Homepagina » Straling » “Het bewijs is duidelijk”: Nieuw onderzoek linkt mobiele telefoons aan tal van gezondheidsproblemen
"Het bewijs is duidelijk": Nieuw onderzoek linkt mobiele telefoons aan tal van gezondheidsproblemen

“Het bewijs is duidelijk”: Nieuw onderzoek linkt mobiele telefoons aan tal van gezondheidsproblemen

Al jarenlang komen er berichten voorbij over een mogelijke link tussen mobiele telefoongebruik en kanker. Amerikaanse wetenschappers zeggen nu dat het bewijs duidelijk is en dat kinderen meer risico lopen.

Zender WJZ meldt dat studies mobiele telefoons linken aan tal van gezondheidsproblemen bij kinderen. Experts zeggen dat ouders en zwangere vrouwen extra voorzichtig moeten zijn.

Mobiele telefoons zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Toch zijn ze volgens wetenschappers gevaarlijk, met name voor kinderen.

Gedragsproblemen

“Het bewijs is duidelijk: mobiele telefoons veroorzaken hersenkanker,” zei dr. Devras Davis, voorzitter van Environmental Health Trust. Dr. Davis zegt dat het kinderbrein twee keer zoveel straling absorbeert als dat van een volwassene.

Artsen en wetenschappers spraken op een bijeenkomst in Baltimore ook over een verband tussen blootstelling aan de straling van mobieltjes en andere gezondheidsproblemen. “Er is een verband tussen mobiele telefoongebruik tijdens de zwangerschap en kinderen met gedragsproblemen,” zei dr. Hugh Taylor van de Yale School of Medicine.

Extra kwetsbaar

“Deze apparaten zetten onze relaties flink onder druk omdat de gemiddelde vader of moeder wel 60 tot 110 keer per dag naar zijn of haar telefoon grijpt,” zei klinisch psycholoog dr. Catherine Steiner-Adair.

Dokters zeggen dat het kinderbrein – zelfs in de baarmoeder – extra kwetsbaar is. “Houd de telefoon uit de buurt van de buik, met name tegen het eind van de zwangerschap,” zei dr. Davis.

Experts zeggen dat het risico lager is als je de telefoon tijdens het bellen een paar centimeter bij je hoofd vandaan houdt. Ze raden aan een headset te gebruiken en de telefoon zo ver mogelijk bij je uit de buurt te leggen als je hem niet gebruikt.

[CBS Local]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Johan schreef:

  Dit bericht is alarmerend.

  8 likes
 • onbekend schreef:

  Een draadloze mobiele telefoon, een kaalgeschoren hoofd en een Afrikaanse oorbel zijn nu de max.
  Waarom geen antenne aan een mobiele telefoon, of is dat misschien ‘te gewoon’.

  0 likes
 • Jankertje schreef:

  Dit is de juiste manier om uw smartphone negatief te manipuleren en om langzaam over te gaan naar Telepathie.

  3 likes
 • math schreef:

  Digitalisering in zijn algemeenheid is een groot gevaar voor de volksgezondheid. Zeer zeker voor kinderen in de leeftijd van 0 tm. 17 jaar. Prof.dr. Manfred Spitzner (psychiater) geeft hierover interessante voordrachten. Zeer aan te bevelen voor mensen met kinderen.

  2 likes
 • Remco schreef:

  Net als Douse Bob met zijn tattoo’s…dat heeft zo’n jongen toch niet nodig? Wat is dat voor een voorbeeld?? En vooral de plaats, ergens bovenaan de hals… belachelijk!

  1 likes
 • x

  Check Also

  hoogleraar

  Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

  We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  >