Homepagina » Mens en Dier » Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda
Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie is iedereen vanaf 2020 orgaandonor tenzij je nadrukkelijk aangeeft dat je je organen niet wilt afstaan.

Er blijken nogal wat haken en ogen aan het nieuwe systeem te zitten. Zo claimen critici dat artsen eerder zullen overgaan tot orgaandonatie wanneer een patiënt orgaandonor is.

Esmee Feenstra raakte na een zwaar ongeluk in coma en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Prikkels

Artsen zeiden dat bij Esmee onomkeerbare hersenschade was ontstaan.

Op het moment dat haar zus afscheid wilde nemen, bleek Esmee te reageren op prikkels.

Ze was dus toch niet ‘hersendood’.

Tunnel

Voormalig cardioloog Pim van Lommel deed onderzoek naar bijna-doodervaringen van patiënten die klinisch dood waren.

Meer dan een kwart van de mensen zei herinneringen te hebben aan die periode. Ze zagen een tunnel, licht of traden uit hun lichaam.

We kunnen volgens van Lommel niet uitsluiten dat mensen die hersendood zijn verklaard soortgelijke ervaringen hebben.

Geen idee

Hij zegt dat mensen door de beperkte informatie die de overheid verstrekt geen idee hebben wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor.

Op 21 oktober om 21.00 uur op NPO 2 zie je in Leve de organen meer hierover en de vergaande gevolgen die de nieuwe wet heeft op orgaandonoren en hun nabestaanden.

[KRO-NCRV]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

In het tv spotje van de nieuwe donorwet bedient men zich van een smerige leugen. Men stelt dat men een keuze moet maken of men gebruik mag maken van je organen na je overlijden. Als iemand echt overleden is, is het te laat ! Mensen worden levend gevild .

deze
deze
Reactie op  Eksegese
1 jaar geleden

haat het spotje! gaat gelijk op turnen
vieze enge partij d66, partij des doods, sleep wet, pia LIJKstra en allerlei vullis in samenwerking met de andere griezels die dit ” land ” besturen..
nou, vandaag zullen ze zich wel helemaal opgefokt voelen met de jongens uit de bouw! WE MOETEN ER VAN AF MENSEN, hoe dan ook!
Aan HET GAS .. ipv er van af !

salvar
salvar
1 jaar geleden

ze weten niet hoe snel ze willen overgaan om de organen uit je lichaam te snijden.
voor jaren terug aangegeven geen orgaandonatie en nu moest ik zelf aangeven om dit te weigeren.
d666 zou het liefste hebben dat je een pil neemt en zij kunnen gaan snijden.

deze
deze
1 jaar geleden

D66 .. DE DEMONEN PARTIJ .. PARTIJ VOOR DE DOOD
Pia Lijkstra is een gruwel van een mens met haar snode plannen en wet

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

1 ding is heeeeel zeker, aan dode organen hebben ze niks.Denk daar goed aan!!!

jani
jani
Reactie op  PREDATOR
1 jaar geleden

‘PREDATOR’
en om die reden welke u noemt hoef ik geen organen en ben ik geen orgaandonor!!!!

Rob
Rob
1 jaar geleden

De operatiekamer wordt een slagerij, chirurgen de slagers. Geen van die types weet wat een mens is, ze kennen alleen maar het lichaam en meer niet. Vroeger waren er films waarin het exact zo werd weergegeven. Nu wordt het realiteit als het aan de satanische macht ligt. In feite valt ook dit hele orgaandonatie gebeuren onder het ‘offeren’ van levens. Daarbij verdienen ze kapitalen aan de organen. Al met al wordt het een satanische business en chirurgen hebben hun ziel dan OOK verkocht, net als in de politiek, banken etc. Nergens is nog een greintje geweten te bekennen. Alles draait om het geld en de macht (over jouw lichaam).

Zoals het in het bericht al geschreven staat: je bent niet dood, je wordt dood verklaard. Dat alleen maar m je lichaam te kunnen plunderen. Dat kan alleen maar als je nog leeft want als je werkelijk dood bent zijn de organen onbruikbaar. Dus je wordt gewoon vermoord en op een horrorachtige wijze, net als in de horrorfilms van vroeger. De kans is grot dat ze zich niet eens iets aantrekken of je wel of niet toestemming geeft. In de wereld zoals die nu is gaan ze gewoon hun eigen gang. Dan moet je niet raar opkijken dat ze iemand gewoon leeg plunderen terwijl die geen donor is. Die hele donortoestand is wel zo’n beetje het meest lugubere wat er bestaat als het om het menselijk lichaam gaat.

Je bent pas dood als de ziel niet meer verbonden is aan het lichaam. Shokerende gebeurtenissen kunnen het maken dat de ziel het lichaam verlaat en dan lig je fysiek plat. Dan is het de ziel met het hele bewustzijn buiten het lichaam maar wel nog steeds verbonden met het lichaam. Een shochtoestand is daar een voorbeeld van. Coma is ook zo’n toestand waarbij de ziel met het hele bewustzijn buiten het lichaam is. Wil de persoon weer wakker worden dan moet die ziel dus weer terug het lichaam in. Dat het lichaam toch reageert als de ziel er buiten is maakt duidelijk dat die nog steeds met het lichaam verbonden is. Hersendood is dus geen dood maar een doodverklaring. Dat je iemand voor dood verklaart betekent niet dat die ook dood IS. Hoeveel mensen hebben iemand niet voor dood verklaard vanwege situaties waarin ze niets meer met die persoon te maken willen hebben en die in die zin voor dood verklaren? Een verklaring is geen feit, het is alleen maar een persoonlijk belang.

Pjoter
Pjoter
Reactie op  Rob
1 jaar geleden
deze
deze
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Rob, zie de uitzending van afgelopen zaterdagavond ( 26 oktober 2019, helaas van de v a r a .. maar klasse gemaakt door Woe en van der Laan / Even tot hier.. prachtige kleine musical over de slagerijen in onze ziekenhuizen die dit moeten doen van de en(g)ige partij des Doods..
Kijk , luister en huiver
Top uitzending

Sjazon
Sjazon
1 jaar geleden

Sommigen willen ook na hun dood (deels) voortleven. Met het lichaam van een ander. Of was het omgekeerd? Sommigen willen doorleven. Desnoods met een stukje lichaam van een ander (een dooie). De drang om voort te leven is blijkbaar heel groot.

Weesje
Weesje
Reactie op  Sjazon
1 jaar geleden

Wel leven als een kasplantje. En liever andermans onderdeel dan zelf wat doen aan je gezondheid.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Iets wat vaak niet besproken wordt door de pro-orgaandonatiegroep is dat je in leven moet zijn om je organen te kunnen oogsten. Deze worden dus voor je dood uit je lichaam gehaald en niet na je dood.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Organ_harvesting_from_Falun_Gong_practitioners_in_China

Jelled
Jelled
1 jaar geleden

Heb je heel je leven belasting en btw betaald, vangen ze nog eens erfenisrechten welke behoorlijk oplopen, en gaan ze daarna nog eens grof geld verdienen aan je organen. Mij niet gezien. Demonen zijn het. Wordt tijd om terug eens mensen aan het roer te hebben

jani
jani
1 jaar geleden

Ik zou wel eens willen horen of lezen welke artsen allemaal donor zijn.

Dolex
Dolex
1 jaar geleden

“Zo claimen critici dat artsen eerder zullen overgaan tot orgaandonatie wanneer een patiënt orgaandonor is.”

Dat mag ik hopen. Dat is het hele idee toch?

x

Check Also

donorwet

Nieuwe donorwet gaat vanaf vandaag in: ‘Er is mij iets aangedaan wat niet klopt’

Vanaf vandaag gaat de nieuwe donorwet in. ...

kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x