Binnenland

Bedankt, Rutte en De Jonge: ‘Vaccinatieplicht verstopt in wetsvoorstel over testbewijzen’

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In april zijn er in heel Nederland evenementen en activiteiten waarbij bezoekers een testbewijs moeten meebrengen. Ze laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Onder andere casino’s, speelhallen, dierentuinen, attractieparken, musea en theaters doen mee.

Als de zogeheten pilots lukken, dan zijn er vanaf 1 mei meer evenementen met testbewijzen. De overheid werkt ondertussen aan de ‘Tijdelijke wet testbewijzen Covid-19’. Het is de bedoeling dat deze wet op 1 mei ingaat. Met de proeven wil men uitzoeken of deze wet uitvoerbaar is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Indirecte vaccinatieplicht

Het wetsvoorstel lijkt in eerste instantie alleen over testbewijzen te gaan. Dat is zeer zeker niet het geval. Universitair docent Manon Julicher van de Universiteit Utrecht waarschuwt dat in het wetsvoorstel een indirecte vaccinatieplicht verborgen ligt.

“Het voorstel bevat ook een grondslag om bewijs van een negatieve test gelijk te stellen aan een vaccinatiebewijs,” zegt Julicher in dagblad Trouw. “Dit levert volgens de regering geen indirecte vaccinatieplicht op, want iemand die zich niet wil laten vaccineren kan ervoor kiezen om zich te laten testen.”

Niet uitgesloten

Er is inderdaad een keuze, maar dat sluit een indirecte vaccinatieplicht niet uit, benadrukt Julicher. Volgens haar wordt niet alleen de mogelijkheid tot het invoeren van vaccinatiebewijzen in het wetsvoorstel gemoffeld, maar wordt ook gedaan alsof er nooit sprake kan zijn van indirecte dwang. “Dat is niet zo en moet worden benoemd.”

Neuroloog Jan Bonte twittert: “Nee maar. Na de vacci-nazi’s komen nu de mensen aan het woord die wel ethische principes blijken te hebben.” Arts Jannes Koetsier voegt toe: “Vaccinatieplicht door de regering vereist schadevergoeding bij vaccinatieschade.”

Naast de pilots met testen voor toegang organiseert de overheid ook zogenoemde fieldlabs bij onder andere de 3FM Awards en de Efteling. Dat zijn gecontroleerde experimenten om te onderzoeken hoe een evenement ‘veilig en verantwoord’ meer publiek kan ontvangen.

4.6 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
3 jaren geleden

Rutte, de Jonge c.s. mogen van mij onmiddellijk verdwijnen. Het zijn vazallen van de Cabal.

Wendy & Hugo
Wendy & Hugo
3 jaren geleden

Vacci-nazie’s dat is een goeie!! Nazi praktijken zijn het, oorlogsmisdaden tegen de mensheid.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Ik blijf deze er gewoon ingooien, irritant of niet, het volk heeft hiervoor gestemd. Dit was ruim voor de verkiezingen bekend dat dit zou gebeuren (ondanks de reguliere media hierover waarschijnlijk niet echt hebben bericht). Het volk had dit door het vrije internet (ondanks het censuur) kunnen én moeten weten, dus hebben zij hier willens en wetens voor gestemd.

” “Vaccinatieplicht door de regering vereist schadevergoeding bij vaccinatieschade.” ”
Mooi, alleen jammer dat
a) je blijvend in puin ligt.
b) de belastingbetaler het ophoest.

Het is aan de massa te bepalen of zij mee gaan doen aan deze overtreffende trap van gekkigheid.
Ik voorspel: minimaal 70% zal eraan meedoen.

Emphyrio
Emphyrio
3 jaren geleden

Het was al overduidelijk: politici hebben cojona-poep in hun hoofd. Bah, en daar krijg je chronische verbale diarree van! Symptomen als leugens als waarheid verkopen en asociale dwang richting je volk er door drukken zijn gebruikelijk. Daar is overigens wel een spuitje tegen.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x