CoronaBinnenland

Wob-stukken: Ministerie van VWS hield oefening gericht op ‘antivaxxers’ en ‘onderuithalen van RIVM’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Op 27 augustus 2020 werd een oefening gehouden door het ministerie van VWS in samenwerking met onder meer de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), de AIVD, MIVD en Defensie. Het scenario voor VWS was vooral gericht op ‘antivaxxers’ en ‘het onderuithalen van het RIVM’, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten.

Aan alle directeuren werd gevraagd kort terug te koppelen ‘welke aan desinformatie gerelateerde zaken er spelen binnen hun departement/onderdelen’.

Denktank

De stukken maken duidelijk dat het kabinet actief gaat optreden tegen desinformatie bij het beschikbaar komen van het coronavaccin. Lees: kritiek wordt de kop ingedrukt.

Toenmalig minister van VWS Hugo de Jonge schreef aan de Tweede Kamer dat experts, verenigd in een denktank, zich gaan richten op het bestrijden van desinformatie op social media. Tegelijkertijd wilde De Jonge die sociale media ook gebruiken om mensen ‘juist te wijzen op het belang van vaccinatie’.

Factcheckers

In de stukken valt verder te lezen: Nederlandse factcheckers van NU.nl en AFP gaan de laatste twee weken in op vragen voortkomende uit #ikdoenietmeermee, verkoudheid versus corona, coronatestkits, de oorsprong van het virus, het vaccin en beelden van politici die zich niet aan de maatregelen zouden houden. Lees: onwelgevallige berichten worden gedebunkt.

Data-analist Daniël van der Tuin licht toe dat niet duidelijk is welke accounts door de overheid op social media zijn ingezet om ‘desinformatie’ te bestrijden en dat ook niet bekend is in welke mate de factcheckers door de overheid worden aangestuurd.


5 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TAO Foundation
TAO Foundation
4 maanden geleden

En zo hopen ze de bevolking dom te houden !

Peter Wisman
Peter Wisman
4 maanden geleden

Op 1 na grootste schoft van Nederland. Rutte staat op 1

Ron
Ron
4 maanden geleden

Hugo heeft toch trekjes van de Gestapo.
Zoon van een dominee of was zijn vader ook van de zelfde club.

Marc
Marc
4 maanden geleden

Sonja van de ende is mijn enige betrouwbare nieuwsbron in de kwestie Ukraine, zij reist al sinds het begin met de Russische bevrijders mee en doet verslag een held en toppertje!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

107
0
We lezen graag je reactie!x