Mens en Dier

Menselijk DNA bevat genen die niet afkomstig zijn van onze voorouders

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen bezitten genen die niet zijn doorgegeven door onze voorouders, zo hebben wetenschappers ontdekt. Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge hebben 145 genen in het menselijk DNA aangetroffen die geen menselijke oorsprong hebben.

Gedacht wordt dat deze genen in de loop van de evolutie vanuit andere organismen zijn overgesprongen naar mensen. De bevindingen staan in het wetenschappelijke tijdschrift Genome Biology en hebben betrekking op de zogeheten horizontale genentransfer.

“Dit is de eerste studie die laat zien hoe wijdverbreid horizontale genentransfer voorkomt bij dieren en mensen,” zei hoofdonderzoeker Alastair Crisp van de Universiteit van Cambridge. Het is al langer bekend dat micro-organismen op deze manier genen uitwisselen. Dit verklaart hoe bacteriën snel kunnen evolueren en bijvoorbeeld resistent kunnen worden tegen antibiotica.

De Britse wetenschappers analyseerden het DNA van 40 soorten: van rondwormen en fruitvliegjes tot mensen en gorilla’s. Elk gen van de diersoorten werd vergeleken met genen in een database van een groot aantal planten en micro-organismen. De onderzoekers vonden honderden genen die zijn overgesprongen van planten en organismen naar mensen en andere dieren.

Mensen blijken 17 genen te hebben verkregen middels horizontale genentransfer en ons DNA bevat daarnaast 128 onbekende genen die niet afkomstig zijn van onze voorouders. De onderzoekers kunnen nog niet verklaren hoe en wanneer de genen zijn overgesprongen.

Algemeen wordt aangenomen dat horizontale genentransfer zich beperkt tot micro-organismen, maar uit het onderzoek van Crisp en zijn collega’s blijkt dat het een grote rol speelt bij veel dieren en zelfs mensen.

Studie: Some genes ‘foreign’ in origin and not from our ancestors

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijd gerelateerde nieuwsfeiten verzameld door Arie Goedhart
8 jaren geleden
Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Oude Afrikaanse overleveringen zeggen een en ander over Sterrenmensen cq buitenaardse inmengingen speciaal om een ras te scheppen wat sterk en geschikt was om in mijnen te werken cq zwaar arbeid te verrichten.
Genesis verteld dat God de mens schiep naar zijn evenbeeld daarna/daarvoor? ergens een melding (apocriefen) over reuzen welke de aarde bevolkten daarop een oorlog met engelen (buitenaardsen) dus is de stelling dat ons genoom niet menselijk DNA bevat mijn inziens aannemelijk.

nexus
nexus
8 jaren geleden

ik heb altijd al gezegt dat we een ras zijn die hier uit gezet is op deze bol
daar om heb je ook zo een diver,s aan mensen
maar goed dat ik al vroeg wakker was.

Ferry
Ferry
8 jaren geleden

Ja lap ontdekt men nog DNA sporen van Monsanto gemanipuleerde gewassen in ons lichaam dan kunnen die ons ook nog doen betalen zoals destijds de boeren in Duitsland die hiertegen dan protesteerden.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x