Homepagina » Buitenland » Europarlementariër: “Het Amerikaanse volk heeft het establishment weggestemd”
Europarlementariër: "Het Amerikaanse volk heeft het establishment weggestemd"

Europarlementariër: “Het Amerikaanse volk heeft het establishment weggestemd”

Beatrix von Storch van de partij Alternative für Deutschland noemt de overwinning van Trump historisch. “Het Amerikaanse volk heeft het establishment weggestemd.”

Dit geeft volgens haar ook een sterk signaal af naar de rest van de wereld. “We zien dit soort bewegingen overal.”

De media zaten er opnieuw naast, aldus de Europarlementariër. “Bij de Brexit hadden ze het ook bij het verkeerde eind.”

Iets anders

“Ze kunnen maar niet geloven wat er gebeurt omdat ze het contact met het volk verliezen,” zei ze. “De mensen willen iets anders, de mensen willen politieke hervormingen en nu geeft het Amerikaanse volk dat signaal af.”

Ze wees erop dat de meerderheid van het volk tegen vrijhandelsverdragen als TTIP is, terwijl politici deze verdragen koste wat kost erdoor proberen te drukken.

“Ze doen dat zonder het volk te raadplegen en accepteren niet dat de mensen iets anders willen,” zei ze. “Als we in Europa zouden stemmen over TTIP, zou het gedoemd zijn te mislukken.”

Luisteren

“Dit is de belangrijkste boodschap,” merkte Von Storch op. “De politici moeten naar het volk luisteren.”

Het is volgens haar goed dat Trump toenadering wil zoeken tot Rusland. “Wij willen niet alleen een goede relatie met de Amerikanen, maar ook met de Russen,” zei ze.

Ze denkt dat we beter af zijn met Trump. “We waren heel bezorgd over wat er zou gaan gebeuren als Hillary Clinton president zou zijn geworden.”

“Ze zou zeker ten strijde zijn getrokken tegen de Russen en dat is niet in ons belang,” voegde ze toe.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • King Pacal schreef:

  Donald Trump heeft de hele westerse wereld een flinke schop onder de kont gegeven en dat was hard nodig ook. De zwijgende meerderheid is eindelijk wakker geschrokken en heeft gehandeld. Jarenlang zijn er in de VS, maar ook hier, ongewenste maatregelen bij de bevolking door de strot geduwd en dat kan maar tot op zekere hoogte natuurlijk, zie het resultaat.

  Het is niet meer automatisch dat we voor onze defensie op de Amerikanen kunnen leunen, zij geven honderden miljarden dollars per jaar uit aan (NAVO) defensie en wij zijn hier nog te beroerd om ook maar iets boven op het ons toch al belabberde defensiebudget te doen. Wij roepen gewoon pang pang als onze kogels op zijn en dat wordt nog gewoon met droge ogen verteld ook! Ook goed nieuws voor de EU voorstanders.. de roep van een aantal politici om uit de EU te stappen begint al te verstommen omdat door de sterk verminderde defensiesteun van de VS wij het als aparte kleine landjes het helemaal wel kunnen schudden. Echte Europese samenwerking zal op alle gebied noodzakelijk worden en dan bedoel ik niet om te bepalen hoeveel watt een stofzuigermotor mag leveren en meer van dat soort onzin!!
  De gevestigde, vaak corrupte politieke orde is hard onderuit gehaald, de globalisering zal deels worden teruggedraaid en/of stopgezet. Het in de VS zéér gehate Obamacare zal waarschijnlijk als eerste om zeep geholpen worden.
  Hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel en als hij in het vervolg zijn domme opmerkingen over vrouwen, minderheden in het algemeen en Mexicanen in het bijzonder achterwege laat dan kon het allemaal nog wel eens mee gaan vallen.

  19 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   ” De zwijgende meerderheid”.
   Welke zwijgende meerderheid? Clinton loopt steeds verder uit op Trump, staat nu 566434 stemmen voor.
   Trump heeft alleen gewonnen dankzij het kiesmannen systeem, niet dankzij de zwijgende meerderheid.

   Kijk eerst eens naar de feiten voordat je iets roeptoetert…

   1 likes
   • King Pacal schreef:

    Rob ter Horst, natuurlijk is de zwijgende meerderheid wakker geworden, alleen jammer dat een deel daarvan niet heeft gestemd. Doet niets aan de feiten af, Trump heeft de meeste kiesmannen, dus gewonnen, dus president. Zo werkt het Amerikaanse verkiezingssysteem nou eenmaal. Dat de uitslag jou kennelijk niet bevalt, daar kan ik ook niets aan doen..
    Gezien je reactie heb ik je nogal geprikkeld, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

    6 likes
   • Wim schreef:

    Obama had ook door kiesmannen gewonnen, wat is nieuw onder de Zon.

    5 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Obama heeft met duidelijke cijfers Romney verslagen, 65.455.010 tegen 60.771.703 stemmen. Da’s een beduidend groter verschil dan Trump tegen Clinton, waarbij Trump nu al bijna 1 miljoen stemmen minder heeft…

     0 likes
  • Donny schreef:

   Het uiteindelijke doel, in de nabije toekomst, blijft de vernietiging van Duitsland, en in het kielzog Rusland en de rest van Europa. Jullie dwalen allemaal af, en dat is triest, alhoewel ik weet, dat Goed uiteindelijk altijd wint, weet je waarom? Om dat ik er geen zin in heb. Ik heb genoeg van dat Kaotic.com, die IS terreur, ik wil weer terug naar vroeger, zonder dat gejank, wat ik zostraks trouwens zelf had. Waardoor? Door een tekenfilmserie! http://dragonballtime.net/dragon-ball-super-episode-66-subbed/

   0 likes
 • War on Error schreef:

  niet nogal naïef? Trump = establishment. Big, big, time!
  The Hidden Powers and Dubious Money Behind Donald Trump:
  http://stateofthenation2012.com/?p=28993

  Trumps en Clintons zijn dikke vrienden. Samen te zien op congressen, fundraising events, gala’s, bruiloft dochter, noem maar op.
  Ze lachen om al die domme mensen, en vullen hun pockets.

  Een president van de VS heeft NIKS te vertellen. Die moet gewoon doen wat hem wordt bevolen.
  Anders …> Presidenten McKinley, Jackson, Lincoln, Kennedy – en zijn broer, MLK, e.v.a.. Lood in hun lijf.

  Presidenten worden niet gekozen, maar aangewezen. Trump was geschikt bevonden als ‘Bait’, voor de massa die graag alle mooie beloftes voor oprecht wil aannemen. De beste ‘verkoper’ van illusies.
  Ook Obama heeft niet 1 al zijn mooie beloften daadwerkelijk waargemaakt.

  geen banen erbij, niet meer welvaart, niet meer veiligheid – een puinhoop achterlatend. Dus geslaagd voor de job, wat de touwtjes trekkers precies beogen.
  Het poppetje is vervangen, het establishment krijg je goedschiks nooit van hun comfortabele posten.

  Trump pleit (i/o) dan meteen al voor meer geld naar wapentuig, voor foute oorlogen, en meer geld – van ons naar de NAVO – het leger van de VN, voor meer globalisering dus. Dus meer van hetzelfde meedogenloos over de kling jagen van miljoenen onschuldige burgers over de hele wereld.

  6 likes
  • Faith schreef:

   De tijd dat presidenten niet worden gekozen maar aangewezen is voorbij. Navo zal ook het loodje leggen.
   WW3 waar ze zo vurig op aanstuurden, met 9-11 en MH17 als triest dieptepunt, kwam maar niet.
   Vergeten zeker.
   Ze grijpen nu al naar de Tesla energieen om de bevolking eronder te houden en dat werkt in verkeerde handen niet, is gebleken. Dat ben je dus ook al vergeten.
   Met minder dan de Tesla uitvinding krijgen ze de bevolking er niet onder is ook al gebleken, dus waar heb je het over.
   Maargoed, het Telegraaf, Powned en Geenstijl volk staat niet bekend als de slimsten.

   4 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    Wie zegt dat Trump niet is aangewezen? Wie zegt dat er gewoon niet een spelletje is gespeeld, en de domme burgers opnieuw voor vier jaar zand in de ogen is gestrooid.

    In een vorige reactie had iemand het over de “zwijgende meerderheid”. 44.6% van de mensen is niet eens komen stemmen, en dat is gezien het aantal mensen dat op Clinton (26.5%) en Trump (26.3%) stemde de zwijgende meerderheid.

    Clinton heeft echter nog steeds de meeste stemmen gekregen, en loop steeds verder uit…

    Jullie haat tegen het establishment maakt jullie gewoon blind voor feiten!

    4 likes
    • robbertje schreef:

     Rob ter Horst. Jouw blindheid voor het establishment, dat aangestuurd wordt door de globalistische elite, maakt dat je de feiten haat.

     Gelukkig worden steeds meer mensen wakker geschud juist vanwege de confrontatie met de feiten.

     3 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Het establishment dat zowel Clinton als Trump naar voren schoof?
      Steeds meer mensen zijn aan het slaapwandelen, denkende dat zij wakker zijn…

      1 likes
     • Donny schreef:

      Missie geslaagd zou ik zeggen! Rob heeft het door! Robbertje, alleen de naam al!

      1 likes
     • Donny schreef:

      Zou een duimpje naar beneden geen goede aanvulling op deze site zijn, hoef ik er niet zo veel woorden aan vuil te maken, aangezien toch iedereen tegenwoordig woordblind is!

      0 likes
    • Faith schreef:

     ”Jullie haat tegen het establishment maakt jullie blind voor de feiten.”

     Beslis jij dat wat ik voel? Feit is, ik voel helemaal geen haat want ik zie het grote plaatje, dat we in de eindtijd zitten die eeuwen geleden al voorspeld is.
     Ik verdiep me mijn hele bewuste leven al in deze tijden, vandaar dat ik bewust maatschappelijk aan de zijlijn sta, ik ga er dus niet zo in mee.
     En ja, ook ik word gedemoniseerd, naar beneden gehaald en wordt er laster over mij verspreid, maar het kan mij niet raken, het is all in the game.
     Je wist het van te voren, dat zijn minder ontwikkelden die vol in het spel staan alsof hun leven er van afhangt, maar dat is bij mij dus anders.
     Waarvoor zou ik haten, een leeuw maakt zich niet druk om wat schapen denken.
     Ik weet hoe het gaat eindigen, het is Aquarius Tijdperk.

     1 likes
     • Donny schreef:

      Eindigen? Aquarius Tijdperk? Wat is dat? Ook een religie? Ik geloof in mij zelf, en ik wil nog lang niet eindigen, ik geloof dat het nooit eindigt, dat het alleen maar beter wordt, wordt het in mijn leven ook, en aangezien ik, maar ook jij, je eigen leven/wereld maakt, alleen al door het feit dat wij allemaal het middelpunt van onze eigen universum zijn, en wij/ik hier nog steeds kunnen discussieren, bevestigt dat denken voor mij.

      0 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Naïviteit is ook goed. Denk echt niet dat diegene hier die claimen wakker te zijn, daadwerkelijk wakker zijn maar gewoon dromen dat ze wakker zijn…
      En ja Faith, ook ik sta al tientallen jaren aan de zijlijn toe te kijken hoe het er in deze wereld aan toe gaat.

      Feitelijk is het elke keer als ik in het verhaal duik naar de feiten, e.e.a. véél genuanceerder lijkt te zijn, dus niet zwart/wit maar met de nodige grijstinten. Het is zo dat de MSM niet het hele verhaal vertelt, het alternatieve nieuws doet dat ook niet…

      0 likes
  • Donny schreef:

   Dat ERROR gevoel had ik dus ook gelijk, gelukkig!

   0 likes
 • frans schreef:

  Het is mooi wat er gebeurd.
  Er komt nog veel meer.
  Geen TTIP bv.

  7 likes
  • Donny schreef:

   En jij gelooft dat? Stoltenberg was zeer duidelijk vandaag, een exit van of de VS, of Europa wordt niet getolereerd! See the true Power!! Of lees je alles niet goed?

   0 likes
 • bert s schreef:

  Het establishment laat zich niet weg stemmen. Als Trump niet mee gaat in hun spelletje wordt zijn nekje om gedraait. Het is een illusie om te geloven dat het volk nu nog een echte stem gaat krijgen, vecht tegen het systeem, stilletjes, onzichtbaar en zonder angst.

  5 likes
 • Zamunda schreef:

  Beatrix heeft de klepel horen luiden. Als ze even had gegoogled naar de campagne van Trump had ze beter geweten.

  ‘Wall Street banker Steven Mnuchin was named finance chair of the Trump campaign in May 2016.’
  ‘In May 2016, casino billionaire Sheldon Adelson announced that he would spend $100 million in support of Trump’s election.’

  https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump_presidential_campaign,_2016#Campaign_finances

  ‘Mnuchin amassed a fortune estimated at over $40 million while working for Goldman Sachs, where his father had worked for three decades and had also made a fortune.
  In 2002, Mnuchin left Goldman and worked briefly for his Yale roommate Edward Lampert, chief executive of Sears. He also briefly worked for Soros Fund Management in their private equity division during the “Goldman” period with Jacob Goldfield and Mark Schwartz.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Mnuchin

  ‘On September 23, Adelson announced a $25 million donation to Trump’s presidential campaign, as part of a $65 million donation to the Republican electoral campaign for 2016. This makes Adelson by far the biggest donor in either party (Republicans or Democrats) in the 2016 election cycle. It also makes him by far the largest donor to Donald Trump’s White House bid.’

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sheldon_Adelson

  Kan het duidelijker dat Trump een onderdeel is van de parasietenkolonie?

  4 likes
 • Donny schreef:

  En iedereen trapt er weer in. Zelfs Trump is van het systeem, moet je nagaan, emotie! Trump zal niets veranderen, das een egoist, denk je werkelijk dat ie zijn kop eraf laat schieten? De massa is weer even stil, t loopt niet zoals de gewenst, de mens is niet meer zo gemakkelijk tot oorlog te dwingen, indivadualisatie heeft zo zijn nadelen. Enige wat echt een signaal afgeeft, is een totale verkiezingsboycot, gesteund door de politie(alleen zij kunnen huidige systeem nog omgooien!!), waarna per referendum bepaalt wordt hoe verder te gaan. En waarom niet? dr Hoeft maar EEN JEZUS op te staan, die alle risico’s (zonden) op zich neemt, inderdaad de wederkomst!!

  0 likes
  • robbertje schreef:

   Donny. Als ik jouw reactie (13 nov 17.31) lees waarin je zo sterk in jouw eigen universum gelooft waarin jij zelf het middelpunt en de creator bent dan begrijp ik deze laatste reactie van jou niet erg.
   Je komt over als een ‘creator’ van jouw zelf, die wild om zich heen slaat, met “iedereen trapt er weer in”, en een “Trump, de egoïst, die echt niet zijn kop eraf laat schieten” en de onzin over “de mens, die niet meer zo gemakkelijk tot oorlog te dwingen is” enz. Om maar te zwijgen over jouw “echte signaal” wat zou kunnen werken. En als klap op de vuurpijl noem je heel denigrerend “EEN JEZUS” die wederkomt; verklaar je eens nader, Donny, met wat voor “creator” heb(ben) ik/wij hier te maken?

   1 likes
 • Benhur schreef:

  Het beste is dat de grenzen weer dicht gaan en een nieuw muntsysteem krijgen . De noord euro de zuid en de oost euro en de Russische euro. En dat we allemaal een taal gaan spreken. Maakt niet uit welke. Want communicatie begint met het spreken van een taal. En het belangrijkste het Europarlement versoberen tot 10 % van zijn huidige omvang, en halvering van het ambtenaren apparaat. Want als de politiek veranderd dan veranderd ook de terreurdreiging waar de meeste van inside jobs zijn.

  0 likes
 • Faiq schreef:

  The ultimate goal, in the near future, the destruction of Germany remains, and in the wake Russia and the rest of Europe.

  0 likes
 • x

  Check Also

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >