Buitenland

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een slordige 70 miljard euro uit de EU-begroting. Daarvan is de helft in de zakken van de maffia terechtgekomen, zei hoogleraar Vincenzo Musacchio tegen nieuwssite EUobserver. Een rechter uit Noord-Italië stelde dat er regels nodig zijn om te voorkomen dat er nog meer geld in handen van de maffia komt.

De maffia gebruikt corruptie in plaats van geweld om het geld te bemachtigen, zei professor Stefania Pellegrini van de Universiteit van Bologna. “En dat is wat er gaat gebeuren met het coronaherstelfonds,” voorspelt Pellegrini.

Witgewassen in Nederland

Het probleem speelt niet alleen in Italië, maar in heel Europa. De Italiaanse maffia wast het geld namelijk wit in andere Europese landen, waaronder Spanje, Duitsland (waar de Calabrische ‘ndrangheta veel macht heeft), Nederland en Groot-Brittannië.

Musacchio is pessimistisch: “We lopen minstens 10 jaar achter met het ontwikkelen van een gecoördineerde Europese strategie om de maffia te bestrijden. Toch hoeven we alleen maar – zoals de in 1992 door de Cosa nostra vermoorde rechter Giovanni Falcone al aangaf – het geld te volgen. Dat gebeurt in Europa niet.”

Dus ons zuurverdiende geld belandt via de EU in de zakken van de Italiaanse maffia en wordt vervolgens witgewassen in Nederland. Proost.

PVV-voorman Geert Wilders reageert boos:

5 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Het Nederlandse Volk vindt dat kennelijk geen probleem gelet op hun stemgedrag. Alleen PVV en FvD zijn tegen, 25 zetels van de 150. 125 zetels zijn dus voor en dat is 83%.

Edward
Edward
1 jaar geleden

Er is niet zoveel verschil tussen de maffia en onze “regering”. En Rutte schaamt zich nergens voor, die heeft namelijk geen geweten en geen actieve herinnering.

Carolina
Carolina
1 jaar geleden

De ene hand voedt de andere hand

salvar
salvar
1 jaar geleden

wat maffia we worden hier gegijzeld door de maffia.
of je nu:
1) jat
2) geld witwast
3) mensen gijzelen
4) mensen kapot spuiten
5) het leven zuur maken.
het is allemaal schijnheilig.
hier l*llen ze of ze het goed met ons voorhebben , nee dus.
geven ze hier om de burger , nee dus.
wat is het verschil geld witwassen of mensen een dodelijke spuit geven.

wie het weet mag het zeggen.
de duivel regeert.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

62
0
We lezen graag je reactie!x