Gezondheid

Meer astma door paracetamol

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw Spaans onderzoek is gebleken dat kinderen die paracetamol slikken vaker last hebben van astmatische klachten.

Paracetamol is de meest gangbare behandeling van koorts bij kinderen. Tegelijkertijd is astma onder kinderen ook de belangrijkste chronische ziekte, zo meldt het Astma Fonds.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Longartsen uit de Spaanse autonome regio Galicië onderzochten in totaal 20.000 kinderen en jongeren om een verband te vinden tussen het gebruik van paracetamol en het aantal gevallen van astma onder kinderen.

Vaker klachten

De onderzoekers keken ook naar factoren als erfelijkheid en de aanwezigheid van huisdieren. De studie is gepubliceerd in The European Journal of Public Health Advance Access.

Het bleek dat kinderen die in hun eerste levensjaar waren behandeld met paracetamol twee keer vaker dan normaal klachten hadden, zoals een piepende ademhaling en benauwdheid. Ook het slikken van paracetamol in latere jaren verhoogde de kans op klachten bij jonge kinderen en jongeren aanzienlijk. Zij hadden tot wel drie keer zo veel kans op klachten.

Duidelijke relatie

De longartsen concludeerden dat er een duidelijke relatie is tussen astma en paracetamol en dat het effect groter wordt wanneer paracetamol vaker wordt gebruikt.

In Nederland leven 115.000 kinderen met astma. Het is belangrijk om te voorkomen dat nog meer kinderen de longziekte krijgen, aldus directeur van het Astma Fonds Michael Rutgers.

Bron: Astmafonds.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

En wat roepen artsen chirurchen en verplegend personeel??Paracetamol is vrijwel onschadelijk!!Dus dikke doei!!!Maar ja we wisten al dat de farmaceut geen belang heeft bij gezonde mensen.Koorts is een natuurlijk afweersysteem, wat in werking is getreden.Paracetamol sloopt dit afweersysteem door de koorts te verlagen.En het is supergezond voor je lever zegt de farmaceut!!Dus wederom dikke doei!!

Le Troubadour
Le Troubadour
11 jaren geleden

Voortaan wat meer aandacht schenken aan de geneeskunde van de Heilige Hildegard von Bingen. Volgens haar kunnen zelfs mensen die aan geslachtsziekten lijden, genezen worden. Haar ‘recepten’ zijn in de natuur te verkrijgen, maar daar heeft de pharmaci natuurlijk geen baat bij, dus wordt het doodgezwegen.

Gerda
Gerda
11 jaren geleden

Steeds weer verzinnen ze iets nieuws. Wanneer houden ze die vreselijke vaccinaties eens onder de loep? Die bij kinderen voor allerlei gezondheidsrisico’s zorgen? Maar nee…. kom zeker niet aan de melkkoe van big mamapharma!

sus
sus
11 jaren geleden

d.m.v. paracetamol wordt koorts “weg gedrukt” – gewoon uitgeschakeld. maar koorts is nou juist heel erg belangrijk! het is een natuurlijke en zeer effectieve maatregel van het lichaam en zijn afweersysteem om ziektes aan te pakken. maar ooit eens begon iemand ons (en dan vooral de moeders) bang te maken voor koorts. paniek – het kind heeft 40graden! het is ook even pittig, helemaal overgeleverd aan de koorts maar het is in feite al genezing. de meesten zijn als nieuw herboren na een vette koorts. gooi er paracetamol in een het genezingsproces wordt helemaal verstoord en onderbroken + de afweer komt in de war = bv. astma. er is niets logischer dan de natuur! volg die logica en alles komt goed.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x