Buitenland

Ouderen van Zion: “Amerikaanse Congresleden zijn slechts marionetten die onze wil uitvoeren”

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand sprak de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de Amerikaanse Congresleden toe over Iran. Bij binnenkomst werd hij met luid gejuich en een staande ovatie ontvangen. Hij bedankte het Congres voor de trouwe steun aan Israël. De speech heeft in zowel de VS als Israël een golf van verontwaardiging veroorzaakt.

De Amerikaanse president Obama wees een ontmoeting met Netanyahu af. Critici zeggen dat de Israëlische premier met de Republikeinen samenwerkt om oppositie te voeren tegen Obama’s Iranpolitiek. De Democraten verweten de Republikeinen Netanyahu uit te nodigen zonder hen eerst te consulteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toen Mort Klein, de voorzitter van de Zionist Organization of America, hoorde dat veel Democraten niet van plan waren naar Netanyahu te komen luisteren, werd hij kwaad: “Wij zullen de Democraten die niet aanwezig zijn publiekelijk veroordelen als anti-patriottisch en anti-Amerikaans, tenzij ze een doktersbriefje hebben.”

Matt Brooks, directeur van de Republican Jewish Coalition (RJC), zei: “Dit is een cruciaal bezoek van de premier. Als die Democraten de premier van Israël de rug toekeren, dan hebben wij de verplichting dat publiek te maken.” De RJC wordt onder meer gefinancierd door de steenrijke casinomagnaat Sheldon Adelson, die tevens sponsor van Netanyahu is.

Huisbaas

De Israëlische commentator en oud-politicus Yossi Sarid verwoordde de situatie onlangs als volgt in de krant Haaretz: “Benjamin Netanyahu is vastbesloten de president voor eens en voor altijd duidelijk te maken wie er echt regeert in Washington, wie de huisbaas is, zowel hier als daar.”

Sarid stelt dat ‘de protocollen’ op dit moment worden herschreven door rijke Joden: “Wij, de ouderen van Zion, hebben de touwtjes van het Congres in handen, en de Congresleden zijn slechts marionetten die onze wil uitvoeren. Als ze onze woorden niet begrijpen, zullen ze onze dreigementen begrijpen. En waar we in het verleden de show van achter de schermen runden, doen we het nu openlijk, vanaf het podium.”

[De Wereld Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gs88
gs88
9 jaren geleden

Walgelijk dit, die hoogmoed… de arrogantie. Bah!

wolfje
wolfje
9 jaren geleden

what else is new?

Marc
Marc
9 jaren geleden

Ik kan het alleen maar met gs88 eens zijn. Veel goeds kun je van dit soort mensen niet verwachten, de uitspraken zijn stuitend, maar misschien is het artikel ook wel wat tendentieus. Als de verhoudingen werkelijk zo liggen dan hoef je niet vreemd op te kijken wanneer Netanyahu en zijn mede-zionisten nog eens met vreemde ideeën op de proppen komen.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd-gerelateerde nieuwsberichten, verzameld door Arie Goedhart
9 jaren geleden
Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x