Archeologie

10.000 jaar oude rotstekeningen hinten op verloren Indiase beschaving. Experts staan verbaasd

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Indiase staat Maharashtra zijn rotstekeningen ontdekt die vele duizenden jaren oud zouden zijn. De Britse publieke omroep BBC meldt dat archeologen vermoeden dat ze aanwijzingen bevatten voor een vooralsnog onbekende beschaving.

De rotstekeningen, petrogliefen, zijn ontdekt in de regio Konkan in het westen van Maharashtra. Het merendeel van de tekeningen bleef duizenden jaren onopgemerkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De meeste tekeningen waren verborgen onder lagen aarde en modder. Enkele tekeningen waren zichtbaar. Plaatselijke bewoners beschouwen ze als heilig en aanbidden ze.

Eén van de oudste ooit

De BBC bericht dat de grote variëteit in de rotstekeningen experts verbaasde. De tekeningen beelden dieren, vogels, menselijke en geometrische figuren af.

De manier waarop ze zijn getekend, doet experts vermoeden dat ze zijn gemaakt in prehistorische tijden en waarschijnlijk zijn ze één van de oudste ooit ontdekt.

“Onze eerste conclusie na het bestuderen van deze petrogliefen, is dat ze rond 10.000 voor Christus zijn gemaakt,” aldus de directeur van het staatsdepartement voor archeologie, Tejas Garge, aan de BBC.

Niet te vinden

De meeste rotstekeningen tonen bekende dieren, maar er zijn ook neushoorns en nijlpaarden te zien, dieren die niet te vinden zijn in India.

Gaat het dan om mensen die uit Afrika naar India migreerden, of waren die dieren ooit wel in India aanwezig, aldus de omroep.

De rotstekeningen zijn ontdekt in en rond 52 dorpen. Slechts vijf dorpen waren van het bestaan van de tekeningen op de hoogte.

[BBC, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascalletje
Pascalletje
5 jaren geleden

Zoals ik het in het verleden gelezen had was dat al lange tijd bekend dat er in India nog steeds meter opspringen van een atoomoorlog uit die tijd. Je moet het alleen even zoeken.

Jantje
Jantje
5 jaren geleden

Ook schijnt er een grote verdronken stad uit de oudheid in zee voor de Indiase kust te liggen, heb ik wel eens gelezen.

salvar
salvar
5 jaren geleden

hier liepen ook mammoeten rond en nu ook niet meer.
dat noemen ze verandering van klimaat .

frans
frans
5 jaren geleden

Gemaakt ten tijde van de zondvloed en er na.
Ten tijde dat Atlantis vernietigd werd. Verzonken is. om ruimte maken voor massa’s water die maanden achtereen neer regende. Het uiteen drijven van de continenten is van veel recenter datum.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x