Homepagina » Binnenland » Bedankt, Rutte en De Jonge: ‘Vaccinatieplicht verstopt in wetsvoorstel over testbewijzen’
vaccinatieplicht
Foto: Mark Rutte (© Kyle Klein and the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in the USA CC BY 2.0)

Bedankt, Rutte en De Jonge: ‘Vaccinatieplicht verstopt in wetsvoorstel over testbewijzen’

In april zijn er in heel Nederland evenementen en activiteiten waarbij bezoekers een testbewijs moeten meebrengen. Ze laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Onder andere casino’s, speelhallen, dierentuinen, attractieparken, musea en theaters doen mee.

Als de zogeheten pilots lukken, dan zijn er vanaf 1 mei meer evenementen met testbewijzen. De overheid werkt ondertussen aan de ‘Tijdelijke wet testbewijzen Covid-19’. Het is de bedoeling dat deze wet op 1 mei ingaat. Met de proeven wil men uitzoeken of deze wet uitvoerbaar is.

Indirecte vaccinatieplicht

Het wetsvoorstel lijkt in eerste instantie alleen over testbewijzen te gaan. Dat is zeer zeker niet het geval. Universitair docent Manon Julicher van de Universiteit Utrecht waarschuwt dat in het wetsvoorstel een indirecte vaccinatieplicht verborgen ligt.

“Het voorstel bevat ook een grondslag om bewijs van een negatieve test gelijk te stellen aan een vaccinatiebewijs,” zegt Julicher in dagblad Trouw. “Dit levert volgens de regering geen indirecte vaccinatieplicht op, want iemand die zich niet wil laten vaccineren kan ervoor kiezen om zich te laten testen.”

Niet uitgesloten

Er is inderdaad een keuze, maar dat sluit een indirecte vaccinatieplicht niet uit, benadrukt Julicher. Volgens haar wordt niet alleen de mogelijkheid tot het invoeren van vaccinatiebewijzen in het wetsvoorstel gemoffeld, maar wordt ook gedaan alsof er nooit sprake kan zijn van indirecte dwang. “Dat is niet zo en moet worden benoemd.”

Neuroloog Jan Bonte twittert: “Nee maar. Na de vacci-nazi’s komen nu de mensen aan het woord die wel ethische principes blijken te hebben.” Arts Jannes Koetsier voegt toe: “Vaccinatieplicht door de regering vereist schadevergoeding bij vaccinatieschade.”

Naast de pilots met testen voor toegang organiseert de overheid ook zogenoemde fieldlabs bij onder andere de 3FM Awards en de Efteling. Dat zijn gecontroleerde experimenten om te onderzoeken hoe een evenement ‘veilig en verantwoord’ meer publiek kan ontvangen.

4.5 62 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
11 dagen geleden

Rutte, de Jonge c.s. mogen van mij onmiddellijk verdwijnen. Het zijn vazallen van de Cabal.

Edward
Edward
Reactie op  Arnold
11 dagen geleden

Dus vrijheid op basis van onbetrouwbare testen. Zelfs een glas cola test nog positief. Je moet het maar kunnen verkopen aan de schapen, en ze trappen erin.

Effu
Effu
Reactie op  Edward
10 dagen geleden

Heb je dat filmpje op burgerfront gezien waar de bbc bij zo’n test faciliteit gaat kijken en dan constateert dat zelfs als de test zelf wel betrouwbaar zou zijn (wat niet kan want het “virus” is niet eens bewezen) de manier waarop ermee wordt omgegaan alles behalve.

Edward
Edward
Reactie op  Arnold
11 dagen geleden

Mensenrechtenhof beslist dat landen de vaccinatieplicht mogen invoeren. De staat is dus nu eigendom van uw lichaam.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Edward
10 dagen geleden

Je bedoelt, eigenaar?

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Edward
10 dagen geleden

Kijk naar de schrijfwijze, dat schijnen niet de goede te zijn. We worden voor de gek gehouden.

Van karin
Van karin
Reactie op  Pieternella
10 dagen geleden

Wij zijn een volk onder God, en niet onder Rutte,Swab, of moslima met terroristische echtgenoot Kaag.Onze soeverijniteit is heilig en mag door niemand geschonden worden, daarbij mag een regering jouw nooit en te nimmer iets contractueel opleggen, zo hebben ze ook (wat bijna niemand weet) de zaak via het hoger gerechthof mbt de zorgverzekering verloren.Het zijn geen medici en daarbij is het een groot medisch experiment, om de overbevolking tegen te gaan.

Carola
Carola
Reactie op  Van karin
8 dagen geleden

Dit alles in combinatie met “ze kreet rieset” ofwel De Grote Onteigening. En die wordt doorgedrukt, al gaan miljarden mensen demonstreren.

Wendy & Hugo
Wendy & Hugo
11 dagen geleden

Vacci-nazie’s dat is een goeie!! Nazi praktijken zijn het, oorlogsmisdaden tegen de mensheid.

Roelof
Roelof
Reactie op  Wendy & Hugo
11 dagen geleden

Wetende dat nog nooit iets besmettelijk is geweest en dat dat een verzinsel is (false germtheory), vraag ik me af hoe ze het gaan verbloemen als straks veel gevaccineerden zware ziektes (ontgiftingsverschijnselen) gaan ontwikkelen. Het zou toch veel te veel opvallen mocht dit alleen bij gevaccineerden gebeuren. Dus hoe gaan ze bij de ongevaccineerden (iig een gedeelte) dezelfde ziekteverschijnselen laten ontwikkelen.

Dubito
Dubito
Reactie op  Roelof
11 dagen geleden

Dat zal op een of andere manier in de schoenen geschoven van de niet-gevaccineerden. Nog geen idee hoe, maar bedenk het alleridiootste ‘narratief’ en dan zal het nog gekker zijn. Ik ben benieuwd.

Jap
Jap
Reactie op  Dubito
11 dagen geleden

Ja, het volgende hoofdstuk in het sprookjesboek van de vacci-nazie’s. De wolf die zijn frikandel overal in wil steken. Grootmoeder moet eerst en daarna roodkapje.

Effu
Effu
Reactie op  Jap
10 dagen geleden

rood(mond)kapje

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Dubito
10 dagen geleden

Wanneer ongevaccineerden overal van buitengesloten worden, moeten ze wel knap zijn om dat in onze schoenen te schuiven. Het zal wel iets zijn van een ongevaccineerde was de dierentuin voorbij gekomen of zoiets.

mikkie
mikkie
Reactie op  Pieternella
10 dagen geleden

O, die is leuk…Of van de vleermuizen die ik savonds zie vliegen….Covid kwam toch van vleermuizen? Nou, die hebben we hier ook genoeg hoor..Gek dat ik niet al járen geleden covid heb gekregen.. Je moet de vleermuizen hier savonds gewoon van je af slaan, bij wijze van.

mikkie
mikkie
Reactie op  Dubito
10 dagen geleden

Wij, de NIET gevaccineerden, zullen ongetwijfeld gaan zorgen voor mutaties. Wédden?

Pieter
Pieter
Reactie op  Roelof
11 dagen geleden

Dat is niet zo moeilijk. Een aantal mensen die niet gevaccineerd zijn, laten zich wel testen om ergens toegang toe te krijgen. Dan is het vrij eenvoudig om een ziekte te injecteren via zo’n test (en je weet ook meteen wie het is).

ProAsfalt
ProAsfalt
11 dagen geleden

Ik blijf deze er gewoon ingooien, irritant of niet, het volk heeft hiervoor gestemd. Dit was ruim voor de verkiezingen bekend dat dit zou gebeuren (ondanks de reguliere media hierover waarschijnlijk niet echt hebben bericht). Het volk had dit door het vrije internet (ondanks het censuur) kunnen én moeten weten, dus hebben zij hier willens en wetens voor gestemd.

” “Vaccinatieplicht door de regering vereist schadevergoeding bij vaccinatieschade.” ”
Mooi, alleen jammer dat
a) je blijvend in puin ligt.
b) de belastingbetaler het ophoest.

Het is aan de massa te bepalen of zij mee gaan doen aan deze overtreffende trap van gekkigheid.
Ik voorspel: minimaal 70% zal eraan meedoen.

Elske
Elske
Reactie op  ProAsfalt
11 dagen geleden

Over mijn lijk geen testen geen vaccinatie nu niet nooit niet alle bedrijven die hier aan meewerken hoop dat ze allemaal naar de KLOTEN gaan

Casper
Casper
Reactie op  ProAsfalt
11 dagen geleden

Want de verkiezingen waren super eerlijk gegaan! Toch!? Heel betrouwbaar uitgevoerd.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Casper
10 dagen geleden

Ik zou zeggen, loop om een uur of acht ‘s avonds eens door je buurt. Als je een TV aan ziet staan dan hebben ze op het kartel gestemd.

Kijk eens hoe dom de gemiddelde mens is en besef je dan dat de helft nog dommer is dan dat.

Carola
Carola
Reactie op  Lange Fries
8 dagen geleden

JUIST. Helaas ook helemaal mijn ervaring.

Tom
Tom
Reactie op  ProAsfalt
11 dagen geleden

Eens ProAsfalt. Ik heb familie die zowat alles zullen doen om maar te kunnen feesten en op vakantie te kunnen. Die hebben zich ook al 10 keer laten testen, totaal hysterisch en bang.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  ProAsfalt
10 dagen geleden

Ik kijk nergens meer van op. Zie mijn 2 commentaren in het vorige stuk.

Effu
Effu
Reactie op  ProAsfalt
10 dagen geleden

Nee hoor het volk heeft hier helemaal niet voor gestemd.
https://www.stopworldcontrol.com/nl/stemfraude/

En daar wil ik ook vooral dit even van uitlichten.
https://watstemje.nl

Jani
Jani
Reactie op  Effu
7 dagen geleden

WANNEER NIET MASSAAL GESTEMD WAS OP VVD EN D666, DUS NUL, ZOU MEN DAT NIET WEG HEBBEN KUNNEN MOFFELEN, LIJKT MIJ….

Emphyrio
Emphyrio
11 dagen geleden

Het was al overduidelijk: politici hebben cojona-poep in hun hoofd. Bah, en daar krijg je chronische verbale diarree van! Symptomen als leugens als waarheid verkopen en asociale dwang richting je volk er door drukken zijn gebruikelijk. Daar is overigens wel een spuitje tegen.

Herman
Herman
11 dagen geleden

Is dat het nieuwe normaal, en hoe tijdelijk is tijdelijk. Al 32 jaar worden de vaccinaties niet meer getest door Big Pharma.lees het volgende verhaal en beijk en beluister het fimpje.
https://gedachtenvoer.nl/2021/04/08/32-jaar-lang-zijn-vaccinaties-niet-getest/

Graham
Graham
Reactie op  Herman
11 dagen geleden

De testen van vaccinaties zijn er puur en alleen om je de illusie te geven dat ze dan wel werken/goed zijn. Maar het zijn in alle gevallen misdadige vergiftigers, die je ziek maken. De overgrote meerderheid wil dus geen vaccin op valse voorwendselen. Velen weten dat dus niet.

Carola
Carola
Reactie op  Graham
8 dagen geleden

Dat komt niet overeen met mijn perceptie. Ik heb mijn hele kennissen/vriendenkring getoetst en er was niemand die zich niet wilde laten injecteren. En dat zonder enig onderzoek of check naar de ingrediënten van dat goedje. Credo was “Als de overheid vindt dat wij ons moeten laten vaccineren, dan zullen zij daar wel een reden voor hebben.” Ja, die hébben zij ook, en wel 80% reductie van de wereldbevolking. Maar ja, dat is voor het begrip van de overheidsgelovige onnozelen nét een brug te ver…

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Herman
10 dagen geleden

Het is puur voor de intensieve menshouderij, een enorm verdienmodel. Ze zijn niet meer verantwoordelijk, dus kunnen ze doen wat ze willen. We worden er ziek van en dan hebben we weer hun producten nodig, zo rinkelt hun kassa.

Ertje
Ertje
11 dagen geleden

het zijn fieldlabs die laten zien dat er heel veel mensen bereid zijn om zich eerst te laten testen of vaccineren als ze naar een evenement of iets dergelijks willen. Dat is wat de regering wil aantonen met deze fieldlabs en niet of er daarna veel besmettingen uit komen want die komen er niet omdat al die mensen van te voren negatief zijn getest.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Ertje
11 dagen geleden

Hoe sneller er gestopt wordt met testen en vaccineren, des te sneller deze pandemie over is. Het vervolg is alle daders oppakken en d.m.v. snelrecht veroordelen en vooral geen medelijden met deze psychopaten hebben.

Mensen moeten massaal nog even door deze moeilijke tijd zien te komen en alle pleziertjes vergeten. Dan is het een kwestie van tijd en dan wordt het weer normaal, voor zo ver dat nog mogelijk is.

Ook al zijn mensen dan negatief getest, zij kunnen op dat zelfde moment wel ziek (d.m.v. de wattenstaaf en zijn geheime ingrediënten/technologieën) gemaakt worden, dat is het gevaar van testen.

Verontruste
Verontruste
Reactie op  serieuze aangelegenheid
11 dagen geleden

En vergeet ook niet dar de uitslag van de testen een betrouwbaarheid hebben waar van het cijfer voor de komma en direct achter de komma alleen maar nullen staan. (Verdraait, lijkt veel op de politiek.)

Carola
Carola
Reactie op  serieuze aangelegenheid
8 dagen geleden

Spijtig genoeg zijn inmiddels nagenoeg alle fatsoenlijke rechters – met name in hogere instanties – vervangen door corrupte en chantabele figuren, die zonder enige scrupules de agenda Schwab/2030 uitvoeren.

gert
gert
11 dagen geleden

Dus mensen het spel is op de wagen, zonder test wordt je verdoemd tot het leven in de wildernis ver weg van de samenleving. Ik zie het bij mijn werk nu ook al ontstaan, dat men getest dient te worden. Dag in dag uit.
Dit wordt gezien als normaal, maar is niks minder dan totalitere controle!

Enkel een zekere Dhr. M. Rutte zal zich hiervoor natuurlijk niet lenen, want is nooit verkouden en staat boven de mensen en de wet!

Terechte opmerking van sommige schrijvers hier dat we zijn aanbeland bij de dag dat de Kristalnacht begon, enkel dan niet fysiek, maar geestelijk wordt men getorpedeerd!

rekkalh
rekkalh
Reactie op  gert
10 dagen geleden

Toch maar aan jouw werkgever vragen of jij hem aansprakelijk mag stellen voor eventuele gevolgen(ziektes) op de langere termijn. Pharma is in ieder geval niet aansprakelijk.

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
11 dagen geleden

Ik hoef geen vaccinatie vergoeding😤neem diegewoon niet Spuit nemen werkt zeker wel als je geld krijgt voor t leed of dood schrale troost en je hebt je ziel en zaligheid aan de duivels verkocht😤😤👹👺branden kunnen ze Alsof evenementen zo belangrijk is get a live. Voor degenen die t wel doen mijn zegen hebben ze Hoe onbewust sta je dan in t leven Als de wolven verwijdert worden hebben de schapen ook een goed leven😁🤣🤣👍❤️

Elske
Elske
Reactie op  W Appie🤔😁
11 dagen geleden

Ik ook niet geen test geen experimenteel vaccin over mijn lijk

Geen variatie
Geen variatie
Reactie op  W Appie🤔😁
11 dagen geleden

Idd. Het ergste van dit alles is dat de ondernemers hier aan mee gaan werken. Dezelfde ondernemers die tot nu toe geen enkel protest hebben laten zien, een paar uitzonderingen daargelaten. Voor mij zijn zulke lieden de nieuwe landverraders en mogen van mij failliet gaan.
Racisme van de bovenste plank om mensen te weigeren wanneer ze niet beschikken over een niet werkende test.
Als heks Kaag straks minister president wordt dan wordt het vaccinazie paspoort verplicht, ze wil toch een voorbeeld nemen aan Israël?
Overigens is er een ondernemer in Friesland die door de overheid was aangewezen om mee te doen aan zo’n testexperiment. Hij heeft besloten niet open te gaan omdat hij weigert mee te doen aandeze nazi praktijken. Dat is nog eens een ondernemer!

Jerry
Jerry
Reactie op  Geen variatie
11 dagen geleden

die ondernemers zijn tot wanhoop gedreven, hun ondernemingen zijn al of bijna ndk en dan komt de regering met een oplossing. Zo is het altijd geweest. Een probleem creeren en dan als de wanhoop nabij is een oplossing bieden, wel ten koste van je vrijheid en je rechten maar je mag niet klagen, want je had een keuze.
Je kon heel goed vooruit kijken en zien dat hoe het op dit moment er voor staat met onze regering vooraf bedacht was, dat Kaag straks MP wordt is geen verrassing. Toen ik dit aan mensen vertelde voor 17 maart keken ze me aan alsof ik helemaal gek was. Zelfs nu we halverwege zijn kunnen ze zich nog niet voorstellen dat onze leiders dit expres doen.
Leef, geniet, zorg voor jezelf en je gezin en probeer elke keer een stap vooruit te denken. Wees scherp en probeer te praten over wat je denkt wat er zal gebeuren, ook al moet het 100x.

gr.

Johnny
Johnny
11 dagen geleden

Mensen willen het maar niet snappen. Die vaccinatie paspoorten worden digitaal. Zo ook het geld zodra men het systeem laat crashen. Het plan is om dit uiteraard te combineren. Een digitale porto verbonden met de digitale vaccinatie’s. In Chili zit het er al aan te komen… maar om dit te weten moet je wel ECHT zoeken. Dit is wereldwijd en dus is de hele wereld hun speeltuin/proeftuin. Ze testen verschillende dingen op verschillende plaatsen. Ach, de meesten hier geloven nog in de facade van de democratie. Het is allemaal één grote illusie.

Carola
Carola
Reactie op  Johnny
8 dagen geleden

De meeste mensen zijn niet bij machte dit te snappen. En dit bedoel ik niet minachtend. Zij zitten bij wijze van spreken gevangen in hun eigen goedgelovigheid en/of cognitieve dissonantie.

linda
linda
11 dagen geleden

Tgaat maar door!
De enige zieken zitten in den haag!
Vraag me echt af wanneer er tegengas komt!
als het er al komt!
Reiner Fuellmich moet gas geven! met tribunaal!!!

Tom
Tom
Reactie op  linda
11 dagen geleden

Fuellmich gaat deze keer niets bereiken, alles is corrupt, komt ie niet doorheen, zeker weten. Helaas.

x

Check Also

wetsvoorstel

Nederlanders laten geen spaan heel van wetsvoorstel over testbewijzen: ‘Dit is medische dictatuur!’

Voetbalwedstrijden, festivals en theatervoorstellingen: vanaf deze maand ...

testsamenleving

Ziedaar de testsamenleving: je moet gaan bewijzen dat je ‘gezond’ bent

In dierentuinen, musea, pretparken en voetbalstadions wordt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

121
0
We lezen graag je reactie!x