Buitenland

Wat de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran heeft te zeggen over ISIS

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Masoumeh Ebtekar is de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran. Daarnaast staat ze aan het hoofd van de Iraanse milieubeschermingsorganisatie. Dat maakt haar de machtigste vrouw van het land.

In 1979 maakte de wereld kennis met haar als ‘Mary’, de Engelssprekende woordvoerster van de Iraanse studentengroep die de Amerikaanse ambassade in Teheran binnendrong en 52 Amerikanen gijzelde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zesendertig jaar na de gijzelingscrisis zegt Ebtekar dat de Iraanse samenleving openstaat voor dialoog en begrip heeft voor het Amerikaanse volk, maar dat er wantrouwen heerst tegenover de Amerikaanse overheid, met name over de oorlog die zij voert tegen de militante groep ISIS.

“Er is denk ik veel scepsis over de rol van de Verenigde Staten bij het bestrijden van ISIS, omdat de steun die ze in eerste instantie boden aan ISIS in Syrië ervoor zorgde dat de groep sterker werd. En er zijn ook andere redenen om aan te nemen dat deze groep niet echt is, maar opgezet of gecreëerd door een bepaalde inlichtingendienst,” zei Ebtekar, waarbij ze waarschijnlijk doelde op de CIA.

Ebtekar zei tijdens een interview met ABC News in Teheran dat er bewustzijn moet worden gecreëerd over ‘het ware gezicht van de islam’ om de ideologie van ISIS te bestrijden.

[Yahoo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
9 jaren geleden

Zij ziet er vermoeid uit deze Mevrouw, ik heb het volste vertrouwen in deze vrouwen, er zijn er te weinig
in de wereld politiek, vrouwen zijn een stuk pragmatischer als mannen, en zeker niet oorlogs zuchtig, alhoewel Killery Clinton, de satans dochter blijkt te zijn, hoop ooit nog eens vrede op aarde mee te maken, en een zeker behagen in de mensheid.

pieter
pieter
9 jaren geleden

Uiteindelijk gebeurt nu exact hetzelfde als tijdens de Iraanse ayatollah revolutie van 1979. Al wat niet strookt met hun interpretatie van de islam wordt vernietigd, gedood of het land uitgejaagd. Nee, de verschillen zijn echt niet zo groot.

jhon
jhon
9 jaren geleden

Dat vrouwen zittend plassen en mannen staand (uitzonderingen daargelaten) is het enige VERSCHIL !!!

Jantje
Jantje
9 jaren geleden

Dat zegt een vertegenwoordigster van een land dat Israël liever vandaag nog dan morgen compleet van de aardbodem wil vagen.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x