Homepagina » Buitenland » Lees en huiver: Europese Commissie kwam vlak voor coronacrisis met dit stappenplan voor vaccinatie
europese commissie

Lees en huiver: Europese Commissie kwam vlak voor coronacrisis met dit stappenplan voor vaccinatie

In september vorig jaar, kort voor het uitbreken van de coronacrisis, organiseerde de Europese Commissie in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een Global Vaccination Summit. Deze vaccintop werd voorgezeten door WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus en Jean-Claude Juncker, toen nog voorzitter van de Europese Commissie.

Tijdens de Global Vaccination Summit is een document opgesteld getiteld ‘Tien stappen naar vaccinatie voor iedereen’. Dit stappenplan leest als een passage uit het boek 1984 van George Orwell.

De opstellers van het document klagen dat de wereldwijde vaccinatiegraad daalt door ‘gebrekkige toegang, vaccintekorten, onjuiste informatie, onderschatting van ziekterisico’s, minder vertrouwen in de waarde van vaccins en desinvesteringen’.

10 stappen

Ze komen met de volgende stappen om ‘iedereen te laten profiteren van de kracht van vaccinatie’:

  1. Wereldwijd politiek leiderschap en engagement voor vaccinatie, naast doeltreffende samenwerking en partnerschappen op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau met gezondheidsinstanties, gezondheidswerkers, het maatschappelijk middenveld, gemeenschappen, wetenschappers en de industrie, om iedereen te beschermen via een aanhoudend hoge vaccinatiegraad.
  2. Functionerende en financieel duurzame nationale vaccinatiestrategieën in alle landen, in lijn met het streven naar een universele gezondheidszorg, waarbij niemand aan zijn lot wordt overgelaten.
  3. Sterke surveillancesystemen voor door vaccins te voorkomen ziekten, in het bijzonder ziekten die wereldwijd worden uitgeroeid.
  4. Bestrijding van de onderliggende oorzaken van terughoudendheid tegenover vaccins, meer vertrouwen in vaccinatie en empirisch onderbouwde interventies.
  5. Inzet van digitale technologieën om de resultaten van vaccinatieprogramma’s beter te monitoren.
  6. Voortdurend onderzoek om permanent gegevens te verzamelen over de doeltreffendheid en veiligheid van vaccins en de impact van vaccinatieprogramma’s.
  7. Investeringen, waaronder nieuwe financieringsmodellen en stimulansen, in onderzoek, ontwikkeling en innovatie met het oog op nieuwe of verbeterde vaccins en toedieningswijzen.
  8. Vermindering van de kans op vaccintekorten door betere systemen voor monitoring, planning, aankoop, levering en opslag, en door samenwerking met producenten en iedereen in de distributieketen om de bestaande productiecapaciteit optimaal te benutten of te vergroten.
  9. Doeltreffende, transparante en objectieve voorlichting door professionals op alle niveaus en in de media, en bestrijding van desinformatie, mede in samenwerking met sociale media en technologiebedrijven.
  10. Integratie van vaccinatie in de mondiale gezondheids- en ontwikkelingsagenda’s, door middel van een nieuwe Vaccinatieagenda 2030.

Sterke surveillancesystemen, bestrijding van terughoudendheid, inzet van digitale technologieën, bestrijding van desinformatie en een nieuwe Vaccinatieagenda 2030. Deze agenda wordt nu uitgerold. Eerder bleek dat de Europese Commissie al enkele jaren werkt aan een vaccinatiepaspoort voor burgers.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Allemaal voor onze gezondheid, maar we weten allemaal dat alles wat ze je wijs willen maken moet omdraaien, kijk maar naar de geschiedenis ook de vroege geschiedenis, draai alles om en je weet de waarheid.

Laat je niet beïnvloeden | stop de corona dictatuur | Sleep Rutte het torentje uit
Laat je niet beïnvloeden | stop de corona dictatuur | Sleep Rutte het torentje uit
1 jaar geleden

Oh oh oh, dit gaat in rap tempo. Dit is echt verschrikkelijk wat hier gebeurd. Vele van ons hebben kinderen, ook die hebben recht op een toekomst. Voor mezelf kan ik zeggen, we leven nu al in een dictatuur. Alleen nu nog onder het mom van corona. Als burger moeten we ons gaan verenigen nu we nog een beetje rechten hebben om te demonstreren. Ze moeten ons serieus nemen. We gaan nooit meer terug naar normaal. Tenzij wij veranderen.

Telegram: Demonstratie voor de vrijheid

Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Hoe durven leden van zo’n commissie zich te verheffen to goden die zich met het heil der EU tot de ingezetenen richten ?
Dat geeft aan tot welke godsdienst de functionarissen van de EU veronderstellen te behoren.
U bent gewaarschuwd indien u zich heeft verbonden het CDA, of gelijkzins.
Ik woon vlak bij de Bijbel-belt. Ofschoon ik daartoe niet behoor, geeft dat een beter gevoel dan de zegeningen die de EU meent te moeten verspreiden.

salvar
salvar
1 jaar geleden

ga toch maar demonstreren en je kent het gezegde , wie niet luistert moet voelen.
jammer genoeg is er nog geen eenheid , de tijd dringt en de tijd zal het leren.

ik ben iemand die heel gauw kwaad wordt als ze mijn vrijheid proberen in te dammen.
1). ik doe niemand kwaad.
2). als ik kan helpen doe ik het.

dus waarom zal ik doen wat een ander mij probeert op te dringen, ik vecht me liever kapot dan dat ik in een wereld moet leven die ik verafschuwt.

x

Check Also

verpleegkundige

Wijkverpleegkundige Elke trekt aan de bel: fors meer valincidenten en toename in hartklachten sinds de prikken

Wijkverpleegkundige Elke ziet sinds de prikken fors ...

arts

SEH-arts: ‘We moeten stoppen met aanwijzen van ongevaccineerden als zondebok’

We moeten stoppen met het aanwijzen van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x