Wereld

Een op zeven mensen gelooft in ‘einde’ van de wereld

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna 15 procent van alle mensen ter wereld gelooft dat de wereld in dit leven zal eindigen en 10 procent denkt dat de Mayakalender erop kan wijzen dat het in 2012 gebeurt, zo blijkt uit een nieuwe peiling.

Volgens Keren Gottfried van opiniepeiler Ipsos komt dat mogelijk door de media-aandacht voor één van de interpretaties van de Mayaprofetie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Die stelt dat de wereld ‘eindigt’ in ons kalenderjaar 2012,” zei Gottfried, toevoegende dat de interpretatie wordt verworpen door Maya-experts. De meningen lopen nogal uiteen hoe de eindtijd zich zal manifesteren. De één wijst op de hand van God, de ander voorziet een grote politieke gebeurtenis.

Armageddon

In totaal werden 16.262 mensen in meer dan 20 landen ondervraagd. De resultaten varieerden enorm. Slechts zes procent van de Fransen gelooft in een armageddon, tegen 22 procent in Turkije en de Verenigde Staten. In Zuid-Afrika en Argentinië lag het percentage net iets lager.

Slechts zeven procent van de Belgen en acht procent van de Britten is bang voor een einde van de wereld in dit leven. Wereldwijd zegt één op de 10 vrees te hebben voor een einde van de wereld in 2012. De angst is het grootst in Rusland en Polen.

Minder bezorgd

Gottfried zei dat mensen jonger dan 35 jaar met een lage opleiding en een laag inkomen meer geneigd waren te geloven in een apocalyps tijdens hun leven of in 2012. “Wellicht hebben de ouderen onder ons lang genoeg geleefd om minder bezorgd te zijn over hun toekomst,” legde ze uit.

Ipsos ondervroeg mensen in China, Turkije, Rusland, Mexico, Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten, Argentinië, Hongarije, Polen, Zweden, Frankrijk, Spanje, België, Canada, Australië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Indonesië en Duitsland.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sijts
Sijts
11 jaren geleden

Ik ben onder de 35 en ben laag geschoold…. Maar ik geloof in een heleboel, behalve in een “Apocalyps”! Al lijkt het me wél spectaculair, als de wereld dan tóch weg moet, doe het dan met een hoop paniek, chaos, corruptie en vuurwerk!!!! =D

Rosa
Rosa
11 jaren geleden

Het einde van een lange telling is niet hetzelfde als het einde van de wereld. We gaan wel een nieuwe tijd tegemoet die ook een nieuwe telling met zich meebrengt omdat alles wat we kennen zal veranderen.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x