Homepagina » Het Complot » Mysterieus onbemand ruimtevliegtuig voedt complottheorieën
Mysterieus onbemand ruimtevliegtuig voedt complottheorieën

Mysterieus onbemand ruimtevliegtuig voedt complottheorieën

De Amerikaanse luchtmacht zal volgende maand voor de vierde keer zijn mysterieuze ruimtevliegtuig X-37B lanceren. Wat doet dat vliegtuig precies in de ruimte?

Op 20 mei zal een Atlas-V draagraket vanaf Cape Canaveral in Florida het onbemande en door Boeing gebouwde vaartuig in de ruimte brengen. De vorige vluchten waren in april 2010, maart 2011 en december 2012. De laatste missie duurde 675 dagen.

De activiteiten van de nieuwe missie zijn geheim. Welke van de twee X-37B toestellen van de luchtmacht zal vliegen, is ook niet meegedeeld. Space.com wist echter te melden dat er onder meer wordt geëxperimenteerd met een nieuw voortstuwingssysteem en dat materialen in de ruimte worden bestudeerd.

Satellieten uitschakelen

Het mysterieuze karakter van de missie is voer voor complottheoretici. Volgens sommigen heeft X-37B geavanceerde apparatuur aan boord om bepaalde regio’s in de gaten te houden, zoals het Midden-Oosten en andere gevoelige geopolitieke regio’s. Een vliegtuig kan zich sneller verplaatsen dan een satelliet, zo is de gedachte.

Anderen beweren dat X-37B bepaalde satellieten kan uitschakelen. Dat zou niet onopgemerkt voorbij gaan aangezien andere landen gemakkelijk het ruimtevliegtuig kunnen volgen. Of vertelt de Amerikaanse overheid de waarheid en wordt er alleen ruimtetechnologie getest?

[Knack]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Er zijn al lang raketten om specifieke satellieten uit te schakelen.
  Daar is geen vliegtuig voor nodig.
  https://www.google.nl/search?num=20&client=ubuntu&hs=5CC&channel=fs&q=anti-satellite-missile

  1 likes
 2. Voor mij mogen ze dat wel: satellieten uitschakelen. Maar dan wel allemaal. Denk dat het meer met oorlogsvoering te maken heeft.

  0 likes
 3. …. of ‘gewoon’ voer voor complottheoretici ?

  0 likes
 4. Ze zeggen ons nooit de waarheid en zal ook nooit gebeuren,we leven in een leuge,en als er niets gebeurd van boven af dan zijnwe gezegend!

  0 likes
 5. Als ik zo naar de foto van dat vliegtuig kijk, dan twijfel ik überhaupt helemaal of ze ooit op de maan zijn geweest hahaha

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Ondertussen in Iran: 6 meter (!) sneeuw (en nog veel meer)

Duizenden voertuigen begraven onder monsterhoeveelheden sneeuw, mensen ...

thunberg

‘CO2-neutrale’ zeiljacht van Greta Thunberg verbruikte meer brandstof dan vliegtuig. Spaanse krant legt leugens bloot

Klimaatactiviste Greta Thunberg, die door Time is ...