Homepagina » Mens en Dier » Meisje (12) redt Canadees bos
Meisje (12) redt Canadees bos

Meisje (12) redt Canadees bos

Olivia Peters wordt op internet geprezen omdat ze met haar woorden een heel bos in de Canadese stad Surrey heeft weten te redden.

Het feit dat ze in groep 8 zit maakt haar verhaal des te indrukwekkender. In een open brief aan burgemeester Dianne Watts maakte de 12-jarige Olivia zich sterk voor behoud van het bos.

“Dit is niet zomaar een e-mail die een kind aan de burgemeester van haar stad wil sturen,” schreef ze. “Het is een e-mail van een bezorgde inwoner van Surrey die het beste voor heeft met de toekomst van de stad.”

Woningbouwproject

Olivia zei dat ze actie wilde ondernemen toen ze met haar moeder door het bos liep en zag dat veel van de bijna 100 jaar oude bomen waren gemarkeerd met oranje verf. Olivia kwam tot de ontdekking dat het bos plaats moest maken voor een nieuw woningbouwproject.

“We waren zeer teleurgesteld omdat ik in het gebied ben opgegroeid,” schreef Olivia in haar brief die de lokale krant haalde. “Sommige bomen in het bos zijn bijna 100 jaar oud en het is niet goed om ze te kappen. Een groot deel van Surrey heeft geen bos meer en ik denk dat we gebieden waar nog wel een bos staat moeten beschermen.”

Gedreven

“Er leven veel dieren en planten in het bos, waaronder adelaars, andere vogels, wasberen, veldmuizen, woelratten, eekhoorns, rendieren en nog veel meer,” ging ze verder. “Al die dieren zijn ten dode opgeschreven op het moment dat de machines het bos binnentrekken.”

Veel mensen steunden Olivia na het lezen van haar brief, waaronder ook stadsambtenaren. Als gevolg van de brief werd het voorstel van de projectontwikkelaar van tafel geveegd. In het nieuwe plan blijven de meeste bomen overeind staan.

Olivia’s moeder Lois Peters is trots op haar dochter. “Ze is zo gedreven,” zei ze. “Misschien verandert ze op een dag de wereld.”

Bron: CBC.ca Foto: Jacob Zinn/Surrey Now

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Olivia Peters for president,,!!!

  0 likes
 2. Jammer dat het zo moet, maar het meisje geeft het goede voorbeeld.Als we de wereld willen veranderen gebeurd dit niet, vanuit een luie stoel!Zelfs de hippie,s hadden een nobel streven waar we dan ook akelig voor hebben gevochten.

  0 likes
 3. Kinderen zijn onze toekomst!!!

  0 likes
 4. “In het nieuwe plan blijven de meeste bomen overeind staan.” Dus ze gaan toch nog bijna de helft wegkappen. Kennelijk moet ze weer aan het werk, want het bos is nog niet helemaal veilig.

  0 likes
 5. wa n pragtig newetijdskind!

  0 likes
 6. Ik kan me niet voorstellen dat dit meisje de enige was die het bos wilde behouden. Vraag is dus waarom het feit dat een kind dit aanzwengelt wel gehoor krijgt en in andere gevallen niet. Zullen we de VN door kinderen laten besturen dan ?

  0 likes
 7. “Olivia’s moeder Lois Peters is trots op haar dochter. “Ze is zo gedreven,” zei ze. “Misschien verandert ze op een dag de wereld.””

  We veranderen allen iedere dag de wereld met iedere gedachte die we hebben, met iedere handeling die we verrichten.
  Olivia’s moeder kan nu dus nog trotser op haar 8 jarige dochter zijn want van de dag dat Olivia de wereld veranderd heeft zij er reeds vele mogen meemaken.

  0 likes
 8. [quote name=”Hunting Wolf”]Jammer dat het zo moet, maar het meisje geeft het goede voorbeeld.Als we de wereld willen veranderen gebeurd dit niet, vanuit een luie stoel!Zelfs de hippie,s hadden een nobel streven waar we dan ook akelig voor hebben gevochten.[/quote]

  Ik ben het met je eens
  met afwachten komen we er niet
  https://www.youtube.com/watch?v=U8SSdyflGN4

  0 likes
 9. [quote name=”BigOneDreaming”]”Olivia’s moeder Lois Peters is trots op haar dochter. “Ze is zo gedreven,” zei ze. “Misschien verandert ze op een dag de wereld.””

  We veranderen allen iedere dag de wereld met iedere gedachte die we hebben, met iedere handeling die we verrichten.[/quote]

  Dat vind ik zeer naïef gesteld. Gedachten veranderen niets, praatjes vullen geen gaatjes, en lang niet iedere handeling komt ten goede aan de mensheid. Een bos redden is zeker lovenswaardig, maar extra bossen planten nog beter. Kijk overigens eens naar de gemiddelde tuinen in de stad. Het gros heeft tegels waarbij men elk jaar fanatiek bezig is gras en mos tussen de tegeltjes met chloor te bestrijden. Geen handelingen die het goede voorbeeld geven.

  0 likes
 10. leuk te zien dat een zoveel positieve reacties zijn op zo’n bericht.
  Maar is het niet een SCHANDE dat volwassenen dit hadden moeten doen en nu een kind van 8 de verantwoordelijk hebben zien nemen voor iets wat ZIJ hadden moeten doen en hebben nagelaten.
  OPEN DE OGEN !! Volwassenen neemt Uw verantwoordelijkheid en dat geldt zeker voor NEDERLAND!!!

  0 likes
 11. [quote name=”days of our lives”][quote name=”BigOneDreaming”]”Olivia’s moeder Lois Peters is trots op haar dochter. “Ze is zo gedreven,” zei ze. “Misschien verandert ze op een dag de wereld.””

  We veranderen allen iedere dag de wereld met iedere gedachte die we hebben, met iedere handeling die we verrichten.[/quote]

  Dat vind ik zeer naïef gesteld. Gedachten veranderen niets, praatjes vullen geen gaatjes, en lang niet iedere handeling komt ten goede aan de mensheid. Een bos redden is zeker lovenswaardig, maar extra bossen planten nog beter. Kijk overigens eens naar de gemiddelde tuinen in de stad. Het gros heeft tegels waarbij men elk jaar fanatiek bezig is gras en mos tussen de tegeltjes met chloor te bestrijden. Geen handelingen die het goede voorbeeld geven.[/quote]
  Naïef gesteld?
  Volgt niet iedere handeling op een gedachte of overtuiging? Wat ik stel heeft helemaal niets te maken met gaatjes vullen met praatjes. Wanneer je de tijd zou nemen om je eigen gedachten en handelingen zonder oordelen te observeren en de gevolgen daarvan in je eigen leven en leefomgeving dan zou je niet zeggen dat het naïef gesteld is wat ik schreef maar je bewust worden van de waarheid ervan.

  0 likes
 12. Toppie meid! Dat zouden meer mensen moeten doen!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...