Mens en DierCorona

Meer dan 12.000 (!) wetenschappers en artsen tekenen petitie tegen coronabeleid

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan 12.000 wetenschappers en artsen hebben een petitie tegen de coronamaatregelen ondertekend. Ook 112.000 burgers hebben hun handtekening gezet onder de petitie, die is opgesteld door drie topwetenschappers.

Zij stellen dat de afstandsregels een ‘schadelijke impact hebben op de fysieke en mentale gezondheid van mensen’. Veruit de meeste mensen zullen niet sterven aan Covid-19 als ze de ziekte oplopen. De experts roepen politici op om met het virus te leren leven. Ze pleiten voor een strategie die gericht is op groepsimmuniteit. Meer dan 4300 wetenschappers en 7900 artsen hebben hun naam onder de petitie gezet. Ondertekenen kan hier.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Rechter tikt Spaanse regering op de vingers

Er komt steeds meer verzet tegen het coronabeleid. Een rechtbank in Madrid heeft vandaag de afsluiting van Madrid en negen randgemeenten naar de prullenbak verwezen. De ‘rechten en fundamentele vrijheden’ komen door de afgrendeling te veel in het geding, aldus de rechter.

De Spaanse overheid dwong Madrid vorige week tot de lockdown vanwege de coronabesmettingen in de regio. De rechter verweet de regering letterlijk dat zij niet met betere wetgeving is gekomen om de pandemie te bestrijden.

Ondertussen heeft Nederland nog eens een lading vaccins ingekocht. Minister Hugo de Jonge heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat Nederland minimaal 7,8 miljoen doses afneemt van het coronavaccin van Janssen Pharmaceutica, zodra het wordt toegelaten tot de Europese markt.

Hij waarschuwde ook dat de huidige coronamaatregelen ‘nog wel even zullen duren’, omdat de cijfers nog steeds oplopen. “Afschalen lijkt op dit moment echt niet reëel,” zei hij.

Dat kan toch geen toeval meer zijn?

NRC meldt dat huisartsen verspreid door het hele land van patiënten een brief krijgen waarin ze vragen om behandeld te worden met hydroxychloroquine als ze het coronavirus krijgen. De brieven zijn vooraf opgesteld door huisarts Rob Elens, die tegen de krant zegt dat hij overtuigd is van de werking van het middel.

“In het voorjaar had ik diverse patiënten die overleden aan Covid-19. Vervolgens ben ik hydroxychloroquine voor gaan schrijven en 10 patiënten op rij herstelden van het virus. Dat kan toch geen toeval meer zijn?”

En president Trump wil dat alle Amerikanen toegang krijgen tot een experimentele coronabehandeling die hij heeft gekregen. Het medicijn is op dit moment nog niet goedgekeurd. In een video op Twitter zei de president dat hij zich binnen 24 uur na de behandeling ‘geweldig’ voelde:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Casper
Casper
3 jaren geleden

“omdat de cijfers nog steeds oplopen”

Enige dat oploopt is de ergernis over deze flut kwakzalver minister!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Nood/Spoedwet is niet meer nodig
Alle Coronamaatregelen moet niet meer nodig zijn
https://www.youtube.com/watch?v=x_m17JxTIaE
President Donald Trump zegt dat de experimentele antilichaamcocktail van Regeneron die hij nam als onderdeel van zijn COVID-19-behandeling een ‘genezing’ was en niet een ‘therapeutisch’.

Alex
Alex
3 jaren geleden

Over 7,000 Scientists, Doctors Call For COVID Herd Immunity, End To Lockdowns.

https://www.zerohedge.com/medical/over-7000-scientists-doctors-call-covid-herd-immunity-end-lockdowns

salvar
salvar
3 jaren geleden

laten ze eerst maar eens bewijzen dat het virus bestaat?
kunnen ze niet en als een arts zegt dit medicijn help tegen covid , kan dus niet want het bestaat niet.
laten ze het zootje maar voor het gerecht slepen.

waarom gaat iedereen (miljoenen) niet een petitie ondertekenen dat je gezond ben?
gaat hiermee naar de rechtbank dat het geouwehoer nu eens moet ophouden.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x