CoronaBinnenland

Wob-stukken: Ministerie van VWS hield oefening gericht op ‘antivaxxers’ en ‘onderuithalen van RIVM’

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!

Op 27 augustus 2020 werd een oefening gehouden door het ministerie van VWS in samenwerking met onder meer de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), de AIVD, MIVD en Defensie. Het scenario voor VWS was vooral gericht op ‘antivaxxers’ en ‘het onderuithalen van het RIVM’, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten.

Aan alle directeuren werd gevraagd kort terug te koppelen ‘welke aan desinformatie gerelateerde zaken er spelen binnen hun departement/onderdelen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Denktank

De stukken maken duidelijk dat het kabinet actief gaat optreden tegen desinformatie bij het beschikbaar komen van het coronavaccin. Lees: kritiek wordt de kop ingedrukt.

Toenmalig minister van VWS Hugo de Jonge schreef aan de Tweede Kamer dat experts, verenigd in een denktank, zich gaan richten op het bestrijden van desinformatie op social media. Tegelijkertijd wilde De Jonge die sociale media ook gebruiken om mensen ‘juist te wijzen op het belang van vaccinatie’.

Factcheckers

In de stukken valt verder te lezen: Nederlandse factcheckers van NU.nl en AFP gaan de laatste twee weken in op vragen voortkomende uit #ikdoenietmeermee, verkoudheid versus corona, coronatestkits, de oorsprong van het virus, het vaccin en beelden van politici die zich niet aan de maatregelen zouden houden. Lees: onwelgevallige berichten worden gedebunkt.

Data-analist Daniël van der Tuin licht toe dat niet duidelijk is welke accounts door de overheid op social media zijn ingezet om ‘desinformatie’ te bestrijden en dat ook niet bekend is in welke mate de factcheckers door de overheid worden aangestuurd.


5 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TAO Foundation
TAO Foundation
1 jaar geleden

En zo hopen ze de bevolking dom te houden !

Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Op 1 na grootste schoft van Nederland. Rutte staat op 1

Ron
Ron
1 jaar geleden

Hugo heeft toch trekjes van de Gestapo.
Zoon van een dominee of was zijn vader ook van de zelfde club.

Marc
Marc
1 jaar geleden

Sonja van de ende is mijn enige betrouwbare nieuwsbron in de kwestie Ukraine, zij reist al sinds het begin met de Russische bevrijders mee en doet verslag een held en toppertje!

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x