Binnenland

‘De vraag is niet of de bom gaat barsten, maar wanneer’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Deze ‘stikstofcrisis’ heeft alles in zich om totaal te ontsporen, zei ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers in het radioprogramma WNL Haagse Lobby. Hij sprak van ‘een enorme polarisatie’ tussen stad en platteland. “Dus de ene helft van Nederland tegen de andere helft van Nederland.”

“We gaan nu schaarste verdelen. Schaarste in stikstofruimte. Schaarste in gezonde lucht, in goede bodem. Dat kan echt, misschien nog net op een beschaafde manier, een vorm van een burgeroorlog worden,” zei Segers.

“U zegt dat dit alles in zich heeft om te ontsporen en u neemt het begrip burgeroorlog in de mond; dat ben ik niet van u gewend, dat u dat soort woorden gebruikt, dus dan zal daar een zware aanleiding voor zijn,” reageerde presentator Martijn de Greve.

Het houdt een keer op

“Omdat ik het over twee werelden heb die elkaar niet kennen,” antwoordde Segers. Hij lichtte toe dat we beide werelden – de wereld van de boeren en die van de ambtenaren – bij elkaar moeten brengen.

“Politici als Segers en de media geloven te veel in maakbaarheid. Ik heb al twee en een half jaar het gevoel dat we op een vulkaan leven. De vraag is niet of de bom gaat barsten, maar wanneer. Je kunt een volk niet keer op keer misleiden. Het houdt een keer op,” reageert huisarts Els van Veen.

Trek de stekker uit dit kabinet

Neuroloog Jan Bonte voegt toe: “Farizeegers zou Jezus zelf nog aan het kruis spijkeren als hij premier Rutte ermee zou behagen.”

André van Wanrooij, woordvoerder bij 50Plus, zegt tegen Segers: “Trek de stekker uit dit kabinet voor dit doemscenario werkelijkheid wordt en laat de kiezer spreken.”

Ook politicoloog Coen de Jong pleit daarvoor: “Segers kan ook preventief de stekker uit RutteVier trekken, om erger te voorkomen.”

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
7 dagen geleden

Nieuw kabinet met een ervaren boer op landbouw, een huisvrouw op financiën en een eerlijke arts op volksgezondheid…

Koddebeier
Koddebeier
7 dagen geleden

Het zijn de regeringspartijen die totaal ontspoord zijn.
Het achterlijke zooitje is de weg kwijt !!

Jaco
Jaco
7 dagen geleden

Hier gaat niks barsten! Behalve wij! Schaam me dat ik nederlander ben! We staan voor de hele wereld voor lul!

S.L
S.L
7 dagen geleden

Als deze WEF-meneer dat zegt dan zijn ze daar gewoon op uit.
Oorlog, chaos en geweld is waar ze op uit zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

143
0
We lezen graag je reactie!x