Universum

Zijn zwarte gaten in werkelijkheid sluiproutes door de ruimtetijd? Deze ontdekking kan een revolutie teweegbrengen

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als twee wormgaten met elkaar in botsing komen, kunnen ze rimpelingen in de ruimtetijd achterlaten die meetbaar zijn.

Dit kan bewijs zijn dat deze hypothetische tunnels door de ruimtetijd daadwerkelijk bestaan, zo wordt gesteld in een nieuwe paper.

Zwarte gaten lijken de wetten van de kwantummechanica aan hun laars te lappen. Dit probleem kan worden opgelost door te stellen dat zwarte gaten in werkelijkheid wormgaten zijn.

Sluiproutes

Wormgaten zijn een soort sluiproutes die verschillende punten in het heelal met elkaar verbinden.

Rondom een zwart gat is een denkbeeldig oppervlak dat als grens fungeert, de zogeheten waarnemingshorizon.

Voorbij deze waarnemingshorizon kan niets ontsnappen, zelfs licht niet. Stephen Hawking ontdekte aan de hand van kwantumtunneling dat zwarte gaten toch een klein beetje straling kunnen produceren.

Na verloop van tijd kunnen zwarte gaten zelfs verdampen als gevolg van deze straling.

Niet bestaat

Sommige natuurkundigen hebben om die reden gezegd dat de waarnemingshorizon helemaal niet bestaat.

In plaats van een oneindige diepte waar niets uit kan ontsnappen bevatten zwarte gaten een hele reeks zwarte gat-achtige objecten zonder waarnemingshorizon, waaronder wormgaten, stellen ze.

Spaanse en Belgische natuurkundigen hebben nu uitgerekend hoe de rimpelingen eruitzien die geproduceerd worden door botsende wormgaten.

Bevestigd

Uit de nieuwe berekeningen, gepubliceerd in Physical Review D, blijkt dat het signaal van twee botsende wormgaten nauwelijks valt te onderscheiden van dat van twee gewone zwarte gaten.

Het verschil zit ‘m in de echo’s van de rimpelingen, die niet optreden bij de botsing van twee zwarte gaten omdat die begrensd worden door een waarnemingshorizon.

Wetenschappers beschikken over apparatuur die gevoelig genoeg is om dergelijke echo’s waar te nemen. Op die manier kan het bestaan van wormgaten bevestigd worden.

[LiveScience]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John_J_Rambo
John_J_Rambo
4 jaren geleden

Dit gaat mij echt boven de pet.

JB62
JB62
4 jaren geleden

Een zwart gat functioneert net als een depressie als ook als het melkwegstelsel. Het zwarte gat is het oog van de depressie. Het is dus een onstabiel gebied in de ruimte, waar hoge snelheden bereikt worden. Kijk maar naar een “aardse depressie” daar kunnen ook hoge windsnelheden voorkomen en ook in een aardse depressie kan je soms een oog van de depressie terug vinden. Ook het melkwegstelsel laat een dergelijk patroon zien.

El Trueporino
El Trueporino
4 jaren geleden

Alles onder de pet.

We mogen alles vergeten wat we denken te weten en ons hele lichaam bewonen.
Daar bevind zich het wormgat om een te zijn met alles.

RayOfLight
RayOfLight
4 jaren geleden

Nee , zwarte gaten zijn fouten in de theory. In natuurkunde wordt veelvuldig gebruik gemaakt van puntmassa’s Relativiteitsleer verteld ons niets over de structuur elementaire deeltjes maar alles over ruimte tijd en energie. Ergens komt er een punt dat de structuur van elementaire deeltjes wel belangrijk is en zie hier een zwart gat.

Namate de natuurkunde steeds ingewikkelder en steeds theoretische wordt lijkt het alsof er steeds meer dingen ontdekt worden die het prefix ‘dark’/black hebben

black hole.
dark matter.
dark energy.

Is dat niet een andere manier om te zeggen dat de wetenschap niet echt weet wat er aan de hand is ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x