraar Vincenzo Musacchio tegen nieuwssite EUobserver. Een rechter uit Noord-Italië stelde dat er regels nodig zijn om te voorkomen dat er nog meer geld in handen van de maffia komt.

De maffia gebruikt corruptie in plaats van geweld om het geld te bemachtigen, zei professor Stefania Pellegrini van de Universiteit van Bologna. “En dat is wat er gaat gebeuren met het coronaherstelfonds,” voorspelt Pellegrini.

Witgewassen in Nederland

Het probleem speelt niet alleen in Italië, maar in heel Europa. De Italiaanse maffia wast het geld namelijk wit in andere Europese landen, waaronder Spanje, Duitsland (waar de Calabrische ‘ndrangheta veel macht heeft), Nederland en Groot-Brittannië.

Musacchio is pessimistisch: “We lopen minstens 10 jaar achter met het ontwikkelen van een gecoördineerde Europese strategie om de maffia te bestrijden. Toch hoeven we alleen maar – zoals de in 1992 door de Cosa nostra vermoorde rechter Giovanni Falcone al aangaf – het geld te volgen. Dat gebeurt in Europa niet.”

Dus ons zuurverdiende geld belandt via de EU in de zakken van de Italiaanse maffia en wordt vervolgens witgewassen in Nederland. Proost.

PVV-voorman Geert Wilders reageert boos:

5 49 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
22 dagen geleden

Het Nederlandse Volk vindt dat kennelijk geen probleem gelet op hun stemgedrag. Alleen PVV en FvD zijn tegen, 25 zetels van de 150. 125 zetels zijn dus voor en dat is 83%.

Jopie
Jopie
Reactie op  ProAsfalt
22 dagen geleden

Alle bewindslieden werken voor de “koning” en tegen het volk .
ALLEMAAL !!

vladi
vladi
Reactie op  ProAsfalt
22 dagen geleden

ja lekker blijven in je eigen riedeltje gebaseerd op staatspropaganda.

fff

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  vladi
22 dagen geleden

Dat is geen propaganda maar hoe het volk feitelijk heeft gestemd.

Johnny
Johnny
Reactie op  ProAsfalt
22 dagen geleden

Geloof je werkelijk in de cijfers die zij (de machthebbers) jou voorspiegelen? Want dan heb je nog een lange weg te gaan ondanks het feit dat je best redelijk goed op de hoogte bent. Ik verbaas mij er elke keer over dat je dit zo blijft benoemen want uit je andere reacties lees ik dat je niet zonder wijsheid bent. Alleen op dit vlak blijft je plaatje nogal hangen DJ ProAsfalt.😄
Een vraag: geloof je ook in hun covid cijfers? De besmettingen, de doden en alle andere covid gerelateerde troep die zij uitspuwen via hun propaganda en mind control kanaaltjes?

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Johnny
21 dagen geleden

Die 80% gelooft die propaganda klakkeloos en daarom stemt die 80% ook kartel.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Johnny
21 dagen geleden

Blijkbaar wel.

Katootje
Katootje
Reactie op  Johnny
20 dagen geleden

Daar ben ik het zeer me eens, ik vind hem, Pro asvalt, heel dubbel en stoor me bijzonders zijn reacties en zijn rode duimpjes

Onwell
Onwell
Reactie op  ProAsfalt
22 dagen geleden

Er is een groot verschil tussen hoe het volk feitelijk gestemd heeft en de ‘verkiezingsuitslag’. Johnny heeft gelijk , de coronacijfers zijn toch ook nep?

dna
dna
Reactie op  ProAsfalt
21 dagen geleden

Zet je mondkap af, je hersencelletjes sterven af masochist

Een bezorgde medeburger
Een bezorgde medeburger
Reactie op  ProAsfalt
21 dagen geleden

He ProAsfalt,
Ik begrijp jouw frustratie, die altijd op de zelfde kliek stemmende mensen, zijn hier inderdaad debet aan, ze stemmen al een decenia op deze kliek met excuus, we hebben het nog zo goed in Nederland. Ze kunnen gewoon niet geloven dat mensen zo doortrapt en slecht kunnen zijn. De geschiedenis heeft hun niets geleerd. Ze zijn al jaren bezig om onze rechten in te perken, lachen zich rot, zelfde truukje werkt elke keer weer, 300% vragen, land op achterste benen, beetje afzwakken en ja hoor weer een belachelijke wet 100% van kracht. De corruptie in ons Nederland heeft mede door deze mensen een niveau bereikt dat werkelijk schrikbarend is. Besef wel dat deze mensen niet slecht zijn, op een of andere manier zien ze het gewoon niet. Ik hoop elke dag dat ze wakker worden dan zijn de rapen eindelijk gaar. De beerput die dan open gaat kun je de Noordzee mee dempen.

Katootje
Katootje
Reactie op  Een bezorgde medeburger
20 dagen geleden

De meeste mensen kijken ook niet verder dan hun vingerkootje lang is als ze maar op vacantie kunnen

Edward
Edward
22 dagen geleden

Er is niet zoveel verschil tussen de maffia en onze “regering”. En Rutte schaamt zich nergens voor, die heeft namelijk geen geweten en geen actieve herinnering.

Johnny
Johnny
Reactie op  Edward
22 dagen geleden

Klopt! Alleen is de maffia beter te vertrouwen en als je hen betaalt krijg je tenminste enige bescherming. De overheid naait je alleen nog maar harder nadat je hun afpersing (belasting) hebt betaald. Bijvoorbeeld via subsidie’s die mensen moeten terug betalen, zie de vele menselijke drama’s met de kinder-opvang toeslagen…

Silbereye
Silbereye
Reactie op  Johnny
21 dagen geleden

Ja en weer komen zij er mee weg de zogenaamde integere ambtenaren.
Het OM is er niet voor de burger maar tegen de burger, er is werkelijk niemand gearresteerd, de liegende premier heeft alle buitenlandse media gehaald en nog druipt deze niet af.
Gelukkig hebben we in Europa niet echt een acceptabele leger meer ik verwacht dat onze vrijheid in zicht komt.

Carolina
Carolina
22 dagen geleden

De ene hand voedt de andere hand

salvar
salvar
22 dagen geleden

wat maffia we worden hier gegijzeld door de maffia.
of je nu:
1) jat
2) geld witwast
3) mensen gijzelen
4) mensen kapot spuiten
5) het leven zuur maken.
het is allemaal schijnheilig.
hier l*llen ze of ze het goed met ons voorhebben , nee dus.
geven ze hier om de burger , nee dus.
wat is het verschil geld witwassen of mensen een dodelijke spuit geven.

wie het weet mag het zeggen.
de duivel regeert.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
22 dagen geleden

Ook PENSIOENPOT is leeggeroofd door de overheid,.. is doorgesluisd voor allerlei illegale activiteiten!.

Lucky
Lucky
22 dagen geleden

Rutte is zelf ook net zo verrot en corrupt. Dus verbaast mij niets

Vaste Burcht.
Vaste Burcht.
Reactie op  Lucky
22 dagen geleden

Dat Rutte en die andere clowns nog vrij rondlopen begint me steeds meer te verwonderen.

Silbereye
Silbereye
Reactie op  Vaste Burcht.
21 dagen geleden

Mij verwonderd het niet, al jarenlang worden onze verkiezingen gemanipuleerd.
Het leuke is dat het nu ook binnen de partijen zich dit begint af te spelen kijk maar naar de perikelen rond het CDA

salvar
salvar
Reactie op  Lucky
22 dagen geleden

je begint haast te geloven dat ze onschendbaar zijn en heilig verklaart door de rechters.

OptimaForma
OptimaForma
22 dagen geleden

Ik maak me ietsje meer zorgen op het moment over ziekhuizen die geld pakken zodra ze het woord covid ergens neerkalken en gemeentes die oerbossen verbranden en dit groene stroom noemen. Dat Italië een hels dollemansland is, net zoals Frankrijk in feite niet meer behoord tot de geciviliseerde wereld, interesseert me niet iets minder. Ik bedoel, waarom je druk maken over miljarden voor de maffia. Ze kopen er dure auto’s mee, vrouwen. Het is zo weer op. Die graaiende laffe linkse landverraders hier om de hoek in de gemeente, het rivm en het ziekenhuis, daar maak ik me drukker om.

salvar
salvar
Reactie op  OptimaForma
22 dagen geleden

precies

bert raadhuis
bert raadhuis
Reactie op  OptimaForma
22 dagen geleden

Echter, de “overheid” kan ons dan meedelen dat de pensioenpot [bij lange na] niet meer volledig kan voorzien: de pensioenen gaan noodgedwongen omlaag. Met als gevolg dat de gepensioneerden een veel zwaarder leven krijgen (en dus eerder zullen sterven) en dat de gepensioneerden die [nog] niet over-lijden, weer iets hebben om voor te strijden, maar dat zal dan niet gaan om de zware corruptie van het witwassen. Afleiding.

MGTOW
MGTOW
22 dagen geleden

Ja, die Rutte heeft heel veel uit te leggen en moet voor het volkstribunaal verschijnen, maar Hugo blijf ik het ergst vinden.

Peter
Peter
Reactie op  MGTOW
22 dagen geleden

Hugo de Domme is de zwakste schakel. Er moet meer druk op hem worden uitgeoefend, dan wordt hij een te groot risico voor OMT, van Dissel, Rutte, Kaag, Hoekstra, Von Grapperhaus en alle andere politici en bestuurders die gechanteerd worden.

salvar
salvar
Reactie op  MGTOW
22 dagen geleden

nee hoor het zijn allemaal ratten.

jan1932
jan1932
22 dagen geleden

tja…. het is nu echt de fase dat alle leugens aan het licht komen en dat zijn er heel veel op alle gebieden, eigenlijk is hier alles een leugen vanaf het allereerste begin, maar we hebben het niet door gehad………..we leefden met z’n allen in een grote illusie, we hadden het niet door, we zagen het niet…… het ging van huisje,boompje, beestje naar biertje, terrasje, vakantie, en de schermen vertelden ons en lieten ons doen geloven dat we intelligent zijn en heel goed bezig zijn, en als er iets fout ging dan riepen we met z’n allen, het is niet mijn schuld, IK HEB NIETS GEDAAN, yeah right…. dat klopt ook we deden helemaal niets en waren passief,daar betalen we nu een hele hoge prijs voor, Het systeem waarin we met z;n allen leven vanaf het allereerste begin, dat we onze verantwoordelijkheid hebben af gegeven aan 150 nono’s in de tweede kamer, 150 nono’s die laten wij beslissen over ons leven en over het leven van kinderen. 150 nono’s die beslissen over 17 miljoen mensen, en dan heb ik het alleen over Nederland. In Duitsland is vanaf vandaag de grondwet gewijzigd en beslist er nog maar 1 over 80 miljoen duitsers, de dochter van jawel HITLER, kent u die nog…………
Vanaf het aller eerste begin hebben we ons onderworpen aan wetten,regels, geboden, aan rechters, juries en beulen, in de illusie dat die ons beschermen, maar die dienen alleen de machthebbers, wauw weer een grote leugen aan het licht….. dus wij hebben ons in de luren laten leggen, we zijn gemanipuleerd omdat wij daarvoor hebben gekozen,…. vanuit angst en de laatste jaren vanuit gemakzucht, want de schermen vertelden ons GEMAK DIENT DE MENS u hoeft niets meer te doen en dus zijn we passief geworden…. dat is ook weer een hele hoge prijs…we vonden het wel gemakkelijk om ons wijs te laten maken dat de machthebbers het algemeen belang dienen en dat wij ons alleen hoefden te richten op ons eigen belang…… wauw weer een grote leugen met een hele grote prijs…..wij lieten het toe dat volken die in harmonie, respect en wijsheid met de natuur leven, uit te roepen tot primitieven en inboorlingen, want wij komen het juiste brengen, yeah right, de huidige klimaar idioten zijn de primitieven, maar we lieten ons geloven ze hebben er voor gestudeerd dat heet wetenschap dus zullen ze het wel weten, NEE, niet dus weer een grote leugen…… het kan een heel lang verhaal worden maar dat kam niet meer, we hebben geen tijd meer……
Mijn vader zei op het moment dat de leugens aan het licht komen, dan kan je de waarheid in jezelf vinden in wat je bent…….dan weet je dat het moment is aangebroken, om geen slachtoffer meer te zijn….. maar de consequenties aanvaarden wat we zelf veroorzaakt hebben en opstaan en handelen….. je zult zien dat je dan niet alleen bent en de kracht van verbinding zal komen…… jij staat op en helpt de ander en ander helpt jou en zo wordt het sterker en sterker….. maar dat is een keuze…. je voert geen strijd maar je komt op voor elkaar jij bent er voor de ander net zo als de ander er voor jou is ……..ik voel mijn vader lachen en zegt heb geen angst , niemand is schuldig want gaat het niet om het gaat erom dat je je verantwoordelijkheid neemt …..

willem 1932
willem 1932
Reactie op  jan1932
22 dagen geleden

Dit lied is geschreven in 1963, het lied geeft het antwoord, als je de moed hebt om te zien wat er gebeurd en wat je kan doen….
je voelt het vanzelf…..https://www.youtube.com/watch?v=G58XWF6B3AA

Niemand.
Niemand.
22 dagen geleden

Als ik oud en verschrompeld ben mag ik eindelijk genieten van mijn AOW en pensioen. Ohh wacht dat geld is dan verdwenen, weggegeven aan mensen die ik niet ken.

salvar
salvar
Reactie op  Niemand.
22 dagen geleden

ik heb pensioen de vraag is voor hoelang nog?
1600 miljard verdampt als sneeuw voor de zon.

x

Check Also

soros

Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’

Gisteren verzorgde Studium Generale van de Universiteit ...

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x