Bewustzijn

Mayacultuur bevat sleutel tot ons heden

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar economie en adviseur van diverse musea Kiril Novoselsky bracht onlangs een bezoek aan het Mexicaanse schiereiland Yucatán en het eiland Cozumel.

In het gebied zijn naast de bekende Mayatempels ook ondergrondse piramides, grotten en steden gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Novoselsky, tevens lid van de Russian Geographical Society (RGO), ontmoette mensen die zeiden dat de Maya’s de nakomelingen zijn van de Atlantiërs die ergens nabij de Middellandse Zee of de Caraïbische Zee waren verdwenen.

“Er gaat een verhaal dat een aantal overlevenden van de catastrofe naar dit continent kwamen en daar leefden tot de komst van de Spaanse overheersers,” zei Novoselsky. “Zij vernietigden de meeste Mayaboeken en stenen met hiërogliefen.”

Tulum

De Spanjaarden dachten dat ze te maken hadden met een primitief volk dat bijgeschoold moest worden. Spaanse priesters bewaarden veel boeken uit nieuwsgierigheid. Sommige werden naar de Spaanse koning gestuurd.

Langs de oostkust van Yucatán prijkt Tulum. Verschillende stammen bouwden de stad om zich daar in te graven. Bepaalde kleuren stonden daar voor natuurlijke krachten: hemel, aarde, maan, zon, vuur, enzovoorts, aldus Novoselsky.

Popol Vuh

Het leven van de Maya’s wordt beschreven in het heilige boek de Popol Vuh. De meeste exemplaren zijn vernietigd of geschreven in hiërogliefenschrift. “De meeste geheimen zijn nog steeds verborgen,” zei Novoselsky. “Eén van de meest populaire interpretaties is de profetie over het einde der tijden in 2012. Als wetenschapper heb ik dit onderzocht.”

Hij noemt de bekende esoterische onderzoeker Drunvalo Melchizedek die ontmoetingen had met Guatemalteekse priesters en ontdekte dat de transformatie een proces zou zijn dat gradueel zou plaatsvinden. Niet een periode van twee of drie dagen, maar van 200 jaar.

Harmonie

“Het jaar 2012 is volgens hun een soort keerpunt, het begin van een nieuwe beschaving. En ze benadrukten dat het langzaam en gradueel zou gaan gebeuren, zonder cataclysmen en aardbevingen,” zei Novoselsky. “Mensen die in het hart van de Mayabeschaving leven zijn absoluut niet bang voor deze profetie. Al deze profetieën geven ons een kans om na te denken over ons gedrag, de betekenis van het leven, hoe we onszelf en het leven van anderen kunnen verbeteren en hoe we in harmonie kunnen leven.”

Ook het eiland Cozumel is heilig. Er was een tempel van godin Ixchel. Zij was de godin van de verlos- en geneeskunde. Vandaag de dag komen er nog veel mensen om onvruchtbaarheid te laten behandelen.

Ondertussen wordt onvermoeibaar gewerkt aan het ontcijferen van de hiërogliefen om de geheimen van de Maya’s verder te ontrafelen. “Wellicht ontdekken we zo de sleutel tot de toekomst van de aarde,” besloot Novoselsky.

Bron: Theepochtimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x