Universum

Kosmische toverkunsten: Materie verschijnt en verdwijnt spontaan rond verre ster

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er gebeurt iets spookachtigs rond een neutronenster op 400 lichtjaar van de aarde. Materie lijkt er spontaan te verschijnen en vervolgens weer te verdwijnen.

Het is net alsof bij de ster een kosmische tovenaar aan het werk is.

Wetenschappers ontdekten dit vreemde fenomeen toen ze de Very Large Telescope van het Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) op neutronenster RX J1856.5-3754 richtten.

Polarisatie

De ster heeft een magnetisch veld dat miljarden keer sterker is dan dat van onze zon, schrijft Popular Mechanics.

Waarnemingen met de telescoop in het noorden van Chili hebben laten zien dat het licht van de neutronenster een sterke lineaire polarisatie vertoont.

Die polarisatie zou niet moeten optreden omdat de ruimte rond een ster normaal gesproken leeg is. Het licht kan erdoorheen gaan zonder veranderingen te ondergaan.

Virtuele deeltjes

In dit geval kan er maar één verklaring zijn: de ruimte rond de ster was niet leeg, maar bevatte ‘virtuele deeltjes’ die nu eens verschijnen en dan weer verdwijnen.

De kwantumelektrodynamica (QED), die gaat over de relatie tussen lichtdeeltjes (fotonen) en elektrisch geladen deeltjes, voorspelt dat zeer sterke magnetische velden de lege ruimte zodanig veranderen dat de polarisatie van passerend licht wordt beïnvloed.

Wemelt

Dit effect, dat ook wel vacuüm-dubbelbreking wordt genoemd, werd al in de jaren dertig voorspeld, maar is nog nooit eerder aangetoond.

De virtuele deeltjes zijn geen echte deeltjes, maar fluctuaties in kwamtumvelden. Deze fluctuaties gedragen zich desalniettemin als deeltjes en kunnen licht beïnvloeden.

Volgens de QED wemelt het universum van virtuele deeltjes. Er was een magnetisch veld van een verre neutronenster voor nodig om ze eindelijk aan ons te onthullen.

[Popular Mechanics]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Een teĺeporterende ster, nu nog een teleporterende mens.

bert s
bert s
5 jaren geleden

Virtuele deeltjes?! Quantum deeltjes zullen ze bedoelen. Een quantum deeltje heeft volgens mij geen tijd, dus kan een quantum deeltje oneindig veel verbindingen aan gaan en zijn ze de verklaring voor de inertie theorie. Het verbaasd mij niets dat ze dit nu vinden aangezien er hier krachten spelen die boven de reguliere principes van quantum deeltjes gaan en dus is materie geen zekerheid meer. Quantum deeltjes zijn tenslotte de fundamentele basis van materie.

andré
andré
5 jaren geleden

Misschien een domme vraag , Wat is materie eigenlijk …..?
instabiele samengeklonterde energie ?
(min of meer stabiel op aarde …)

Justin
Justin
5 jaren geleden

Ben er helemaal ondersteboven van..mijn dag kan niet meer stuk..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x