UFO

Zodra er UFO’s verschijnen zwijgt de pers

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1975 deden lokale kranten melding van spectaculaire waarnemingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten in de Amerikaanse staat Montana.

De UFO’s leken met name geïnteresseerd in intercontinentale ballistische raketten rond Great Falls en vliegbasis Malstrom.

Hoewel de mysterieuze objecten nog maanden werden gezien besteedden de landelijke media er geen aandacht aan. Waarom? Werd dit sensationele nieuwsbericht genegeerd vanwege de ‘nationale veiligheid’? Hoe wordt censuur precies toegepast? Zijn de persbureaus echt onafhankelijk? Hoe en onder welke omstandigheden werken ze samen? Dit zijn vragen die onafhankelijk journalist Terry Hansen stelt in zijn boek The Missing Times.

Geheim mediaprogramma

Een reeks radarmeldingen en visuele waarnemingen van UFO’s in de buurt van de National Airport in Washington D.C. in juli 1952 leidde de Amerikaanse regering ertoe een panel van wetenschappers aan te stellen onder leiding van H.P. Robertson. Hij kreeg daarbij de medewerking van een ploeg ingenieurs, meteorologen, fysici en een astronoom.

In 1966 zei dr. Thornton Page, destijds werkzaam voor de CIA, dat hij de tv-uitzending van CBS rond de conclusies van het panel had helpen organiseren.

Hansen legt uit waarom UFO’s al sinds de jaren veertig een nationale veiligheidskwestie zijn voor de Amerikaanse overheid. In die tijd schreven de media veel over het onderwerp, maar na het grote aantal meldingen in 1952 besloot de CIA dat het tijd was om publieke interesse in het onderwerp te onderdrukken door middel van een geheim mediaprogramma.

Hansen laat zien hoe dit programma werd uitgevoerd in samenwerking met de nationale nieuwsagentschappen. Hij vermoedt dat het vandaag de dag ook nog actief is.

Taboe

“UFO’s werden vaker gezien rond gebieden die van groot belang zijn voor de defensie van de Verenigde Staten. Het gebied tussen Los Alamos en Albuquerque, Oak Ridge, White Sands Proving Ground, maar ook havengebieden, bases van het Strategic Air Command en industriële gebieden.” – Edward J. Ruppelt, directeur van Project Blue Book (1956)

Verder wordt uitgelegd hoe en waarom de reguliere media al bijna een eeuw in het geheim met de overheid samenwerken om de publieke opinie over ‘nationale veiligheidskwesties’ te beïnvloeden. Hansen legt uit waarom de UFO’s van de voorpagina van grote kranten verdwenen en min of meer taboe werden verklaard.

“Ik weet dat de CIA en de Amerikaanse overheid zich al vele jaren bezighouden met het UFO-fenomeen en dat hun pogingen om het fenomeen te bagatelliseren alle kenmerken hebben van een klassieke doofpotaffaire.” – Victor Marchetti, voormalig assistent van de onderdirecteur van de CIA (1979)

Bron: Themissingtimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sebastiaan
Sebastiaan
9 jaren geleden

Van sommige dingen in het leven kun je nu eenmaal stil worden, vooral als het hele mooie dingen zijn en de liefde van het geen op je pad komt groot is. Heb ik zelf al meer dan eens meegemaakt. Niet overal zit een slechte bedoeling of een complot achter… de mensheid is nog aan het leren en ontwaken.

XenoN
XenoN
9 jaren geleden

Omdat het militair geheim kan zijn:

http://tinyurl.com/nc6mk9c

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Hypocrisie vieren hoog tij bij de media en politiek. En niet alleen bij UFO-doofpot_affaires.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

[quote name=”Sebastiaan”]Van sommige dingen in het leven kun je nu eenmaal stil worden, vooral als het hele mooie dingen zijn en de liefde van het geen op je pad komt groot is. Heb ik zelf al meer dan eens meegemaakt. Niet overal zit een slechte bedoeling of een complot achter… de mensheid is nog aan het leren en ontwaken.[/quote]

Nog een slapend stink-zooitje is de mensheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x