CoronaBuitenland

Zo probeert Trudeau vrijheidstruckers weg te jagen uit Ottawa: ‘Ze spelen smerige spelletjes’

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!

De politie van Ottawa dreigt vrijheidstruckers te arresteren of hun trucks in beslag te nemen. Vandaag kregen ze een laatste waarschuwing. De autoriteiten dreigen ook met boetes of het intrekken van rijbewijzen.

De chauffeurs protesteren al 20 dagen bij het Canadees parlement tegen de vaccinatieplicht en andere coronaregels. Ze worden met open armen ontvangen door de lokale bewoners en voorzien van voedsel, brandstof en onderdak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Premier Trudeau heeft een nog nooit eerder gebruikte noodwet ingevoerd om zijn regering en de politie meer bevoegdheden te geven. Door deze wet is het verboden om in Ottawa mee te doen met het vrijheidskonvooi.

Zonder inkomen

Eén van de boegbeelden van het protest, Erik Mueller, heeft Ottawa zojuist verlaten. Hij wilde tot het eind blijven en standhouden, maar de regering van Trudeau besloot achter zijn voormalige werkgever aan te gaan.

Mueller werkte tot voor kort voor het bedrijf Load Safe. De autoriteiten dreigden alle bankrekeningen van het bedrijf en de verzekeringen van de vrachtwagens te bevriezen, ook al werkt Erik niet langer voor het bedrijf. Dat zou betekenen dat 55 gezinnen zonder inkomen zouden komen te zitten.

Bovendien zouden de medewerkers van het bedrijf, die zich momenteel voornamelijk in de Verenigde Staten bevinden, hun vrachtwagen meteen aan de kant van de weg moeten zetten. Ze zouden niet naar huis mogen rijden. Dat was het moment waarop Erik besloot om te vertrekken.

Het zijn criminelen

“Ze spelen smerige spelletjes,” zei hij tegen livestreamers die zich bij zijn truck hadden verzameld. “Het zijn criminelen.” De vrijheidstrucker, die pas over vier dagen thuis is, voegde toe dat hij zal juichen als premier Trudeau is afgetreden.

Onder luid gejuich en applaus werd Erik van het parlement weggeleid. Mensen scandeerden ‘vrijheid’ en ‘held’. In meerdere Canadese provincies worden binnenkort alle coronaregels afgeschaft.

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
iam
iam
2 jaren geleden

erik heeft wel zijn steentje bijgedragen , deep respect!!

FFW
FFW
2 jaren geleden

Trudeau moet echt gaan nu…

Wappie01
Wappie01
2 jaren geleden

Maffia is het en allemaal lid van het Swaab clubje

Marie
Marie
2 jaren geleden

Dit is toch werkelijk niet te geloven. Het zogenaamde Vrije Westen en de collaborerende media zwijgen in alle talen over deze misdaad.
Mijn hart breekt.

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x