Homepagina » Innovatie » Baanbrekend: Iraanse wetenschapper onthult auto die op water rijdt
Baanbrekend: Iraanse wetenschapper onthult auto die op water rijdt

Baanbrekend: Iraanse wetenschapper onthult auto die op water rijdt

De Iraanse wetenschapper Alaeddin Qassemi heeft in de stad Karaj zijn nieuwste uitvinding gepresenteerd: een auto die rijdt op water.

De auto rijdt naar verluidt 900 kilometer op een volle tank. Water (H2O) wordt gesplitst in waterstof en zuurstof. Bij de chemische reactie die daarbij ontstaat wordt energie opgewekt.

Volgens de uitvinder veroorzaakt de auto nagenoeg geen luchtvervuiling. Er komt bij het proces alleen waterdamp vrij.

Kleine aanpassingen

Een liter water levert 96 megajoule (MJ) aan energie, een liter benzine slechts 29 MJ.

Bij de ceremonie was onder meer gouverneur-generaal van de Iraanse provincie Alborz Hamid Tahaie aanwezig, meldt persbureau IRNA.

Qassemi vertelde dat het niet nodig was om de hele motor te vervangen en dat hij slechts enkele kleine aanpassingen hoefde te doen.

Vervangen

Zijn uitvinding is inmiddels geregistreerd en ook heeft hij patent aangevraagd in Groot-Brittannië.

“In het geval van verbrandingsmotoren kan water zowel benzine als gas vervangen,” zei de uitvinder.

Bekijk hieronder een filmpje van de uitvinding:

[Ruptly]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Luc schreef:

  Die motor bestaat/bestond zelfs al in Nederland.
  Ergens in een Aziatisch land (ben niet zeker van de naam) is er een fabriek met allemaal watermotoren die energie (elek) opwekken.
  Je moet maar willen investeren en wat beginkapitaal hebben.

  6 likes
  • Loki schreef:

   Ik heb hier al over contact gehad met mw Visser van de VVD, maar deze overheids tante wil niet aan dit verhaal omdat hier haast geen ontwikkelingen zijn op dat gebied.
   Ik heb haar een aantal voorbeelden voorgeschoteld van hedendaagse projecten die al een tijdje lopen en natuurlijk kwam weer de ontkennende fase.

   Nee beste lui, de Roverheid vertraagd deze ontwikkelingen zoveel mogelijk, want anders kunnen ze geen belasting en accijns centjes meer roven.
   Tja je kunt je afvragen waarom het klimaatverdrag van Paris dan is getekend als je hier al niet aan wilt.

   29 likes
   • Johan schreef:

    Hier zal de VVD nooit aan meewerken. Dit is geen partij die vrijheid en betaalbare oplossingen wil voor het gewone volk, laat staan een schoon milieu. Alles moet zo blijven om macht te behouden. Zij dienen de god mammon en niet de burger die steeds minder krijgt te zeggen en verder wordt leeggevreten.

    8 likes
  • koekje schreef:

   http://www.collective-evolution.com/2014/09/27/salt-water-powered-car-gets-approval-in-europe-yes-its-real/
   Twee tanks van elk 200 !!!! liter. Misschien dat de passagiers mee kunnen in een duikpak. :DD

   0 likes
 • Wim schreef:

  Daarom moet je 2 liter water per dag drinken, dan krijgt je 192 Mega Joule Energie naar binnen.

  22 likes
 • Henk Terlouw schreef:

  Kan dat patent al ingezien worden? Dan kan ik direct beginnen met het verbouwen van mijn auto.

  Iran heeft jarenlang geen geld kunnen verdienen met de export van olie. Iran heeft dus het geluk dat de staatsbalans niet afhankelijk is van olie zoals bv Saudi Arabië. Saudi Arabië heeft door de lage olie prijs een tekort op de balans en moet geld lenen. Voor Iran is de olie nu een extraatje.
  Iran kan zich dus prima focussen op dergelijke technieken zonder zichzelf in de vingers te snijden. Als Iran deze techniek aan de massa kan brengen dan vernietigd Iran aardsvijand Saudi Arabië van de kaart af vegen.

  16 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Een zeer goede analyse Henk. Ik kan niet wachten totdat Iran aartsvijand Saudi-Arabië – waar wij zeer goede zaken mee doen – helemaal kapot gaat maken.

   4 likes
 • Kapitein Biff schreef:

  Dat is goed nieuws. water is een stuk goedkoper dan benzine of diesel en het er is meer dan genoeg voorradig.
  Is ook veel beter voor de natuur!
  Is er al bekend wanneer we in Nederland van deze techniek gebruik kunnen maken?

  ik wil zo snel mogelijk op water gaan rijden!

  11 likes
  • Loki schreef:

   In Nederland hadden we deze techniek ook al, ruim 30 jaar geleden. Maar je begrijpt dat dit natuurlijk door 1 of ander bedrijf is opgekocht en ergens in een stoffig laatje is verdwenen.

   Oh ja en natuurlijk komt de Roverheid om de hoek kijken want water is dan een brandstof en zal je accijnzen moet betalen.

   Neus even op YouTube daar zijn genoeg filmpje met tekst en uitleg hoe je dat moet doen.

   8 likes
 • Roeland schreef:

  Het is nep…
  Want je hebt in eerste instantie heel veel energie nodig om de splitsing opgang te brengen. Dat is het hele probleem.
  En tevens, als je dit uitvind en je hebt een patent op die motor… Dan verdien je makkelijk meer dan de verkoop van brandstof.
  Die motor wilt heel de wereld hebben en je kan ze rustig voor 10,000 euro per stuk verkopen. Op de wereld zijn miljoenen, zo niet miljarden motor gestuurde apparaten…
  Want bezine is wel lekker winstgevend, maar we zijn op een punt aangekomen dat zoeken naar en het winnen van olie zo ontzettend duur is geworden, dat Shell HEEL graag een ander patentje op de kop zou tikken.

  7 likes
 • Louise schreef:

  Nou dat is toch te mooi om waar te zijn?? Zijn we in een klap van al dat gedonder met die olie problemen af en geen oorlog meer,althans waar het om olie gaat…..maar ja, het is inderdaad te mooi om waar te zijn,het gaat m niet worden,jammer zo zie je hoe simpel het leven kan zijn…….schone lucht,minder hebzucht,minder oorlog…..goh het zou toch kunnen……”hoop dat de man het overleefd…..

  11 likes
 • andré schreef:

  Vraagje, hoeveel elektrische energie stop hij in het systeem om water op te splitsen in waterstof en zuurstof ?

  13 likes
 • Peter schreef:

  op 55 seconde : start de auto maar tank indicatie geeft -0- aan! Broodje AAP!

  Sorry.

  10 likes
 • kees schreef:

  dit is nu echt onzin .. de tank is aan de bovenkant gewoon open daar zitten normaal de aanvoerlijdingen om de brandstof naar voren te krijgen hier is geen verbinding tussen de tank en motor .. wat zullen die mannen een lol hebben

  8 likes
 • Bigbear schreef:

  De motor loopt niet op water maar op waterstofgas. dit moet eerst gesplitst worden met elektriciteit in zuurstof en waterstof. En het waterstof is datgene waar de motor op loopt en niet het water

  10 likes
 • Benhur schreef:

  Deze motor hadden ze 40 jaar geleden ook in Nederland al ontwikkeld. Diegene die hem ontwikkeld had zei op tv dat je overal onderweg water kon inslaan en geen dure brandstof hoefde te kopen. Er was best wel ophef over. Maar een paar dagen later hoorde je er niets meer van, ook andere mensen in andere landen hadden dezelfde uitvinding wat ik me nog herinner. Het gevolg, of ze verdwenen, stierven of waren plots monddood waarschijnlijk door intermidatie of omkoping. Dus de lariekoek over het millieu of millieu verdragen en de daarbij behorende zware belastingen zijn de reinste bullshit. We hadden al jaren met een schone energie kunnen zitten als alles niet was tegengehouden door de olie-industrie en alles wat ze omgekocht hadden en nog hebben. We worden al zo lang voor de gek gehouden en de natuur uitgebuit. Het is om te huilen dat de machtigen der aarde de mens en de natuur aan de afgrond hebben gebracht. We moeten met zijn allen bomen planten en niet blijven kappen. De kaalslag hebben de rijken reeds bereikt. Het word tijd voor iets positiefs als opbouw.

  9 likes
 • N.A. Fets schreef:

  Wauw, als ik dit mag geloven dan zal het splitsen van H2O energie opleveren…en waar haalt ie de energie vandaan om het water te splitsen… Of splitst het water zichzelf…wauw dan is binnen de kortste keren al ons water gesplits en gaan we er uit met een ferme plof..

  broodje aap maar leuk voor de massa

  7 likes
 • Franss schreef:

  [ Water (H2O) wordt gesplitst in waterstof en zuurstof. Bij de chemische reactie die daarbij ontstaat wordt energie opgewekt. ]

  Ho, ho, bij de verbranding van waterstof (H) met zuurstof (O) ontstaat water (H2O) + warmte.
  Dan is het onmogelijk dat bij de omgekeerde splitsing van water (H2O) in waterstof (H) en zuurstof OOK energie zou vrijkomen, dat kost energie!

  7 likes
 • mario schreef:

  wat zal de wereld er dampig uitzien want dat geouwehoer krijg je dan weer.

  1 likes
 • Madeloes schreef:

  Was al eerder bekend dat deze mogelijkehid er was. Verbazingwekkend dat hij patent heeft aangevraagd in Great Britain. Is dit omdat London rules the world? in geval van deze uitvinding?

  5 likes
 • Peter schreef:

  Watergas… daar was voorheen Niburu mee bezig en die heeft dat helemaal afgeblazen.
  Geen succes. Enorme herrie van de motor, roestvorming, etc.

  1 likes
 • Coeus schreef:

  “Water (H2O) wordt gesplitst in waterstof en zuurstof. Bij de chemische reactie die daarbij ontstaat wordt energie opgewekt.” Nou…. nee. Geen scheikunde gehad op school? Door energie (gelijkstroom) toe te voegen aan water, wordt het gesplitst in waterstof en zuurstof. Als die weer reageren tot water, komt er energie vrij, en zo werkt de waterstofmotor. Maar die waterstof moet dus wel eerst worden gemaakt door er energie uit een energiebron aan toe te voegen.

  En trouwens: Iran dat het grootste deel van zijn inkomsten haalt uit de export van aardolie, zal in eigen land een uitvinding tolereren die die olie overbodig maakt?

  4 likes
 • Johan Alphons schreef:

  Het vervelende is dat water in Iran kostbaarder is dan benzine die ze tot nu toe niet zo goed kunnen slijten.
  Dus voor daar een onzin uitvinding.
  En hier in de EU wordt het nooit geïmporteerd.

  3 likes
 • Ruud schreef:

  Knap gedaan als het die man echt gelukt is..
  Ik zou zeggen, zo snel mogelijk de uitvinding open source maken.
  Als deze man onder verdachte omstandigheden van de trap af valt kan de technologie met hem verloren gaan..

  2 likes
 • blub schreef:

  “Een liter water levert 96 megajoule (MJ) aan energie, een liter benzine slechts 29 MJ.”

  Dit klopt niet. Benzine heeft een energiedichtheid van 34 MJ/L, water 0.001 MJ/L.

  2 likes
 • charlud schreef:

  Zoals anderen het reeds vermelden. In Nederland is 40 jaar geleden al proef gedraaid met een moter diet op water loopt. Als ik mij niet vergis is er getest met een bus in Arnhem. Het woord baanbrekend is hier niet op zijn plaats. Deze man heeft gewoon een copy/paste toegepast.

  1 likes
 • exegese schreef:

  ninefornews heeft in Augustus 2013 hier ook al aandacht aan besteed. Waarom is hier toen eigenlijk niets mee gebeurd ?

  https://www.ninefornews.nl/doorbraak-op-het-gebied-van-watergas/

  Mensen die het op dit moment in Nederland te koop aanbieden :

  http://www.watergas.nu/inhoud/inbouwen.php

  1 likes
 • exegese schreef:

  Als het klopt, laat maar komen zou ik zeggen. Naar verluidt kan het met wat kleine aanpassingen bij elke benzine motor geïnstalleerd worden. De ingreep zou qua omvang te vergelijken zijn met het inbouwen van een lpg-installatie. Weg met het geneuzel met elektrische auto’s en de ontelbare oplaadpunten die nodig zouden zijn als we allemaal elektrisch zouden (moeten) gaan rijden en stroom is per slot van rekening ook niet allemaal even groen.
  Dus als het klopt moeten alle milieufreaks, co2 fanatenen wat dies meer zij onmiddellijk hierop duiken en het koste wat kost mogelijk maken. Een voor iedereen betaalbare oplossing voor een gigantisch probleem. Het zal wel weer afgedaan worden als zijnde een wassen neus, vrees ik.

  0 likes
 • x

  Check Also

  corona

  Nobelprijswinnaar onderzocht corona-besmettingen in 78 landen. Dit is zijn opmerkelijke conclusie

  Nobelprijswinnaar en biofysicus Michael Levitt deed een ...

  coronavirus

  Coronavirus is een biologisch wapen, schrijft deze oud-president in brief aan VN

  Het is inmiddels duidelijk dat het coronavirus ...

  >