Homepagina » Mens en Dier » Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda
Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie is iedereen vanaf 2020 orgaandonor tenzij je nadrukkelijk aangeeft dat je je organen niet wilt afstaan.

Er blijken nogal wat haken en ogen aan het nieuwe systeem te zitten. Zo claimen critici dat artsen eerder zullen overgaan tot orgaandonatie wanneer een patiënt orgaandonor is.

Esmee Feenstra raakte na een zwaar ongeluk in coma en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Prikkels

Artsen zeiden dat bij Esmee onomkeerbare hersenschade was ontstaan.

Op het moment dat haar zus afscheid wilde nemen, bleek Esmee te reageren op prikkels.

Ze was dus toch niet ‘hersendood’.

Tunnel

Voormalig cardioloog Pim van Lommel deed onderzoek naar bijna-doodervaringen van patiënten die klinisch dood waren.

Meer dan een kwart van de mensen zei herinneringen te hebben aan die periode. Ze zagen een tunnel, licht of traden uit hun lichaam.

We kunnen volgens van Lommel niet uitsluiten dat mensen die hersendood zijn verklaard soortgelijke ervaringen hebben.

Geen idee

Hij zegt dat mensen door de beperkte informatie die de overheid verstrekt geen idee hebben wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor.

Op 21 oktober om 21.00 uur op NPO 2 zie je in Leve de organen meer hierover en de vergaande gevolgen die de nieuwe wet heeft op orgaandonoren en hun nabestaanden.

[KRO-NCRV]


Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. In het tv spotje van de nieuwe donorwet bedient men zich van een smerige leugen. Men stelt dat men een keuze moet maken of men gebruik mag maken van je organen na je overlijden. Als iemand echt overleden is, is het te laat ! Mensen worden levend gevild .

  41 likes
  • haat het spotje! gaat gelijk op turnen
   vieze enge partij d66, partij des doods, sleep wet, pia LIJKstra en allerlei vullis in samenwerking met de andere griezels die dit ” land ” besturen..
   nou, vandaag zullen ze zich wel helemaal opgefokt voelen met de jongens uit de bouw! WE MOETEN ER VAN AF MENSEN, hoe dan ook!
   Aan HET GAS .. ipv er van af !

   1 likes
 2. 1 ding is heeeeel zeker, aan dode organen hebben ze niks.Denk daar goed aan!!!

  23 likes
 3. D66 .. DE DEMONEN PARTIJ .. PARTIJ VOOR DE DOOD
  Pia Lijkstra is een gruwel van een mens met haar snode plannen en wet

  35 likes
 4. ze weten niet hoe snel ze willen overgaan om de organen uit je lichaam te snijden.
  voor jaren terug aangegeven geen orgaandonatie en nu moest ik zelf aangeven om dit te weigeren.
  d666 zou het liefste hebben dat je een pil neemt en zij kunnen gaan snijden.

  32 likes
 5. Ik zou wel eens willen horen of lezen welke artsen allemaal donor zijn.

  20 likes
 6. De operatiekamer wordt een slagerij, chirurgen de slagers. Geen van die types weet wat een mens is, ze kennen alleen maar het lichaam en meer niet. Vroeger waren er films waarin het exact zo werd weergegeven. Nu wordt het realiteit als het aan de satanische macht ligt. In feite valt ook dit hele orgaandonatie gebeuren onder het ‘offeren’ van levens. Daarbij verdienen ze kapitalen aan de organen. Al met al wordt het een satanische business en chirurgen hebben hun ziel dan OOK verkocht, net als in de politiek, banken etc. Nergens is nog een greintje geweten te bekennen. Alles draait om het geld en de macht (over jouw lichaam).

  Zoals het in het bericht al geschreven staat: je bent niet dood, je wordt dood verklaard. Dat alleen maar m je lichaam te kunnen plunderen. Dat kan alleen maar als je nog leeft want als je werkelijk dood bent zijn de organen onbruikbaar. Dus je wordt gewoon vermoord en op een horrorachtige wijze, net als in de horrorfilms van vroeger. De kans is grot dat ze zich niet eens iets aantrekken of je wel of niet toestemming geeft. In de wereld zoals die nu is gaan ze gewoon hun eigen gang. Dan moet je niet raar opkijken dat ze iemand gewoon leeg plunderen terwijl die geen donor is. Die hele donortoestand is wel zo’n beetje het meest lugubere wat er bestaat als het om het menselijk lichaam gaat.

  Je bent pas dood als de ziel niet meer verbonden is aan het lichaam. Shokerende gebeurtenissen kunnen het maken dat de ziel het lichaam verlaat en dan lig je fysiek plat. Dan is het de ziel met het hele bewustzijn buiten het lichaam maar wel nog steeds verbonden met het lichaam. Een shochtoestand is daar een voorbeeld van. Coma is ook zo’n toestand waarbij de ziel met het hele bewustzijn buiten het lichaam is. Wil de persoon weer wakker worden dan moet die ziel dus weer terug het lichaam in. Dat het lichaam toch reageert als de ziel er buiten is maakt duidelijk dat die nog steeds met het lichaam verbonden is. Hersendood is dus geen dood maar een doodverklaring. Dat je iemand voor dood verklaart betekent niet dat die ook dood IS. Hoeveel mensen hebben iemand niet voor dood verklaard vanwege situaties waarin ze niets meer met die persoon te maken willen hebben en die in die zin voor dood verklaren? Een verklaring is geen feit, het is alleen maar een persoonlijk belang.

  19 likes
 7. Iets wat vaak niet besproken wordt door de pro-orgaandonatiegroep is dat je in leven moet zijn om je organen te kunnen oogsten. Deze worden dus voor je dood uit je lichaam gehaald en niet na je dood.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Organ_harvesting_from_Falun_Gong_practitioners_in_China

  14 likes
 8. Heb je heel je leven belasting en btw betaald, vangen ze nog eens erfenisrechten welke behoorlijk oplopen, en gaan ze daarna nog eens grof geld verdienen aan je organen. Mij niet gezien. Demonen zijn het. Wordt tijd om terug eens mensen aan het roer te hebben

  11 likes
 9. Sommigen willen ook na hun dood (deels) voortleven. Met het lichaam van een ander. Of was het omgekeerd? Sommigen willen doorleven. Desnoods met een stukje lichaam van een ander (een dooie). De drang om voort te leven is blijkbaar heel groot.

  4 likes
 10. laten we allemaal AANGIFTE DOEN tegen deze diefstal !
  de mensen die denken dat orgaandonatie een goede zaak is, weten niet wat er achter schuil gaat
  het is triest dat we het als lama’s pikken.. VUISTEN MAKEN MET ELKAAR .. 1 ORGAAN !!

  3 likes
 11. het is een lukratieve zaak , orgaan handel bestaat over de hele wereld.

  2 likes
 12. Zo´n donorregister is gebaseerd op zwakke, manipuleerbare en onbetrouwbare elektronica. Neem als voorbeeld maar eens de instelling op een computertoetsenbord, die bepaalt welke tekens er onder welke toetsen zitten. Die instelling verspringt regelmatig van NLD naar INTL of andersom. Zonder dat je het wilt.
  In het donorregister kan iemand NEE registreren en op het moment dat hem wat overkomt, kan het register `spontaan`op JA springen, zodat je organen eruit kunnen worden gehaald. Laat iemand maar eens bewijzen dat er NEE stond.
  Er zijn vast wel scenario´s te bedenken, waarin zoiets automatisch gebeurt in het soort maatschappij, waarin iedereen slaafs naast zijn gewone zware, vermoeiende, intensieve arbeid ook nog eens administraties moet bijhouden ten behoeve van controlefreaks (in het onderwijs, in de zorg). Een motoragent is in de toekomst misschien wel verplicht om bij een ongeval iets in te tikken, waarbij niemand direct aan de donorbank denkt, maar het geregistreerde wordt dan wel automatisch naar die bank gekoppeld. Zet er een elektronische dobbelsteen op, zodat het niet iedere keer raak is, want dat zou teveel opvallen.
  We weten alles over Sumeriers, Egyptenaren of Middeleeuwers, dankzij hun kleitabletten, papyrusrollen, hieroglyfen of boekwerken. Over ons zullen ze in de toekomst niets meer weten, want alles ligt vast in enen en nullen en ieder bewijsmateriaal kan met een druk op een toets vernietigd worden.
  Hier ligt een universum open voor leugenaars, bedriegers, dieven en moordenaars dus voor onze nu nog nationale roverheden.

  2 likes
 13. “Zo claimen critici dat artsen eerder zullen overgaan tot orgaandonatie wanneer een patiënt orgaandonor is.”

  Dat mag ik hopen. Dat is het hele idee toch?

  1 likes
 14. @Jani
  Ik denk geen enkele arts nee..No way

  1 likes
 15. afgelopen zaterdagavond prachtig weergegeven in Even tot hier van Woe en van der Laan ! Super goed bedacht en NAAR WAARHEID gespeeld.. klasse die uitzending ( helaas van de v a r a .. maar toch)

  0 likes
 16. Ik sta al meer dan 11 jaar vrijwillig geregistreerd als donor, maar denk er nu sterk over om dit te veranderen.
  De reden hiervoor is dat ik nu wordt verplicht om een keus te maken, terwijl ik voor deze belachelijke wet van kracht ging een vrijwillige keus had. Ik zou i.p. wel donor willen blijven, maar dan wel voor ontvangers die zelf ook geregistreerd donor zijn. Als deze voorwaarde meteen in de wet was opgenomen, zou ik er geen probleem mee hebben. Heb laatst op t.v. een programma gezien over een meisje met cystic fybrosis die dringend donorlongen nodig had, maar zelf geen donor wilde zijn, Nou, dan ben ik er al heeeeelemaal klaar mee. Wel willen ontvangen, maar niet willen geven. Dat gaat met mijn organen dus NIET gebeuren. Je hebt ook geen optie in het donorregister om dit aan te geven. Jammer, gemiste kans in mijn ogen. Maar dan nog. Wie garandeert dat mocht je deze optie aan kunnen geven,het dan ook daadwerkelijk wordt nageleefd? Ben bang dat het donorregister mij als donor kan schrappen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

donorwet

Nieuwe donorwet gaat vanaf vandaag in: ‘Er is mij iets aangedaan wat niet klopt’

Vanaf vandaag gaat de nieuwe donorwet in. ...

kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet ...