Homepagina » Universum » Ontdekking nieuwe planeet in ons zonnestelsel leidt tot speculaties over Planeet X of Nibiru
"Planeet X of Nibiru ligt op ramkoers met de aarde"

Ontdekking nieuwe planeet in ons zonnestelsel leidt tot speculaties over Planeet X of Nibiru

Nu er sterke aanwijzingen zijn voor de aanwezigheid van een negende planeet in ons zonnestelsel, is er veel aandacht voor de doemdenkers die al decennialang zeggen dat Planeet X of Nibiru op ramkoers met de aarde ligt en dicht langs de aarde zal scheren.

Volgens hen is de NASA al jaren op de hoogte van dit mysterie, maar houdt het ruimtevaartagentschap belangrijke informatie achter.

De nieuwe planeet is volgens wetenschappers van Caltech 10 keer zo zwaar als de aarde en draait in ongeveer 15.000 jaar om de zon. De New York Daily News vraagt zich af of ‘Planet Nine’ in werkelijkheid Planeet X is.

Sitchin

Astronoom Percival Lowell trapte begin jaren 1900 de zoektocht naar Planeet X af toen hij voorspelde dat achter Neptunus nog een grote planeet moest staan. Aan de hand van zijn berekeningen ontdekten astronomen Pluto in 1930.

De Amerikaan Zecharia Sitchin schreef in de jaren zeventig als eerste over Nibiru. De naam komt uit de Babylonische astrologie en heeft betrekking op astronomische objecten. Volgens Sitchin, die oude teksten en Bijbelse geschriften interpreteerde, beschrijft Nibiru een elliptische baan en komt de planeet eens in de 3600 jaar in de buurt van de aarde.

Hij stelde dat astronauten van de mysterieuze planeet zo’n 400.000 jaar geleden een bezoek hadden gebracht aan de aarde en door middel van gentechnologie de mens hebben gecreëerd.

Hoewel Sitchin in 2010 is overleden, wordt zijn website nog altijd onderhouden. Woensdag werd daar een bericht geplaatst over de ontdekking van de nieuwe planeet. Hoewel het spannend nieuws is, gaat het hier mogelijk niet om Nibiru, aangezien de omloopbaan afwijkt, aldus de site, die er gelijk aan toevoegde dat er sinds de laatste omwenteling misschien iets veranderd is aan de baan van de planeet.

Dwergster

Nancy Lieder uit Wisconsin begon vanaf de jaren negentig te beweren dat de komst van Nibiru rampzalige gevolgen zou hebben. De aantrekkingskracht van Nibiru zou leiden tot massale verwoestingen op aarde. Ze claimde in eerste instantie dat Planeet X in 2003 zou aankomen.

Toen de wereld in 2003 niet verging, werd het einde der tijden verplaatst naar 21 december 2012, de dag waarop de Mayakalender zou zijn afgelopen. De NASA begon steeds meer vragen over Planeet X te krijgen.

In 1983 zouden twee NASA-wetenschappers volgens sommigen een Jupiterachtig object – Planeet X – hebben waargenomen. In 1984 meldde de Associated Press dat de dinosaurussen waren uitgestorven als gevolg van een dwergster die van tijd tot tijd kometen onze kant op stuurt.

In 2011 laaide de discussie weer op toen komeet Elenin werd ontdekt. Volgens sommigen was de komeet verantwoordelijk voor zware aardbevingen in Japan en Chili. Toen wetenschappers uitlegden dat kometen geen magnetisch veld hebben, speculeerden complottheoretici dat de komeet in werkelijkheid Nibiru was. De komeet viel uiteindelijk uit elkaar bij de zon.

NASA-wetenschappers zeggen al jaren dat Nibiru niet bestaat.

[New York Daily News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Boring… Jongens, hou nou eens op met die fantasie psychose over wat er zich zogenaamd allemaal boven ons hoofd afspeeld.

Rini
Rini
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Nou sorry hoor je hoeft het niet te lezen,je ziet toch aan het hoofdstuk waar het overgaat,dus wat maak je je druk als je zelf de keuze maakt om het te lezen.
Gisteren morgen het je het op rtl4 nieuws gekregen,en daarna hoor je er niets meer over op het nieuws,als dat zo gebeurd is het heel belangrijk meneer.
HALLO EEN PLANEET DIE MEN A
TIJD ACHTER HEEFT GEHOUDEN VOOR ONS(god weet wat de reden is)EN JIJ VIND HET FLAUWEKUL.
Sorry hoo mar er zijn toch echt wel mensen die daar anders over denken,en die deze onzin wel grag lezen,en die zitten niet te wacten op jou verhaal dat dit onzin is.
Zo tehoren vind jij het hier allemaal wel goed op deze “ronde”bol,toch.
Grtjesss aan alle mensen met hun hart op de goede plaats 🙂 🙂 🙂

Henk001
Henk001
Reactie op  Rini
4 jaren geleden

Hoezo heeft men deze planeet altijd voor ons achtergehouden? Zijn mogelijke bestaan is toch pas kort geleden beredeneerd op basis van metingen en computermodellen?

atomnics
atomnics
Reactie op  Henk001
4 jaren geleden

de beste truc illusie van de duivel ooit en dat is dit.
de duivel zegt ik bestaa niet en hocus pocus poef en hij is zogenaamd gone with the wind.

wordt wakker mensen want hij neukt achter al jullie ruggen en dat is niet sinds kort. nee dat doet ie continu totdat hij mensen levens volledig onder controle heeft en dat doet ie al aardig goed moet ik zeggen chappau voor hem.

waarvoor denk je dat hij de master van het DUISTER is?
precies het is een illusionist, en best triest dat het voor mensen nog niet duidelijk is dat er een kwade energie hier rondzwerft en maar blijven ontkennen naief hoeveel rituelen bloed offers moeten er nog worden gemaakt?

de climax zal zijn WERELDOORLOG zoals voorspeld wees voorbereid waakzaam focus je voornamelijk op de mensen waarvan je houdt

ikki
ikki
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

Ach
De duivel is door God geschapen want anders had God(lees dictator) geen bestaansrecht.
Om de duivel te kunnen schapen moest God ook het kwaad in zich hebben.
Dus welke kant je ook kies, het is 1 pot net.

atomnics
atomnics
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

ja zeker weten, sterker nog god = duivel en duivel = god

zelfde medaille met 2 kanten.

ik kies geen van beide, wat ik werkelijk kies is het vertrouwen in mezelf en het houden van mezelf en wetende dat alle verantwoordelijk bij mezelf ligt wat er ook gebeurt in mijn leven.

alle informatie is intern in jezelf aanwezig, alles wat buiten jezelf ligt extern neem ik met een korreltje zout en is simpelweg niet te vertrouwen.

ikki
ikki
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

Van God moet je voor hem kiezen anders ga je naar de Hel.
Christenen noemen dat kiezen!

God kun je prima met een dictator vergelijken.
Een dictator zou ook gerust zijn zoon opofferen.

atomnics
atomnics
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

met je eens, maar onthoud je moet helemaal niks. alleen jij bepaalt dat en alleen jij.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

LS…

Heb jij je abonnement op de Donald Duc al verlengd ?

Theo
Theo
4 jaren geleden

De meest gehate discussie van de eeuw en we zijn uniek als mensen en aarde in ons zonnestelsel!!
Daar gaat deze film over die je kunt bekijken, wetenschappers komen erachter dat onze aarde inderdaad het middelpunt van het universum blijkt te zijn.

http://www.theprinciplemovie.com

Henk001
Henk001
Reactie op  Theo
4 jaren geleden

Creationistische wetenschappers, bedoel je. Overigens vertaal je “heated debate” niet met gehate discussie, maar met “verhit debat”.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Theo
4 jaren geleden

LS…

De meest arrogante en domste stelling. Typisch menselijk !

coos
coos
4 jaren geleden

Goede samenvatting, vraagje ,zijn economen die een crisis voorspellen ook doemdenkers?

peter
peter
Reactie op  coos
4 jaren geleden

Niet als ze weten waar ze over praten, feiten niet negeren, en onafhankelijk zijn.

helder
helder
4 jaren geleden

we wachten op Niburu

Marieke
Marieke
Reactie op  helder
4 jaren geleden

Als we toch niet anders kunnen dan erop wachten, dan kunnen we het wachten zo aangenaam mogelijk maken. Geen zorgen voor iets waar je toch geen invloed op hebt.

AllSF
AllSF
4 jaren geleden

Ik vraag me wel af welke invloeden deze negende planeet zou kunnen hebben op onze zon en planeten wanneer deze na een paar duizend jaar weer dichter bij komt.

Henk001
Henk001
Reactie op  AllSF
4 jaren geleden

Hoegenaamd niets. Als de berekeningen kloppen is de massa iets meer dan de helft van die van Neptunus en z’n dichtste nadering brengt hem op 200 AE, dat is bijna 7x zo ver weg als Neptunus. Zijn zwaartekrachtinvloed zal dus niet meer dan ca 1% zijn van die van Neptunus. En daar merken we al vrijwel niks van.

hopeloos
hopeloos
4 jaren geleden

Er was toch ook nog iets over aardlagen onderzoek, waarbij men de conclusie trok dat er “iets” te zien was wat overeenkwam overal op de aarde en waarvan het ritme iedere 3600jaar zou moeten zijn?

Ikke
Ikke
Reactie op  hopeloos
4 jaren geleden

Het klopt dat het bewijs in de aardlagen terug is te vinden.
Er zijn steden gevonden op 10m diepte in de zee.
Deze steden lagen 4000jaar geleden nog boven de zeespiegel .

Rini
Rini
Reactie op  hopeloos
4 jaren geleden

Ja dat klop maar daar ook heben ze ons voor gelogen want dat blijkt nu 3500 jaar te zijn 🙂 🙂 🙂
Ach waar maken we ons druk om het scheet maar een nulletje 🙂 🙂 🙂
Gek he gisterenmorgen op rtl4 nieuws en daarna horen we er niets meer over 🙂 🙂 🙂
Geen belangrijk nieuws,maar als iemand is uitgegleden op straat omdat het glat is op de weg,daar wordt veel aandacht aan besteed,of hoe men Putin er onderuit moet halen,dat zijn de dingen die ze dor onze str.t duwen(en 95% van de bevolking het nog lekker vind en doorslikt ook) welkom to 2016,the time from I i my self and I,en dan kom ik nog,ik ik ik en wat de rest denkt die kan ST.KKE.
EVEN NOG EEN SELFITJE MAKEN 🙂 🙂 🙂

Henk001
Henk001
Reactie op  Rini
4 jaren geleden

Het staat in alle kranten, op nu.nl, op de NOS-site, was net op de Tros Nieuws show… Hoezo “daarna horen we er niets meer over”?

bert s
bert s
4 jaren geleden

De sumerians wisten al 7000 jaar geleden dat er een negende planeet was. Annunaki mensen,
alles draait om de annunaki.

Lightpoint
Lightpoint
4 jaren geleden

Begin langzamerhand te beseffen dat zij die alles bij voorbaat ontkennen,
minzaam weglachen en o.a. de term ‘Aluhoedje’ gebruiken als scheldwoord de meest nuchtere en intelligente
mensen zijn.
Is dat waar?
Denk ik wel, want al is de stand van de wetenschap nog niet zo ontzettend ver dit type mens
weet WEL zeker dat het allemaal onzin is.
Voorspellende gaven hihi, bijna dood ervaringen LOL!, Ufo’s hahaha, Niburuuuuhhhaha
Ik ben jaloers op dit soort mensen, want ik weet het namelijk allemaal niet zeker.
Stom he? Hahaha

Freba
Freba
4 jaren geleden

Momenteel overal een zooitje. Een enorme toename van (kleine) aardbevingen. Alleen ons ” lullige” maantje heeft alleen al eb en vloed tengevolge. En het verschijnsel ” Uitlijning” van het heelal vindt in deze periode plaats. Dus al die sterren staan een beetje aan onze aarde trekken. De Aarde werd in de vorige uitlijning ook overspeld met allerlei soorten ellende. Niks geen poespas of zweverigheid. Een natuurlijk fenomeen. Het enige wat je kunt doen, is je een beetje indekken; m.a.w. gewoon doorgaan met ademhalen van de al dan niet vervuilde lucht. De Angst/Milieu Industrie draait op volle Toeren.

Henk001
Henk001
Reactie op  Freba
4 jaren geleden

Wat bedoel je met “uitlijning” van het heelal? Ons lullige maantje veroorzaakt eb en vloed vooral doordat het zo dichtbij staat. Het getijdeneffect is omgekeerd evenredig aan de derde macht van de afstand (en evenredig met de massa). Daardoor is het getijdeneffect door de zon minder dan de helft van dat door de maan ook al is ze 24 miljoen keer zo zwaar. Sterren staan minstens honderdduizenden keren zo ver weg als de zon. Hun getijdeneffect is dus een biljard keer zo zwak als dat van de zon of nog minder. Bovendien staan ze in alle richtingen. Het is mij een raadsel hoe dit enig meetbaar effect zou kunnen hebben.

eter
eter
Reactie op  Henk001
4 jaren geleden

De Maan is niet de veroorzaker van de eb en vloed anders zouden de grote meren ook de verplaatsing van eb en vloed moeten hebben.
In de praktijk is dit niet het geval deze staan gewoon stil.

Peter
Peter
Reactie op  Henk001
4 jaren geleden

De maan is niet verantwoordelijk voor de eb en vloed anders zouden de grote meren ook een verschil in hoogte van het water moeten hebben.
In de praktijk staat het water in de grote meren gewoon stil.

Aluhoedje
Aluhoedje
Reactie op  Peter
4 jaren geleden

Is dat zo? Of is het verschil in volume misschien de reden dat het zichtbaarder is?

Henk001
Henk001
Reactie op  Peter
4 jaren geleden

In stereo.:-) De grote meren hebben wel degelijk eb en vloed, als je het zo zou willen noemen. Ze gaan maximaal 2x per dag ongeveer 5 cm op en neer. Maar er zijn andere invloeden, zoals wind en luchtdrukeffecten zodat je daar in de praktijk niets van merkt. Daarnaast zijn er ook nog seizoensvariaties en variaties met natte en droge periodes. En ten slotte een soort staande golven (seiches) die zelfs tot overstromingen kunnen leiden.
“Stil” staan ze dus zeker niet.

Henk001
Henk001
Reactie op  Freba
4 jaren geleden

Dat met die toename van de aardbevingen valt ook reuze mee. Bij de zware aardbevingen geven de statistieken aan dat er voor kracht 6 of hoger geen toename is te zien (al sinds 1970 kracht 6 -7: rond de 150/jaar; kracht 7 -8: 14/jaar; kracht 8 of hoger: 2 per jaar). Voor zwakkere aardbevingen geldt dat ze meer worden geregistreerd door 1) meer meetstations, 2) menselijke activiteit, zoals het oppompen van aardgas en fracking.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Henk001
4 jaren geleden

LS…

Henk Kamp misschien !?

ikki
ikki
4 jaren geleden

Als je over Nibiru of Ufo,s begint lachen ze je uit.

Als je over een sprookjesboek de bijbel begint en de hemel dan lachen ze je meestal niet uit!

De kans dat dat Nibiru of Ufo,s bestaan is veeeeel groter dan dat dat sprookjesboek waar zou zijn.

Wat zitten de meeste mensen toch dom in elkaar.

x

Check Also

mayakalender

Mayakalender herzien: ‘Einde van de wereld is deze week’

Een pandemie, wereldwijde protesten, sprinkhanenplagen, vulkaanuitbarstingen, orkanen; ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x