Homepagina » Mens en Dier » Medisch ethicus Erwin Kompanje corrigeert professor die meeging in hysterische Volkskrant-column
kompanje
Foto: Erwin Kompanje (Universiteit van Nederland CC BY 3.0)

Medisch ethicus Erwin Kompanje corrigeert professor die meeging in hysterische Volkskrant-column

“Vandaag in de Volkskrant, de spijker op zijn kop door Sander Donkers. Laat je vaccineren, voor jezelf en voor een ander!” schreef Annemiek Nap, een professor verbonden aan het Radboudumc, twee dagen geleden op LinkedIn.

Donkers schreef over een hartpatiënt die geopereerd moet worden. De operatie zelf is wel te plannen, maar het gaat om de tijd die hij daarna op de IC moet doorbrengen, aldus de columnist. Dat is na zo’n operatie gemiddeld één à twee dagen, terwijl een coronapatiënt er gemiddeld 17 dagen zou liggen.

Dit betekent dus dat één coronageval minstens acht operaties als de zijne in de weg staat, stelde Donkers, die daar meteen aan toevoegde dat ‘vier op de vijf coronapatiënten op de IC’s ongevaccineerd zijn’.

Kompanje: daar liggen geen covidpatiënten

Professor Nap wordt tot de orde geroepen door medisch ethicus Erwin Kompanje. Hij schrijft in reactie op haar LinkedIn-bericht dat een patiënt na een hartoperatie naar de cardiochirurgische IC gaat. “Daar liggen geen covidpatiënten. Naast de hartoperatiepatiënt kan een patiënt liggen die aan longkanker is geopereerd ontstaan door jarenlang roken. Dat zijn er duizenden per jaar. Voorkoombaar! Ook de hartpatiënt zelf, stel dat deze een cabg (bypassoperatie, red.) moet ondergaan, lijdt aan atherosclerose, een leefstijlziekte. Voorkoombaar!”

Populistisch en discriminerend roeptoeteren

“Op de ‘gewone’ IC ligt de covidpatiënt naast een motorrijder die met 150 kilometer per uur onderuit ging, of naast een morbide obese patiënt met sepsis of een patiënt met een hersenbloeding op basis van hypertensie door jarenlang te zout eten. Is dat het lot? Wellicht, maar veel is zeker beïnvloedbaar en voorkoombaar. Zo, graag wat nuance in plaats van populistisch en discriminerend roeptoeteren,” voegt hij toe.

Kompanje krijgt bijval van orthopedagoog Hans Koppies. “Polariserende – bovendien slecht geïnformeerde – medici zijn één van de raadsels van deze pandemie,” schrijft hij.

4.7 86 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
angel
angel
1 maand geleden

goede info van Kompanje

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Laat jezelf Vaccineren voor jezelf & voor een ander….ech nie…ik ben nog niet Levensmoe…ik vertrouw liever op mijn eigen immuunsysteem…Laten die Volledig Gevaccineerde Hersenloze Pro-Vaxxers maar lekker hun Derde, Vierde & Vijfde Experimentele Gentherapie-Booster-VacciNazi nemen…die bieden immers fantastische bescherming toch? Tevens verstomt dat gezeik over Vaccineren vanzelf na deze Winter…de Lente kan me niet snel genoeg beginnen…

Herman
Herman
1 maand geleden

Met andere woorden die professor is een TRUT

Dubito
Dubito
1 maand geleden

Doodziek word je van die Volkskrant. Vandaag in de ingezonden brievenrubriek de ‘brief van de dag’, dus door de redactiemiepjes uitgezocht als topinzending uit de vele duizenden reacties die ze dagelijks krijgen (volgens hun standaard-mailantwoord als je een brief inzendt). Ene Bas Defize, ‘moleculair bioloog te Utrecht’ schrijft dat we nu eens moeten ophouden met zeuren over de langetermijneffecten van vaccinaties, want dan hadden we ook nooit vaccinaties tegen pokken, polio, bof, rode hond, hepatitis etc gehad, want daar waren de lange termijneffecten ook niet van bekend – en ja: daar zijn ook de toeristen weer die de vaccinaties tegen ziektes in verre landen zonder protest accepteren.
Hij sluit af: ‘hersenbeschadiging, mogelijk leidend tot extreme gevoeligheid voor complottheorieën – daar hoor je niemand over’.
Deze Bas heeft dus nog nergens opgevangen dat experimentele inspuitingen met gen-therapeutische, onuitgeteste rotzooi niets te maken hebben met alle vaccins die hij noemt. Appels en peren. Of Bas heeft het wel gezien, maar zijn door Pfizer weg geschrompelde moleculair-biologische hersenen (nog slechts zichtbaar door een sterke microscoop) nemen die informatie niet meer op.
En de Volkskrant plaatst zijn levensgevaarlijke misverstand weer juichend vetgedrukt op een ereplek van de opiniepagina. De schapenlezer knikt instemmend: ja, ja, laten we nu eens ophouden met dat gezeur over langetermijneffecten. Gewoon die prikjes nemen en dan met je groene vinkje op reis naar het subtropische all-in resort. Koopje, volgens de reisadvertenties in diezelfde Volkskrant.
Doodziek word je ervan.

x

Check Also

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

ane

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

104
0
We lezen graag je reactie!x