Universum

Meer mysterieuze signalen opgevangen uit de ruimte

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen hebben een aantal mysterieuze signalen opgevangen uit andere sterrenstelsels. Naast vier gewone radioflitsen is ook voor het eerst een dubbele radioflits gedetecteerd. Het onderzoek over de flitsen is gepubliceerd op arXiv.org.

Snelle radioflitsen werden in 2007 voor het eerst opgepikt. Het zijn eenmalige uitbarstingen van radiostraling die slechts enkele milliseconden duren. Tot voor kort hadden astronomen buiten de Melkweg negen van dit soort uitbarstingen ontdekt. Met telescopen is tot dusver tevergeefs gezocht naar een verklaring voor de radioflitsen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De vijf nieuwkomers zijn opgevangen met de Parkes-telescoop in Australië. Ze volgen hetzelfde patroon als alle eerder ontdekte uitbarstingen, met één uitzondering: eentje flitste twee keer. De dubbele flits was het gevolg van een radio-uitbarsting die negen miljard jaar geleden heeft plaatsgevonden in het sterrenbeeld Octant, aldus astronoom David Champion van het Max-Planck-Instituut voor Radioastronomie in Bonn.

Nu er voor het eerst een dubbele flits is gedetecteerd, kunnen astronomen uitsluiten dat ze worden veroorzaakt door een botsing tussen twee neutronensterren. Dergelijke sterren kunnen immers maar één keer met elkaar in botsing komen.

Sterrenkundigen weten nog altijd niet wat de herkomst is van deze snelle radioflitsen. Mogelijk worden ze geproduceerd door pulsars of soft gamma repeaters, een astronomisch object dat met onregelmatige intervallen grote uitbarstingen van röntgen- en gammastraling kent. Het is ook denkbaar dat ze het gevolg kunnen zijn van een hyperflare, een sterbeving waarbij de energie zo hoog is dat de korst van de ster knapt.

[Science News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kellysheena
Kellysheena
8 jaren geleden

Waarom zou een buitenaardse beschaving in godsnaam contact willen opnemen met mensen hier op de aarde. En al helemaal publiek.
Die oorlog voeren, en een stel barbaren zijn. En alles als een bedreiging zien.
Beschavingen die duizenden jaren voorop lopen werken niet met primitieve radiogolven lol.
Maar dat kan er niet in bij de zogenaamde in bij de zogenaamde Pseudowetenschappers.
Wetenschap hier op aarde is gewoon kinderspel in vergelijken wat er zich in de werkelijke realiteit afspeelt
Er is allang contact geweest met verschillende buitenaardse rassen. En hoogstwaarschijnlijk is dit artikel of verzonnen of berust op halve waarheden. Altijd leuk voor het klootjes volk.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x