Universum

Ontdekking nieuwe planeet in ons zonnestelsel leidt tot speculaties over Planeet X of Nibiru

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nu er sterke aanwijzingen zijn voor de aanwezigheid van een negende planeet in ons zonnestelsel, is er veel aandacht voor de doemdenkers die al decennialang zeggen dat Planeet X of Nibiru op ramkoers met de aarde ligt en dicht langs de aarde zal scheren.

Volgens hen is de NASA al jaren op de hoogte van dit mysterie, maar houdt het ruimtevaartagentschap belangrijke informatie achter.

De nieuwe planeet is volgens wetenschappers van Caltech 10 keer zo zwaar als de aarde en draait in ongeveer 15.000 jaar om de zon. De New York Daily News vraagt zich af of ‘Planet Nine’ in werkelijkheid Planeet X is.

Sitchin

Astronoom Percival Lowell trapte begin jaren 1900 de zoektocht naar Planeet X af toen hij voorspelde dat achter Neptunus nog een grote planeet moest staan. Aan de hand van zijn berekeningen ontdekten astronomen Pluto in 1930.

De Amerikaan Zecharia Sitchin schreef in de jaren zeventig als eerste over Nibiru. De naam komt uit de Babylonische astrologie en heeft betrekking op astronomische objecten. Volgens Sitchin, die oude teksten en Bijbelse geschriften interpreteerde, beschrijft Nibiru een elliptische baan en komt de planeet eens in de 3600 jaar in de buurt van de aarde.

Hij stelde dat astronauten van de mysterieuze planeet zo’n 400.000 jaar geleden een bezoek hadden gebracht aan de aarde en door middel van gentechnologie de mens hebben gecreëerd.

Hoewel Sitchin in 2010 is overleden, wordt zijn website nog altijd onderhouden. Woensdag werd daar een bericht geplaatst over de ontdekking van de nieuwe planeet. Hoewel het spannend nieuws is, gaat het hier mogelijk niet om Nibiru, aangezien de omloopbaan afwijkt, aldus de site, die er gelijk aan toevoegde dat er sinds de laatste omwenteling misschien iets veranderd is aan de baan van de planeet.

Dwergster

Nancy Lieder uit Wisconsin begon vanaf de jaren negentig te beweren dat de komst van Nibiru rampzalige gevolgen zou hebben. De aantrekkingskracht van Nibiru zou leiden tot massale verwoestingen op aarde. Ze claimde in eerste instantie dat Planeet X in 2003 zou aankomen.

Toen de wereld in 2003 niet verging, werd het einde der tijden verplaatst naar 21 december 2012, de dag waarop de Mayakalender zou zijn afgelopen. De NASA begon steeds meer vragen over Planeet X te krijgen.

In 1983 zouden twee NASA-wetenschappers volgens sommigen een Jupiterachtig object – Planeet X – hebben waargenomen. In 1984 meldde de Associated Press dat de dinosaurussen waren uitgestorven als gevolg van een dwergster die van tijd tot tijd kometen onze kant op stuurt.

In 2011 laaide de discussie weer op toen komeet Elenin werd ontdekt. Volgens sommigen was de komeet verantwoordelijk voor zware aardbevingen in Japan en Chili. Toen wetenschappers uitlegden dat kometen geen magnetisch veld hebben, speculeerden complottheoretici dat de komeet in werkelijkheid Nibiru was. De komeet viel uiteindelijk uit elkaar bij de zon.

NASA-wetenschappers zeggen al jaren dat Nibiru niet bestaat.

[New York Daily News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Boring… Jongens, hou nou eens op met die fantasie psychose over wat er zich zogenaamd allemaal boven ons hoofd afspeeld.

Theo
Theo
6 jaren geleden

De meest gehate discussie van de eeuw en we zijn uniek als mensen en aarde in ons zonnestelsel!!
Daar gaat deze film over die je kunt bekijken, wetenschappers komen erachter dat onze aarde inderdaad het middelpunt van het universum blijkt te zijn.

http://www.theprinciplemovie.com

coos
coos
6 jaren geleden

Goede samenvatting, vraagje ,zijn economen die een crisis voorspellen ook doemdenkers?

helder
helder
6 jaren geleden

we wachten op Niburu

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

55
0
We lezen graag je reactie!x