Homepagina » Mens en Dier » 33 wetenschappers suggereren dat octopussen uit de ruimte komen. Zijn we allemaal aliens?
33 wetenschappers suggereren dat octopussen uit de ruimte komen. Zijn we allemaal aliens?

33 wetenschappers suggereren dat octopussen uit de ruimte komen. Zijn we allemaal aliens?

Octopussen zijn mogelijk via kometen naar de aarde gekomen, zo stellen 33 wetenschappers in een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Progress in Biophysics and Molecular Biology.

Het onderzoek suggereert dat kometen verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van leven op aarde en dat octopussen zo’n 270 miljoen jaar geleden naar onze planeet zijn gekomen.

Deze theorie staat bekend als panspermie, dat het leven verspreid in het heelal voorkomt en niet op de aarde zelf is ontstaan.

Totaal anders

Volgens de wetenschappers bewijst het DNA van octopussen dat ze niet op aarde zijn geëvolueerd.

In 2015 bleek dat het DNA van octopussen totaal anders is dan dat van andere dieren. Er werden maar liefst 33.000 verschillende eiwitten geïdentificeerd in het DNA van de octopus, veel meer dan mensen hebben.

De octopus is zelfs niet te vergelijken met andere weekdieren in de zee door zijn acht poten, het grote brein en het hoge IQ waardoor hij zelf problemen kan oplossen.

Geïmporteerd

“Het is aannemelijk dat die eiwitten zijn ontleend aan een verre ‘toekomst’ in termen van aardse evolutie, of realistischer: aan de kosmos,” klinkt het.

“Een aannemelijke verklaring is dat de nieuwe genen zijn geïmporteerd naar de aarde in de vorm van bevroren octopus-eitjes,” aldus de wetenschappers.

[Yahoo]


Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Ik denk eerder dat moslims uit de ruimte komen, die zijn zo wereldvreemd…

  15 likes
 2. Als je het woord “komeet” vervangt door “ruimteschip”, dan wordt het verhaal heel wat aannemelijker .
  Waarom moet de wetenschap toch alles bewijzen vanuit het beperkte aardse standpunt , waarbij geen ruimte wordt gelaten voor buitenaardse inbreng .
  Het leven is deels hierheen gebracht door levende beschavingen , toen de Aarde nog in de wieg van de schepping lag , en deels gemanipuleerd en deels geëvolueerd .
  Maar de buitenaardse inbreng is er altijd al geweest en zal ook altijd blijven .
  De leerstof op de universiteiten is helaas ontdaan van deze kennis , zoals de religie ontdaan is van de Gnosis . Want de staat houdt ons arm en de kerk ons dom .
  Denk eens ruim , out of the box !
  Dus geen octopus-eitjes op een komeet , laat me niet lachen !

  17 likes
 3. De evolutie theorie is ook slechts een theorie.

  Eerst was er niets, toen ging dat niets heel hard draaien en ontplofte.
  Op de een of andere manier is de aarde uit ontstaan.
  Wetenschappers zeggen dat we afstammen van de apen. Als we die tijdlijn verlengen stammen we dus af van steen.
  Van een stuk steen naar een mens… nogal ongeloofwaardig.

  5 likes
 4. – Hoeveel wetenschappers?
  – 33
  – Oh, laat dan maar

  5 likes
  • Hmmm, ooit was er ook maar 1 wetenschapper die beweerde dat de planeten rond de zon draaide in plaats van dat alles rond de aarde draaide…

   3 likes
 5. Lees gewoon het Boek van Henoch. Hoe er door de gevallen engelen geëxperimenteerd werd met diersoorten. De (o.a.) octopus heeft gewoon de zondvloed overleefd.

  5 likes
 6. Wij zijn allemaal sterrenstof.

  5 likes
 7. Interresante theorie, maar er zitten volgens mij een paar haken en ogen aan. Stel dat de inktvis meekwam met een meteoriet, hoe heeft dat dier dat overleefd,? Het is een bijzonder dier dat zeker maar er zijn meer bijzondere diersoorten.

  1 likes
  • Dag Helder,

   Er zijn meerdere bacterien en virussen die buiten de dampkring zijn geweest, en zijn blootgesteld aan kosmische straling, en dat toch hebben overleefd.

   En waar cephaloiden, de octopusfamilie, echt een uitzondering in is, is hun vermogen om zelf RNA aan te maken en te wijzigen, waar andere levensvormen, zover bekend, dit alleen maar doen als een reactie op een verandering.

   1 likes
 8. Doe me nog maar zo’n maaltijd uit de ruimte dan!

  2 likes
 9. En oktopus heeft 3 harten en ik ben van mening dat je bij een octopus niet kunt spreken van hersenen. Als je hersenen definieert als het zenuwweefsel in het hoofd, dan hebben ze natuurlijk wel zenuwophopingen in de kop. Maar ook in de tentakels!
  Geloofwaardiger dat ie buitenaards is dan aards.

  2 likes
 10. Wat een ongelooflijke onzin! Octopussen zijn duidelijk de afstammelingen van de Old Ones uit de verste regionen van de andere dimensie. 😀

  0 likes
 11. H. P. Lovecraft

  0 likes
  • Elder ones, ancient ones, lees werk van Aleister Crowley (liber al vegis..etc), ga op onderzoek, hou the necronomicon bij de hand als je steeds meer leert.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

studies

19 studies: zo’n 8000 jaar geleden stond de zeespiegel METERS hoger dan nu. Bekijk hier het overzicht

In het afgelopen jaar zijn er maar ...