Mens en Dier

Meisje (12) redt Canadees bos

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Olivia Peters wordt op internet geprezen omdat ze met haar woorden een heel bos in de Canadese stad Surrey heeft weten te redden.

Het feit dat ze in groep 8 zit maakt haar verhaal des te indrukwekkender. In een open brief aan burgemeester Dianne Watts maakte de 12-jarige Olivia zich sterk voor behoud van het bos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Dit is niet zomaar een e-mail die een kind aan de burgemeester van haar stad wil sturen,” schreef ze. “Het is een e-mail van een bezorgde inwoner van Surrey die het beste voor heeft met de toekomst van de stad.”

Woningbouwproject

Olivia zei dat ze actie wilde ondernemen toen ze met haar moeder door het bos liep en zag dat veel van de bijna 100 jaar oude bomen waren gemarkeerd met oranje verf. Olivia kwam tot de ontdekking dat het bos plaats moest maken voor een nieuw woningbouwproject.

“We waren zeer teleurgesteld omdat ik in het gebied ben opgegroeid,” schreef Olivia in haar brief die de lokale krant haalde. “Sommige bomen in het bos zijn bijna 100 jaar oud en het is niet goed om ze te kappen. Een groot deel van Surrey heeft geen bos meer en ik denk dat we gebieden waar nog wel een bos staat moeten beschermen.”

Gedreven

“Er leven veel dieren en planten in het bos, waaronder adelaars, andere vogels, wasberen, veldmuizen, woelratten, eekhoorns, rendieren en nog veel meer,” ging ze verder. “Al die dieren zijn ten dode opgeschreven op het moment dat de machines het bos binnentrekken.”

Veel mensen steunden Olivia na het lezen van haar brief, waaronder ook stadsambtenaren. Als gevolg van de brief werd het voorstel van de projectontwikkelaar van tafel geveegd. In het nieuwe plan blijven de meeste bomen overeind staan.

Olivia’s moeder Lois Peters is trots op haar dochter. “Ze is zo gedreven,” zei ze. “Misschien verandert ze op een dag de wereld.”

Bron: CBC.ca Foto: Jacob Zinn/Surrey Now

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eensteen
eensteen
11 jaren geleden

Olivia Peters for president,,!!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Jammer dat het zo moet, maar het meisje geeft het goede voorbeeld.Als we de wereld willen veranderen gebeurd dit niet, vanuit een luie stoel!Zelfs de hippie,s hadden een nobel streven waar we dan ook akelig voor hebben gevochten.

anelle
anelle
11 jaren geleden

Kinderen zijn onze toekomst!!!

Eden
Eden
11 jaren geleden

“In het nieuwe plan blijven de meeste bomen overeind staan.” Dus ze gaan toch nog bijna de helft wegkappen. Kennelijk moet ze weer aan het werk, want het bos is nog niet helemaal veilig.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x