Buitenland

Merkels machtsgreep: ‘Deze wet in Duitsland is een opmaat naar massale interneringen’

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verzorgde vandaag de jaarlijkse 5 mei-lezing. Het is voor het eerst dat een Duitse regeringsleider de 5 mei-lezing geeft. Vanwege het coronavirus was ze niet lijfelijk aanwezig in het Kunstmuseum in Den Haag waar demissionair premier Rutte en studenten haar toehoorden, maar ze sprak via een videoverbinding vanuit Berlijn.

Merkel haalde de pandemie aan en de grote vrijheidsbeperkingen die daarmee gepaard gaan. Volgens de bondskanselier zijn die beperkingen alleen gerechtvaardigd ‘als ze tijdelijk zijn en medemensen beschermen’. Europa ‘moet daarin solidair zijn’, vindt ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dat Nederland na de Tweede Wereldoorlog ‘de hand uitreikte’ naar Duitsland voor verzoening was volgens Merkel een begin van die Europese solidariteit. “We zijn dankbaar voor die vriendschap.”

De politie heeft van Merkel het recht gekregen elke woning binnen te gaan

Het is wrang dat uitgerekend Merkel de 5 mei-lezing gaf, aangezien in Duitsland op dit moment zeer vrijheidsbeperkende maatregelen worden doorgevoerd. Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid onthulde vanmiddag tijdens een demonstratie op het Malieveld wat ‘Mutti’ Merkel verstaat onder die ‘tijdelijke’ inperking van vrijheden.

“Tot vijf jaar gevangenisstraf voor het overtreden van coronaregels, voor het omarmen van iemand of het geven van een hand. Vijf jaar gevangenisstraf,” sprak Pols. “De politie heeft van Merkel het recht gekregen elke woning binnen te gaan om te kijken of u misschien een verjaardagsfeestje viert, want ook daar staat vijf jaar gevangenisstraf op.”

Al onze samenzweringstheorieën zijn uitgekomen

“Deze wet in Duitsland is een opmaat naar massale interneringen,” benadrukte hij. “Ongetwijfeld zullen vele mensen roepen: dat zijn samenzweringstheorieën. Maar mensen, al onze theorieën zijn tot nu toe uitgekomen.”

“Wat nu in Duitsland gebeurt, gebeurt ook hier. Dat was zo en dat is nog steeds zo,” aldus Pols. “Als wij nu niet onze kop uit het zand halen, dan worden wij wakker in een samenleving die wij niet meer kennen en die we ook niet willen kennen.”

4.7 89 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

En het volk en de reguliere media zien dat het goed zit.

Loeske
Loeske
2 jaren geleden

Wat een eng wijf. En die mag van Rutte een lezing houden in ons land. Dus omarmt hij haar ideeën blijkbaar ook. Aangifte doen tegen die man, met z’n allen.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
2 jaren geleden

Rutte met zijn NSB afkomst is goed op zijn plaats bij deze satan vrijmetselaar communist Merkel, alles moet kapot, alles !

jolien
jolien
2 jaren geleden

oh jeetje diy begint erger en erger te worden dit duidt meer dat we alles gaan kwijt raken dit moet worden gestopt dit wordt een echte nachtmerrie.

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x