Homepagina » Bewustzijn » Leven we in een computersimulatie? Waarschijnlijk wel, zegt deze professor
Leven we in een computersimulatie? Waarschijnlijk wel, zegt deze professor

Leven we in een computersimulatie? Waarschijnlijk wel, zegt deze professor

Een prominente computerwetenschapper en professor heeft gezegd dat de kans groot is dat we in een computersimulatie leven.

Rizwan Virk heeft zijn ideeën uitgewerkt in een nieuw boek, getiteld ‘The Simulation Hypothesis’. Hij geeft ook aan hoelang het ongeveer zal duren voordat mensen hun eigen simulatie kunnen maken.

Er zijn volgens Virk verschillende aanwijzingen waaruit we kunnen opmaken dat we waarschijnlijk in een simulatie leven.

Meerdere staten

De eerste aanwijzing is het feit dat een deeltje in meerdere staten tegelijk kan verkeren.

Pas na waarneming weet je in welke staat het verkeert, aldus Virk in gesprek met Vox.

“Waarschijnlijk is de wereld niet echt fysiek, maar gebaseerd op informatie,” zei hij. “Als je de wereld vanuit dat standpunt bekijkt, is het waarschijnlijker dat we in een simulatie leven.”

“Er zijn gewoon heel veel dingen die we niet begrijpen en ik denk dat we in een soort gesimuleerd universum leven,” zei Virk.

Personages

Zie het als een computerspel dat veel verder is dan de games die wij nu maken. Zo zijn World of Warcraft en Fortnite bijvoorbeeld veel verder dan Pac-Man, aldus de professor.

“De kans is groot dat we in een simulatie leven,” zei hij. “We kunnen dat niet met 100 procent zekerheid zeggen, maar er is genoeg bewijs dat in die richting wijst.”

Er zijn volgens hem twee mogelijkheden: we maken onderdeel uit van een kunstmatige intelligentie die op iemands computer draait of we spelen bepaalde personages.

Ieder personage heeft in dat geval zijn of haar eigen missies, legde hij uit.

100 jaar

Volgens Virk moeten we 10 verschillende stadia van technologische ontwikkeling doorlopen voordat we zelf simulaties kunnen maken.

“We bevinden ons nu zo rond stadium vijf,” zei hij, toevoegende dat dit stadium betrekking heeft op virtual reality.

De wetenschapper denkt dat we nog 100 jaar nodig zullen hebben om een eigen computersimulatie te creëren.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Erde schreef:

  Wie ben ik? Ben ik mijn lichaam? Ben ik mijn gedachten? Wie was ik voordat ik mijn naam kreeg? Voordat ik mij ‘bewust’ werd?
  Toen ik geboren werd wist ik mijn naam niet. Ik kende mijn ouders niet. Tot ik leerde dat die persoon mama was, en die andere persoon papa was. En daarop volgden alle andere dingen in de wereld. Hoe meer ik de dingen leerde te benoemen, hoe meer namen ik wist, hoe vaster ik in deze wereld kwam te zitten.
  Tot ik besefte dat dat allemaal maar namen waren. Benoemingen van de dingen. Waardoor zij vorm en betekenis kregen. En daardoor hun vastheid. En ik besefte dat ik gevangen zit in materie.

  23 likes
 • vladi schreef:

  professor en ”waarschijnlijk wel”.

  LMFAO.

  een normaal mens moet keihard werken voor het stink geld.

  fff

  7 likes
  • Erde schreef:

   Ach Vladi, geld is ook een illusie. Het wordt immers geschapen uit lucht.
   Dus waar werk je in feite voor? Lucht?
   Stinken doet het sowieso. Dat doe ik ook als ik een scheet laat.
   Kreeg ik daar maar eens geld voor.

   8 likes
   • vladi schreef:

    als geld voor jou een illusie is ben je vrij om die illusie aan mij te doneren.
    is vlees ook een illusie?
    want bij de slager willen ze toch echt geld zien.

    dus een stinke scheet is dan weer geen illusie?

    fff

    3 likes
 • Erde schreef:

  Wetenschappers zeggen dat er informatie in een zwart gat verdwijnt.
  Dus alle materie is slechts informatie.

  5 likes
  • eksegese schreef:

   @Erde, er is nog niet zo bijster veel wat “wetenschappers” allemaal gezegd hebben waarvan ze later moeten toegeven dat ze het totaal mis hebben. Het lijkt me volstrekt onnodig om je te bedelven onder de voorbeelden. “Wetenschappers” doen ook niet zelden aan nepnieuws om de massa te bespelen, bezig, dan wel koest te houden. Ik heb niet zo’n hoge pet meer op van ze, zo ook in dit geval. Als je een begrip als zwaartekracht nog niet kunt uitleggen, wat willen zij dan weten over wat zij zwarte gaten noemen ? Zorg eerst maar dat het hier op aarde een beetje reilt en zeilt met al hun zogenaamde kennis. We hebben nog problemen genoeg die om een wijze oplossing SCHREEUWEN. Voor mij is dit niet meer dan kulkoek om de massa af te leiden van waar het werkelijk om gaat, zoals altijd !

   6 likes
  • Margie schreef:

   Gebakken lucht…:)

   2 likes
 • Solida schreef:

  The Matrix meets The Truman Show…

  8 likes
 • Elise schreef:

  En zo word je steeds verder van de natuur afgebracht, want het chipje moet erin.

  4 likes
  • Christgalactic schreef:

   Wat een feit is, Elise, is dat er zeer veel energie gezogen wordt naar Saturnus ( Black Sun). Moet wel zeggen dat dat zeer eigenaardig is. Gnostici stellen dat we leven in de wereld van de demiurg. Dus de simulatietheorie is niet onwaarschijnlijk volgens mij.

   2 likes
  • Enki schreef:

   Of we gaan er nu achter komen wat de ware natuur een beetje is en die chip dus onder andere een middeltje is om ons toch in de matrix vast te houden. Ik begin eigenlijk steeds meer in een simulatie te geloven, waardoor ik het spel steeds leuker gaat vinden. Aan het einde lach ik me waarschijnlijk kapot….

   2 likes
 • Erde schreef:

  In principe zijn wij niets meer dan tot materie samengebalde energie.
  Dat verklaard de zwaartekracht die ons verhinderd op te stijgen.
  Vandaar de wens tot één wording.

  7 likes
 • frans schreef:

  “Waarschijnlijk is de wereld niet echt fysiek, maar gebaseerd op informatie,” zei hij. “Als je de wereld vanuit dat standpunt, (dit standpunt zelf is een simulatie), bekijkt, is het waarschijnlijker dat we in een simulatie leven.”

  “Er zijn gewoon heel veel dingen die we niet begrijpen en ik denk dat we in een soort gesimuleerd universum leven,” zei Virk.???

  We leven met 100 % zekerheid in een bepaalde ontwikkelingsfase van aarde en mensheid.
  Dus niet in een simulatie welks gedachte in de plaats komt van dat we dingen niet begrijpen.
  Lekker makkelijk. Ook dit is hersenspoelen als je maar steeds herhaalt dat we in een simulatie leven en dat individuele mensen ook nog hun eigen simulatie willen binnen de genoemde simulatiegedachte!
  Hersenschimmen zijn het ; simulaties. Je zou er tocht absoluut gek van worden en verloren zijn!

  6 likes
 • salvar schreef:

  misschien leven we wel in een simulatie en zijn we de gevallen engelen om tot inkeer te komen en zolang is er geen ontsnappen mogelijk om naar je echte thuis te komen.

  3 likes
 • wolfje schreef:

  opmerkelijk dat een deeltje pas naar waarneming toont in welke staat het verkeert. dr. quantum the double slit experiment. check youtube

  2 likes
 • Kalki schreef:

  God is de schepper van de singularity via een mega-quantumcomputer en creeerd daarmee synthetisch universa van Kunstmatige Intelligentie, als ook organische universa en waarbinnen zich het bestaan van de micro-mens zich bevind.

  1 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  hoe ziet de bron van energie er uit waar deze simulatie op draait en hoe groot is die voor bij de sterren zijn sterren en ook daar voorbij zijn sterren en sterren stelsels in het all wat is.. of we kijken in een spiegel tegen over een spiegel in de oneindigheid..
  wel kan een verklaring er zijn in een simulatie waarom er steeds mensen verdwijnen of soms verschijnen en ook tijdreizen niks anders dan digitale verplaatsing van informatie is..

  zo simpel is het toch niet of wel!
  MgV,
  :adrianus-johannnes..

  1 likes
 • ChiXiStigma schreef:

  Het lijkt mij sterk, je moet toch wel een volslagen idioot zijn als je zoveel nutteloze details en nutteloze zaken in een simulatie zet.
  En dan vraag ik mij ook af, heeft die AI of wat het is, dan deze professor geprogrammeerd om uit te zoeken dat hij zelf een simulatie is, zodat hij hier een boek over kan schrijven om daar wat dollars mee te verdienen.

  1 likes
 • wow schreef:

  Leven we in een computersimulatie? Waarschijnlijk wel, zegt deze professor.
  Deze mindf*cker leeft verdwaald is zijn hoofd. Lachwekkend,..Het ego denkt het allemaal wel even beter te weten dan het magische bestaan. lol. Het onwetende ego verzint allerlei verhaaltjes zodat het niet oplost in het zwarte gat wat ons ZELF is,..los op en Know thySelf, de rest komt van Zelf.

  1 likes
 • ThankGoodnessthat'sover schreef:

  Ik ben zelf opgegroeid in een Luciferiaanse cult (en ben daar later uit ontsnapt.). Daar leerde ik dat wij mensen in een illusie (simulatie) leven die door o.a. demonen is opgezet. Men heeft mij over de simulatie verteld en meermaals getoond dat dit een simulatie is. Ook door mij mee te nemen naar de wereld achter deze wereld. En daarnaast nam men mij mee naar verschillende andere werelden (want er zijn meerdere werelden die als “computer spelletjes” zijn gemaakt). Allemaal met de bedoeling om ons mensen vast te houden en om de creatie zo veel mogelijk te doen lijden. Alles om God zo veel mogelijk te straffen. Want en ik quote 1 demon: “God heeft de aarde gemaakt, maar wij hebben de werelden gemaakt.”

  1 likes
 • A W Reijersen van Buuren schreef:

  Zie ‘The Ghost Inside My Child’ CI via Ziggo kanaal 122/123.

  1 likes
 • Wakkere Joost schreef:

  Mmm?
  Gekken professor!

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  Leef jij het leven waar je vroeger ooit van droomde?

  Waarschijnlijk niet… Als ik mensen vraag waarom ...

  >