Homepagina » UFO » Zodra er UFO’s verschijnen zwijgt de pers
Zodra er UFO's verschijnen zwijgt de pers

Zodra er UFO’s verschijnen zwijgt de pers

In 1975 deden lokale kranten melding van spectaculaire waarnemingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten in de Amerikaanse staat Montana.

De UFO’s leken met name geïnteresseerd in intercontinentale ballistische raketten rond Great Falls en vliegbasis Malstrom.

Hoewel de mysterieuze objecten nog maanden werden gezien besteedden de landelijke media er geen aandacht aan. Waarom? Werd dit sensationele nieuwsbericht genegeerd vanwege de ‘nationale veiligheid’? Hoe wordt censuur precies toegepast? Zijn de persbureaus echt onafhankelijk? Hoe en onder welke omstandigheden werken ze samen? Dit zijn vragen die onafhankelijk journalist Terry Hansen stelt in zijn boek The Missing Times.

Geheim mediaprogramma

Een reeks radarmeldingen en visuele waarnemingen van UFO’s in de buurt van de National Airport in Washington D.C. in juli 1952 leidde de Amerikaanse regering ertoe een panel van wetenschappers aan te stellen onder leiding van H.P. Robertson. Hij kreeg daarbij de medewerking van een ploeg ingenieurs, meteorologen, fysici en een astronoom.

In 1966 zei dr. Thornton Page, destijds werkzaam voor de CIA, dat hij de tv-uitzending van CBS rond de conclusies van het panel had helpen organiseren.

Hansen legt uit waarom UFO’s al sinds de jaren veertig een nationale veiligheidskwestie zijn voor de Amerikaanse overheid. In die tijd schreven de media veel over het onderwerp, maar na het grote aantal meldingen in 1952 besloot de CIA dat het tijd was om publieke interesse in het onderwerp te onderdrukken door middel van een geheim mediaprogramma.

Hansen laat zien hoe dit programma werd uitgevoerd in samenwerking met de nationale nieuwsagentschappen. Hij vermoedt dat het vandaag de dag ook nog actief is.

Taboe

“UFO’s werden vaker gezien rond gebieden die van groot belang zijn voor de defensie van de Verenigde Staten. Het gebied tussen Los Alamos en Albuquerque, Oak Ridge, White Sands Proving Ground, maar ook havengebieden, bases van het Strategic Air Command en industriële gebieden.” – Edward J. Ruppelt, directeur van Project Blue Book (1956)

Verder wordt uitgelegd hoe en waarom de reguliere media al bijna een eeuw in het geheim met de overheid samenwerken om de publieke opinie over ‘nationale veiligheidskwesties’ te beïnvloeden. Hansen legt uit waarom de UFO’s van de voorpagina van grote kranten verdwenen en min of meer taboe werden verklaard.

“Ik weet dat de CIA en de Amerikaanse overheid zich al vele jaren bezighouden met het UFO-fenomeen en dat hun pogingen om het fenomeen te bagatelliseren alle kenmerken hebben van een klassieke doofpotaffaire.” – Victor Marchetti, voormalig assistent van de onderdirecteur van de CIA (1979)

Bron: Themissingtimes.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • hannie schreef:

  vreemd toch dat mensen zo reageren op ufo s,,het bestaat al eeuwen , denk dat het angst is .
  heb zelf 3jaar geleden hier voor ,boven bomen ineens 4 oranje bollen gezien ze danste als ware ,en in 1 tel waren ze weg ..hoop dat er eens 1 land .misschien kunnen ze wat orde scheppen in deze chaos op moeder aarde .

  1 likes
 • Sebastiaan schreef:

  Van sommige dingen in het leven kun je nu eenmaal stil worden, vooral als het hele mooie dingen zijn en de liefde van het geen op je pad komt groot is. Heb ik zelf al meer dan eens meegemaakt. Niet overal zit een slechte bedoeling of een complot achter… de mensheid is nog aan het leren en ontwaken.

  0 likes
 • XenoN schreef:

  Omdat het militair geheim kan zijn:

  http://tinyurl.com/nc6mk9c

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Hypocrisie vieren hoog tij bij de media en politiek. En niet alleen bij UFO-doofpot_affaires.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  [quote name=”Sebastiaan”]Van sommige dingen in het leven kun je nu eenmaal stil worden, vooral als het hele mooie dingen zijn en de liefde van het geen op je pad komt groot is. Heb ik zelf al meer dan eens meegemaakt. Niet overal zit een slechte bedoeling of een complot achter… de mensheid is nog aan het leren en ontwaken.[/quote]

  Nog een slapend stink-zooitje is de mensheid.

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  De pers informeert niet, de pers creëert.

  0 likes
 • XenoN schreef:

  Een tijdje geleden kon je hier lezen over die ‘turkse’ ufo. Die krijgt 3 sterren. En
  deze die krijgy er vier :

  http://www.youtube.com/watch?v=OXsZRc-cdGw

  0 likes
 • scalmer schreef:

  Een beetje te snel door de bocht.!!

  Een krant heeft een doelgroep of klantenkring en heeft het daarom een reputatie hoog te houden.

  Het wordt anders wanneer er een Alien de redactie op loopt en zich laat interviewen en filmen.
  Vreemd genoeg doen ze dat nooit.

  0 likes
 • Dondervogel schreef:

  Ik heb ooit eens een UFO gezien en dit gemeld aan de plaatselijke krant.Wel ik laat me geen tweede keer de gek aansteken, door wat journalisten zo arrogant als de pest.Dus toen ik wederom een ufo zag in 2012, heb ik de pers niet eens meer ingelicht.De stakkers nemen je niet serieus, en noemen je het liefst een zwevertje.

  0 likes
 • kevin schreef:

  [quote name=”XenoN”]Omdat het militair geheim kan zijn:

  http://tinyurl.com/nc6mk9c%5B/quote%5D

  bizarre foto ! thx als je meer hebt ? 🙂

  0 likes
 • Peter II schreef:

  [quote name=”Dondervogel”]Ik heb ooit eens een UFO gezien en dit gemeld aan de plaatselijke krant.Wel ik laat me geen tweede keer de gek aansteken, door wat journalisten zo arrogant als de pest.Dus toen ik wederom een ufo zag in 2012, heb ik de pers niet eens meer ingelicht.De stakkers nemen je niet serieus, en noemen je het liefst een zwevertje.[/quote]

  Helemaal mee eens Dondervogel. Precies dezelfde ervaring gehad. Ook nadien weer iets meegemaakt en niet eens meer gemeld. Waarvoor nog?

  0 likes
 • mb schreef:

  UFO is te vaag , zeker voor pers . Lijkt me duidelijk. Tevens die doen ook mee met de gevestigde orde , dus is het te verwachten dat bepaalde dingen geen aandacht krijgen.
  Toch niet verrassend ?!

  0 likes
 • biko steve schreef:

  Als er een UFO landt op Het Binnenhof zwijgt de pers echt niet hoor.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kamerlid

  Kamerlid Wybren van Haga: ‘De coronacrisis is voorbij’

  Statistisch gezien is de coronacrisis voorbij, zei ...

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  >