Homepagina » Innovatie » Man bouwt ‘s werelds eerste warpdrive uit ‘Star Trek’ in zijn garage
Man bouwt 's werelds eerste warpdrive uit 'Star Trek' in zijn garage

Man bouwt ‘s werelds eerste warpdrive uit ‘Star Trek’ in zijn garage

Een 62-jarige man uit de Amerikaanse staat Nebraska werkt aan een ‘warpdrive’, waarmee een ruimteschip sneller dan het licht kan worden aangedreven. NASA-wetenschappers zijn van mening dat het mogelijk is om een werkende warpdrive te maken.

Aankomende zomer wil David Pares de eerste testvlucht gaan maken. “De motoren kunnen in de dampkring werken, maar ook in de ruimte,” zei hij. “Dit is revolutionair en stelt Amerika in staat om voorop te blijven lopen op het gebied van ruimtevaarttechnologie.”

Pares, een hoogleraar van de Universiteit van Nebraska Omaha, zei dat zijn motoren zogeheten warpbellen in de ruimte kunnen creëren. Deze warpbellen komen volgens hem ook voor in de natuur.

Pares heeft onderzoek gedaan naar de vlucht van Bruce Gernon in 1970 door de Bermudadriehoek, waarbij hij 160 kilometer in minder dan 10 minuten zou hebben afgelegd. Hij zou gebruik hebben gemaakt van elektrische energie die werd opgewekt tijdens onweer.

Hij citeerde ook het werk van de Mexicaanse natuurkundige Miguel Alcubierre, die in 1994 een warpdrive doorrekende, maar concludeerde dat de energiemassa van een kleine ster nodig zou zijn om zo’n drive te laten werken. Volgens nieuwe theoretische modellen kan een warpdrive echter met aanzienlijk minder energie worden aangedreven.

Een warpdrive vervormt de ruimtetijd voor en achter een ruimteschip met behulp van een ring, waardoor grote afstanden in korte tijd afgelegd kunnen worden, zonder dat het ruimteschip in zijn ‘cocon’ van normale ruimtetijd sneller dan het licht reist.

De drive rekt de ruimtetijd achter het ruimteschip uit en perst deze voor het voertuig juist samen. De normale ruimtetijd waarin het ruimteschip zich bevindt, zou dan sneller dan het licht door de ruimte bewegen.

Pares heeft zijn garage in een laboratorium veranderd, waarin onder meer een laser en een kooi van Faraday staan. “Ik kan met trots zeggen dat uitvindingen nog steeds in een garage kunnen worden gedaan,” zei Pares. “We hebben een enorme ontdekking gedaan. Ik heb hier veel geld in geïnvesteerd.”

[World-Herald]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. ..-“Pares heeft zijn garage in een laboratorium veranderd…”. Wat een puinbak! Die warpdrive zal zijn chemish toiletje wel zijn, ergens in de hoek van zijn mancave. Ik moest er zo om laggen, je kunt mij wel opbeamen.

  21 likes
  • @pieter

   Och pieter het is weer zo jammer dat je zo negatief naar voren komt als het om zo iets positiefs gaat. Jij hoort liever hoeveel gemanipuleerde MH17 naar beneden geschoten worden door vliegtuigen die toevallig zonder raketten terugkomen. Dat is meer het thema om je negatief te uiten.

   Ik denk dat het een uiterst positieve manier is om mensen te manipuleren en hun creativiteit laten werken. Vroeger stond men met vijltjes cilinders van brommers te vijlen om brommers sneller te maken en wellicht is dit de manipulatieve moderne manier om de mens hun creativiteit te testen en volledig nieuwe onderwerpen te geven. Ik vind het een heel gezonde manier om mensen creatief te maken met nieuwe technieken.

   26 likes
   • ktitiek uiten op iemand die kritiek heeft.
    wat zijn mensen toch wonderlijk

    7 likes
   • Fijn om te lezen dat er iemand is die weet wat ik graag hoor, daar ben ik zelf nog niet achter.
    Ik zie alleen het verband niet tussen de MH-17 en hobby-opa in zijn garage. In al uw wijsheid heeft u waarschijnlijk al besloten hoe ik dat moet interpreteren??

    7 likes
    • Hoi Pieter,

     Toch wel leuk dat je even reageert maar ook weer heel jammer dat je mijn geschreven stukje niet begrijpt. Omdat je het niet begrijpt is het heel moeilijk om iets te onderbouwen als ik het in mijn eerste stukje in Jip en Janneke begrippen heb geschreven.

     1 likes
     • Beste Pascal,

      je lijkt me een slim persoon en draagt de ‘Willie Wortels’ van deze wereld blijkbaar een warm toe. Dat is mooi en ik heb net als jij bewondering voor de underdogs, dat maakt het zo lekker aandoenlijk.
      Wat dan wel weer jammer is is dat je mij probeert te waarschuwen tegen manipulatieve berichtgevingen terwijl je mij probeert een juiste attitude aan te meten. Is hier soms sprake van de zogenaamde “Pascalparadox”?
      Verder alvast een happy new year!

      2 likes
    • heren en evt. dames
     Geef geen kritiek op opaatjes die iets proberen uit te vinden in hun garage waar jezelf totaal geen verstand van hebt.
     Dus houd je mond en respecteer wat een ander doet ookal komt dat niet overeen met datgene wat jij ervan vind.
     Kritiek mag je hebben maar afkraken slaat nergens op als je niet eens weet waar het over gaat.
     De techniek heeft wel meer dingen laten zien waarvan men dacht die is gek, en nu werken die technologische zaken perfect.
     Stanneke

     0 likes
  • Ik moest alleen lachen om jouw laggen. 🙂

   23 likes
  • Ik moest allen lachen om jouw laggen. 🙂

   5 likes
  • Net een rondleiding op HWI verschenen van de ontwikkelingstak van FSP. Ziet er ook niet uit maar ondertussen wordt er wel gewoon van die nieuwste apparatuur gebruik gemaakt.
   http://nl.hardware.info/reviews/5833/2/taiwan-mini-tour-2014-fsp-emi-test

   1 likes
 2. Op waarde schatten van dit soort filmpjes vind ik moeilijk.
  Waar ik wel een uitgesproken mening over heb, dat zijn de laatste seconden van de video.
  Daarin spreek de man uit dat hij hoopt dat daarmee USA een leidende rol krijgt.
  Ik hoop van niet, want we hebben ervaren dat USA elke leidende rol misbruikt.

  16 likes
  • Geldt dat niet voor alle volkeren/heersers die dominant waren in een bepaalde periode in de geschiedenis?
   Denk aan het Romeinse rijk, de Habsburgers, de Ottomanen, de Sovjetunie, de Chinese dynastieën en vele anderen! IS in het Midden Oosten is in feite ook hetzelfde.

   Vergeleken met de regimes die ik noem, zijn de VS overigens nog zeer braaf. Eigenlijk niet te vergelijken.

   4 likes
  • @Herman de Graaf

   Beste Herman ik denk dat je daar geheel geen zorgen hoef te maken. Wellicht hoort het nog bij het Dualistische tijdperk om er beweging in te krijgen.

   Landen bestaan geheel niet maar die zijn met een reden en doel gemaakt. Zo denk ik dat je Landen, grenzen, paspoorten, racisme, inreisvisa en meer gemaakt zijn om het mensenras als product te beschermen. Daarom zei ik laatst dat het echt nooit de bedoeling zal zijn dat wij 1 ras worden op deze planeet en dat ieder ras zijn eigen planeet gaat krijgen. Onze ernstige overpopulatie is dus geheel geplant.

   0 likes
 3. Het is geweldig dat mensen nog steeds vanuit hun garage van allerlei dingen kunnen ontwikkelen, je moet niet vergeten dat menig apparatuur wat vroeger niet te betalen was ook voor de normale mens te betalen is, uiteindelijk moet je je afvragen of de black projects wereld en niet alleen in Amerika al lang een boek vol heeft met ideeen die ze proberen te verwezelijken.
  Maar zolang een jong ventje een kernfusie reactor in z’n garage kan bouwen etc.. zijn er dus nog steeds dingen die uitgevonden kunnen worden tegen low-costs en overhead (zoals deze man zelf aangeeft)
  En als je naar de geschiedenis kijkt zijn toch menig dingen bedacht in garage’s , slaapkamers, studeerkamers etc.. , Edison’s gloeilamp, tesla z’n ideeen, menig verschillende automobiel, verfijnen van voortstuwing, medicijnen etc.. etc.. , alleen nu maar hopen als ie de eerste test met warpspeed doet dat ie hij ook word begroet door de Vulcan’s hehehe, maar ik vrees dat we niks meer terug horen van deze man mocht het wel werken, wij weten dat ie er mee bezig is dus de gevestigde elite nu ook 🙁

  3 likes
 4. Ik lees: “door de Bermudadriehoek, waarbij hij 160 kilometer in minder dan 10 minuten zou hebben afgelegd. Hij zou gebruik hebben gemaakt van elektrische energie die werd opgewekt tijdens onweer.”

  Ik verbaas:
  Soort vliegtuig: Gemiddelde snelheid:

  Klein propellervliegtuig Gemiddeld snelheid 200 km per uur
  Passagiersvliegtuig Gemiddeld snelheid 1.000 km per uur
  Straaljager Gemiddelde snelheid 2.000 km per uur
  Bron: http://gemiddeldgezien.nl/snelheid/gemiddelde-snelheid-vliegtuig

  160 km in 10 minuten = 960 km/hr. Niet zo spannend dus.

  Ik stel vast: dit draagt niet bij aan de geloofwaardigheid van dit soort berichten / deze site.

  9 likes
 5. “Dit is revolutionair en stelt Amerika in staat om voorop te blijven lopen op het gebied van ruimtevaarttechnologie.”

  Ik word zo moe van die eeuwige maar ondertussen zwaar achterhaalde concurrentiestrijd altijd en overal.
  Ik wens de beste man veel succes maar waarom kan men nu niet gewoon eens samenwerken i.p.v. altijd het ego te laten spreken.

  8 likes
 6. Voor het vervormen van de Ruimte-tijd verhouding op deze schaal, is dusdanig veel energie nodig, dat we onze oceanen zullen moeten ontdoen van water om het op te wekken. Over 100 jaar zal het werk aan de deeltjesversnellers van nu geprezen worden, anno nu verzetten mensen zich tegen de ‘evil’ wetenschap en verspillen hun geld en tijd zoals deze amerikaan.

  6 likes
 7. l.l verhaal volgens mij,wordt niets en hoor je ook niets meer van.
  als hij al iets gepresteerd zou hebben maar,dat heeft hij niet.

  5 likes
 8. Cool, een soort van Zefram Cochrane dus 😀
  Nu hopen dat de borg niet aanvallen 😛

  3 likes
  • Er is weer wat meer hoop voor de mensheid en kunnen we dus evolueren naar een planetair bewustzijn; dit is veel beter dan ons zelf vernietigen in een alomvattende atoomoorlog.

   2 likes
 9. Het klinkt allemaal heel bijzonder, maar lijkt wel te passen in de theorien die erover gaan.
  Er is maar op een manier om erachter te komen…testen!

  Maar veel succes!

  2 likes
 10. Wat een l*l verhaal van die vent in dat filmpje . Die technologie hebben ze bij Nasa en area 51 allang uitgeplozen en moet dat zeker via zo,n amateur in de mainstream terecht komen zodat dit waar het echt vandaan komt nog langer geheim kan blijven ?

  2 likes
 11. Haha, deze gek vinden ze zo meteen hoe dan ook, nooit meer terug 🙂

  1 likes
 12. Erg gaaf nieuws!

  Dit zal de wereld over 6 maanden echt gaan veranderen!

  0 likes
 13. Ik heb wat jaren terug een grote ontdekking gedaan. Ik vond het wiel uit. Helaas was is wat laat daarmee kwam ik achter. Maar nu heb ik wel ronde wielen, en niet meer een driehoek als driel.

  0 likes
 14. Ik ga jacht maken op mensen, die de vootuitgaan van de mensheid proberen tegen te houden en met anderen. Bewhere besquare!
  Wij hebben zoveel tijd verloren door zulke mensen als Pieter.
  Nee het is geen geintje.

  0 likes
 15. Heerlijk hoe menselijk de mens in zijn eigen domein zichzelf kan zijn, creativiteit is een menselijk talent welk een prachtig eigenschap door de medemens helaas regelmatig wordt ontnomen.

  0 likes
 16. Ja, zo heb ik laatst in mijn garage m’n fietsband geplakt, dus zeg niet dat het niet kan.
  En dan te bedenken dat ik geen eens een garage heb!!

  0 likes
  • Marcel ik heb vorig jaar ook een uitvinding gedaan in een garage dat ik niet had maar weet nu nog niet waarvoor die uitvinding echt kan dienen, enfin ik was toch creatief bezig op mijn pensioen. 🙂

   0 likes
 17. Pas maar op met dat soort uitvindingen. De man uit Haarlem die 1000 films op 1 DVD wist te branden is “plotseling” overleden. Tesla kon elektriciteit door het luchtruim “sturen” . Vonden de jongens v.d. kopermijnen niet leuk. Onder duistere omstandigheden overleden. Niemand kent het geheim. de Fries die een motor op water liet lopen, niemand weet hoe het werkte en is vreemd dood gegaan.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...