Homepagina » Buitenland » Wat de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran heeft te zeggen over ISIS
Wat de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran heeft te zeggen over ISIS

Wat de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran heeft te zeggen over ISIS

Masoumeh Ebtekar is de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran. Daarnaast staat ze aan het hoofd van de Iraanse milieubeschermingsorganisatie. Dat maakt haar de machtigste vrouw van het land.

In 1979 maakte de wereld kennis met haar als ‘Mary’, de Engelssprekende woordvoerster van de Iraanse studentengroep die de Amerikaanse ambassade in Teheran binnendrong en 52 Amerikanen gijzelde.

Zesendertig jaar na de gijzelingscrisis zegt Ebtekar dat de Iraanse samenleving openstaat voor dialoog en begrip heeft voor het Amerikaanse volk, maar dat er wantrouwen heerst tegenover de Amerikaanse overheid, met name over de oorlog die zij voert tegen de militante groep ISIS.

“Er is denk ik veel scepsis over de rol van de Verenigde Staten bij het bestrijden van ISIS, omdat de steun die ze in eerste instantie boden aan ISIS in Syrië ervoor zorgde dat de groep sterker werd. En er zijn ook andere redenen om aan te nemen dat deze groep niet echt is, maar opgezet of gecreëerd door een bepaalde inlichtingendienst,” zei Ebtekar, waarbij ze waarschijnlijk doelde op de CIA.

Ebtekar zei tijdens een interview met ABC News in Teheran dat er bewustzijn moet worden gecreëerd over ‘het ware gezicht van de islam’ om de ideologie van ISIS te bestrijden.

[Yahoo]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jenne schreef:

  Zij ziet er vermoeid uit deze Mevrouw, ik heb het volste vertrouwen in deze vrouwen, er zijn er te weinig
  in de wereld politiek, vrouwen zijn een stuk pragmatischer als mannen, en zeker niet oorlogs zuchtig, alhoewel Killery Clinton, de satans dochter blijkt te zijn, hoop ooit nog eens vrede op aarde mee te maken, en een zeker behagen in de mensheid.

  19 likes
  • Axmann schreef:

   Niet alleen Killery Clinton is een satansdochter, maar vrijwel álle regeringsleiders. Ze zijn allemaal aangesloten bij geheimzinnige occulte en satanische clubjes en hebben allen hun ziel verkocht in de ruil voor macht, geld, status, beroemheid en seks.
   OOIT zal er vrede op aarde komen, maar dat gaan wij niet meer meemaken. Zorg ervoor dat je in vriendschap leeft met God, dan hoef je je nergens bezorgd om te maken. Het leven op aarde is immers zó voorbij en dan wacht de eeuwigheid.

   18 likes
  • garriet60 schreef:

   droom rustig verder .want wat HITLER is begonnen MAAKT DE AMERIKAAN af !

   9 likes
   • Jahbulon schreef:

    Hitler vocht tegen het Zionisme, waar we nu last van hebben zijn Zionisten. Hitler was geen Zionist. Wat Hitler probeerde te vernietigen hebben we nu last van!!! Het wordt tijd, Garriet60, om de echte geschiedenis te gaan onderzoeken en niet die je in de schoolboeken leest.

    U.S.A.

    4 likes
    • EllenB schreef:

     Jij hebt zelf ook nog niet alle waarheid in pacht, want Hitler is juist door de Zionisten in het zadel geholpen.
     (De Rothschilds bijv.)
     Eigenlijk hadden ze toen al de NWO willen stichten, maar dat is niet gelukt.
     Hitler werd te eigenwijs, en was niet meer onder controle te houden, dus is er toen een einde gemaakt aan zijn wereldexpansie.
     Zo heb ik het i.i.g begrepen.

     2 likes
     • Jahbulon schreef:

      Wat ik al zei EllenB onderzoek de geschiedenis maar eens goed. Vanaf +/- 1900. In 1914 wordt het pas echt interressant. Ontdek wat een aantal zionisten in 1916 hebben gedaan met betrekking tot de 1ste WO, en wat ze daar oor in ruil wilden en hebben gekregen. Waar Duitsland in 1918 pas achter kwam toen ze het vernederende verdrag van Versailles moesten tekenen. EllenB het is altijd de overwinnaar die het verhaal vertelt!!! Onthoud dat goed!

      1 likes
  • Ferry schreef:

   Crocodilla (Condoleezza Rice) Rice was veel erger…….

   12 likes
  • Ger schreef:

   About that Clinton witch, daarvoor hoef je geeneens naar de Verontreinigde Staten. Je kan het ook wat dichter bij huis zoeken, zoals wat te denken van bv ‘de dames’ Kleinsma, Schippers, Schultz, Mansveld, die zou ik ook niet graag tot mijn vriendenkring willen toevoegen enz. enz. Die totale noobs hebben ze op een plek gezet waar ze meer kapot maken dan je lief is. Nee… met Pragmatischer politica zijn we lekker mee! Ik ben het dus absoluut niet eens dat we beter af zijn met vrouwen dan met mannen in de wereld politiek vrouwen

   7 likes
 • Jantje schreef:

  Dat zegt een vertegenwoordigster van een land dat Israël liever vandaag nog dan morgen compleet van de aardbodem wil vagen.

  5 likes
  • Ferry schreef:

   Jantje leer uw geschiedenis jongen want u bent ook al aangetast door de US (CIA en Mossad) gemanipuleerde media.
   Vijandige uitspraken zijn er door alle eeuwen heen al gewest door diverse landen maar hebben zelden geleid tot alles vernietigende conflicten zoals nu met al die valse beschuldigingen.
   Ik ben meer bang voor al die zedenprekers die het hebben over mensenrechten, doodstraffen en andere mensonwaardige praktijken, het zijn juist die landen die alle humane rechten aan hun laars lappen en juist het tegenovergestelde doen.
   En om alle misverstanden weg te nemen ik ben geen arabier of moslim en probeer objectief te blijven in de mate van het mogelijke.
   En dat Iran een kern programma heeft is hun volste recht want Israël is al decennia een kernmacht wat u misschien niet wist.
   Daarenboven heeft Iran dat al eeuwen lang is afgeslankt tot zijn huidige grootte nog geen enkel buurland als eerste aangevallen ook niet om zijn grondgebied uit te breiden zoals uw Zionistische lieverdjes wel doen.
   Als Iran ooit aangevallen wordt om andere redenen dan men ons nu wil wijs maken (die lokkende olievelden) dan heeft Iran het volste recht om zich te verdedigen met alle middelen die het voorhanden heeft.
   BTW, ik heb niets tegen de joden want niet iedereen in Israël is opgezet met hun oorlogszuchtige politiek, joden en christenen leven al eeuwen samen in Iran en ik heb daar nog nooit klachten ver gelezen zoals bij ons in het Westen wel het geval is.
   Dat men in Iran bepaalde regels moet volgen zal ik niet ontkennen maar wat met de VAE en Saudi Arabië dan? Ik zou liever op reis gaan naar Iran dan naar die andere Arabische buurlanden die zo goed bevriend zijn met de US hypocrieten.

   8 likes
   • Jahbulon schreef:

    Ferry, je bent geweldig!!! Iemand die verder kijkt dan zijn neus lang is. Laat me raden: je kijkt nog amper tv! Ik zie een aantal reacties die mij het vermoeden geven dat ze de U.S geloven. Jammer! Know your friend and more impotant, your foo. Als iedereen onderzoek gaat doen naar de (echte) geschiedenis. Dan zouden er heel wat oogjes echt open gaan. Er wonen weinig echte joden (stam van Juda) in Israël. Echte Joden halen het niet in hun hoofd om naar Israël te gaan. Ze zijn immers verbannen door God uit Israël en mogen niet eerder terug komen wanneer God hun hoogst persoonlijk daar naartoe leid!! Met andere woorden, de Joden (stam van Juda) zal nimmer voet aan land zetten in Israël. God bestaat namelijk niet!! Tenminste niet als een mannetje met een baard handjes en voetjes.

    U.S.A.

    0 likes
  • Cheree schreef:

   Israel heeft de kans gekregen om zich als “legale” staat te vestigen , want doen ze , ze moorden volkeren uit en breiden uit , ze zijn meer en meer een gevaar voor heel de wereld aan het worden , maar ze zijn zo sluw om de schijnwerpers op een ander volk te werpen om zo aandacht af te leiden , het is ook maar normaal dat deze vrouw de zich de vraag stelt over Israel s bestaansrecht .

   3 likes
 • jhon schreef:

  Dat vrouwen zittend plassen en mannen staand (uitzonderingen daargelaten) is het enige VERSCHIL !!!

  5 likes
 • pieter schreef:

  Uiteindelijk gebeurt nu exact hetzelfde als tijdens de Iraanse ayatollah revolutie van 1979. Al wat niet strookt met hun interpretatie van de islam wordt vernietigd, gedood of het land uitgejaagd. Nee, de verschillen zijn echt niet zo groot.

  5 likes
  • Ferry schreef:

   Pieter er is wel een groot verschil tussen de Iraanse revolutie en de IS, die revolutie heeft ervoor gezorgd dat het Amerikaanse big boss gedoe met hun sjah Mohammad Reza Pahlavi als marionet aan de deur vlogen.

   Elke revolutie waar ook ter wereld heeft al vele duizenden slachtoffers gemaakt waaronder vele onschuldigen maar onder de geheime diensten van de sjah de SAVAK zijn er duizenden gefolterd en vermoord maar daar leest men hier nooit een woord van, wie niet akkoord ging met de sjah en de US belande in de vreselijkste gevangenissen van het land.
   Het buiten gooien van de US uit Iran heeft voor de inwoners zware gevolgen gehad (was ook zo in Cuba) maar ondanks alles is Iran erin geslaagd het hoofd boven water te houden en ervoor gezorgd dat er een degelijke infrastructuur is dat niet moet onderdoen met het westen.
   Ik heb al vele reisverslagen gelezen en gehoord van mensen waaronder veel Nederlanders die vol lof zijn over het land, natuurlijk kan men niet verwachten dat het overal op Pattaya lijkt al zouden sommigen dat wel willen.

   3 likes
  • jenne schreef:

   Het vreselijke is dat door de onderlinge Christelijke machten de deur voor het islam geloof is open gezet, toen Rome met zijn Vazal Venetie, Byzantium verkrachte, ontkrachte, konden de Islam aanhangers zich in Constantinopel vestigen, en moest het Ortodoxe Christelijke geloof wijken en zich in Rusland vestigen, in wezen heeft Rome verrregaande afspraken met Megmet II gemaakt, en oost Europa verkocht aan de Turken, 350 jaar bloedige onderdrukking, maar de mensheid schijnt niet te leren, jammer.

   1 likes
 • Elise49 schreef:

  Ook Iran wordt geleid door hoogpriesters. Ruzies/oorlog enz. worden gecreëerd om gewone mensen op te ruimen. De drie wijzen zijn: drie hoogpriesters van de drie geloven. Christendom/Joden/Islam. Allemaal hetzelfde.

  2 likes
 • x

  Check Also

  coronapandemie

  ‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

  Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

  adrenochroom

  Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

  Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

  >