Straling

“Het bewijs is duidelijk”: Nieuw onderzoek linkt mobiele telefoons aan tal van gezondheidsproblemen

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al jarenlang komen er berichten voorbij over een mogelijke link tussen mobiele telefoongebruik en kanker. Amerikaanse wetenschappers zeggen nu dat het bewijs duidelijk is en dat kinderen meer risico lopen.

Zender WJZ meldt dat studies mobiele telefoons linken aan tal van gezondheidsproblemen bij kinderen. Experts zeggen dat ouders en zwangere vrouwen extra voorzichtig moeten zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Mobiele telefoons zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Toch zijn ze volgens wetenschappers gevaarlijk, met name voor kinderen.

Gedragsproblemen

“Het bewijs is duidelijk: mobiele telefoons veroorzaken hersenkanker,” zei dr. Devras Davis, voorzitter van Environmental Health Trust. Dr. Davis zegt dat het kinderbrein twee keer zoveel straling absorbeert als dat van een volwassene.

Artsen en wetenschappers spraken op een bijeenkomst in Baltimore ook over een verband tussen blootstelling aan de straling van mobieltjes en andere gezondheidsproblemen. “Er is een verband tussen mobiele telefoongebruik tijdens de zwangerschap en kinderen met gedragsproblemen,” zei dr. Hugh Taylor van de Yale School of Medicine.

Extra kwetsbaar

“Deze apparaten zetten onze relaties flink onder druk omdat de gemiddelde vader of moeder wel 60 tot 110 keer per dag naar zijn of haar telefoon grijpt,” zei klinisch psycholoog dr. Catherine Steiner-Adair.

Dokters zeggen dat het kinderbrein – zelfs in de baarmoeder – extra kwetsbaar is. “Houd de telefoon uit de buurt van de buik, met name tegen het eind van de zwangerschap,” zei dr. Davis.

Experts zeggen dat het risico lager is als je de telefoon tijdens het bellen een paar centimeter bij je hoofd vandaan houdt. Ze raden aan een headset te gebruiken en de telefoon zo ver mogelijk bij je uit de buurt te leggen als je hem niet gebruikt.

[CBS Local]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
8 jaren geleden

Een draadloze mobiele telefoon, een kaalgeschoren hoofd en een Afrikaanse oorbel zijn nu de max.
Waarom geen antenne aan een mobiele telefoon, of is dat misschien ’te gewoon’.

Johan
Johan
8 jaren geleden

Dit bericht is alarmerend.

Remco
Remco
8 jaren geleden

Net als Douse Bob met zijn tattoo’s…dat heeft zo’n jongen toch niet nodig? Wat is dat voor een voorbeeld?? En vooral de plaats, ergens bovenaan de hals… belachelijk!

Jankertje
Jankertje
8 jaren geleden

Dit is de juiste manier om uw smartphone negatief te manipuleren en om langzaam over te gaan naar Telepathie.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x