Buitenland

Medisch personeel aangeklaagd om historische zorgfraude VS

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse autoriteiten hebben een grote fraudezaak ontdekt met Medicare, het ziekenfonds voor bejaarden en gehandicapten.

In totaal werden in zeven steden 91 personen, waaronder artsen en verpleegkundigen, aangeklaagd. Ze zouden voor 429 miljoen dollar aan valse declaraties hebben ingediend.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Minister van Justitie Eric Holder sprak van een verontrustende trend om miljarden aan belastinggeld weg te sluizen voor persoonlijk gewin. Het onderzoek tegen de fraude is één van de grootste in zijn soort.

Smeergeld

De fraude is door de speciale opsporingsorganisatie Medicare Fraud Strike Force ontdekt in Brooklyn, Chicago, Baton Rouge, Dallas, Houston, Los Angeles en Miami. De organisatie werd opgericht onder de nieuwe wet over de hervorming van de gezondheidszorg om verspilling, fraude en misbruik in het 590 miljard dollar kostende Medicare-programma terug te dringen.

De 91 artsen en verpleegkundigen hebben zich onder meer schuldig gemaakt aan het aannemen van smeergeld, identiteitsdiefstal en witwassen. Artsen schreven medicijnen uit voor patiënten die niet bestonden, stelden onjuiste diagnoses en declareerden behandelingen die nooit gegeven werden.

Duurder

Door de grootschalige fraude verdwijnt belastinggeld in de zakken van artsen, wordt de gezondheidszorg steeds duurder en komt de werking van het Medicare-programma onder druk te staan.

Uit een nieuwe analyse door Arturo Casadevall van het Albert Einstein College of Medicine in New York blijkt daarnaast dat sinds de jaren veertig 2050 frauduleuze medische onderzoeken zijn gepubliceerd. Sinds 1975 is het aantal studies dat wordt geweigerd wegens fraude of vermoedelijke fraude vertienvoudigd.

In februari vorig jaar werden ook al 111 artsen en verpleegkundigen aangeklaagd wegens fraude. Zo’n 50 miljoen ouderen en gehandicapten zijn afhankelijk van Medicare.

Eerder dit jaar was er nog sprake van in totaal 107 aangeklaagden en 452 miljoen aan valse declaraties:

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ding dong de klokken luiden. Oppakken en op een eiland zetten, en dan deze laten afzinken naar 6 km diepte.Door zo te frauderen loopt de rest van de bevolking zelfs medische verzorging mis, omdat de fraudeurs het onbetaalbaar maken.Hier vallen dus doden door?? Dan is mijn bedachte straf zeer gepast.

ReneH
ReneH
11 jaren geleden

Hoe zou het in ons graailandje zijn….!?!?!

nuts
nuts
11 jaren geleden

tja….
het is altijd het “klein grut” dat aangeklaagd wordt.
het wordt tijd dat Holder zélf wordt aangepakt;
die tijd nadert met rasse schreden…..
en niet enkel voor hem zelf….

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”ReneH”]Hoe zou het in ons graailandje zijn….!?!?![/quote]
Geen haar beter!!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x