Innovatie

Man bouwt ’s werelds eerste warpdrive uit ‘Star Trek’ in zijn garage

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 62-jarige man uit de Amerikaanse staat Nebraska werkt aan een ‘warpdrive’, waarmee een ruimteschip sneller dan het licht kan worden aangedreven. NASA-wetenschappers zijn van mening dat het mogelijk is om een werkende warpdrive te maken.

Aankomende zomer wil David Pares de eerste testvlucht gaan maken. “De motoren kunnen in de dampkring werken, maar ook in de ruimte,” zei hij. “Dit is revolutionair en stelt Amerika in staat om voorop te blijven lopen op het gebied van ruimtevaarttechnologie.”

Pares, een hoogleraar van de Universiteit van Nebraska Omaha, zei dat zijn motoren zogeheten warpbellen in de ruimte kunnen creëren. Deze warpbellen komen volgens hem ook voor in de natuur.

Pares heeft onderzoek gedaan naar de vlucht van Bruce Gernon in 1970 door de Bermudadriehoek, waarbij hij 160 kilometer in minder dan 10 minuten zou hebben afgelegd. Hij zou gebruik hebben gemaakt van elektrische energie die werd opgewekt tijdens onweer.

Hij citeerde ook het werk van de Mexicaanse natuurkundige Miguel Alcubierre, die in 1994 een warpdrive doorrekende, maar concludeerde dat de energiemassa van een kleine ster nodig zou zijn om zo’n drive te laten werken. Volgens nieuwe theoretische modellen kan een warpdrive echter met aanzienlijk minder energie worden aangedreven.

Een warpdrive vervormt de ruimtetijd voor en achter een ruimteschip met behulp van een ring, waardoor grote afstanden in korte tijd afgelegd kunnen worden, zonder dat het ruimteschip in zijn ‘cocon’ van normale ruimtetijd sneller dan het licht reist.

De drive rekt de ruimtetijd achter het ruimteschip uit en perst deze voor het voertuig juist samen. De normale ruimtetijd waarin het ruimteschip zich bevindt, zou dan sneller dan het licht door de ruimte bewegen.

Pares heeft zijn garage in een laboratorium veranderd, waarin onder meer een laser en een kooi van Faraday staan. “Ik kan met trots zeggen dat uitvindingen nog steeds in een garage kunnen worden gedaan,” zei Pares. “We hebben een enorme ontdekking gedaan. Ik heb hier veel geld in geïnvesteerd.”

[World-Herald]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pieter
pieter
7 jaren geleden

..-“Pares heeft zijn garage in een laboratorium veranderd…”. Wat een puinbak! Die warpdrive zal zijn chemish toiletje wel zijn, ergens in de hoek van zijn mancave. Ik moest er zo om laggen, je kunt mij wel opbeamen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

Op waarde schatten van dit soort filmpjes vind ik moeilijk.
Waar ik wel een uitgesproken mening over heb, dat zijn de laatste seconden van de video.
Daarin spreek de man uit dat hij hoopt dat daarmee USA een leidende rol krijgt.
Ik hoop van niet, want we hebben ervaren dat USA elke leidende rol misbruikt.

marinus
marinus
7 jaren geleden

l.l verhaal volgens mij,wordt niets en hoor je ook niets meer van.
als hij al iets gepresteerd zou hebben maar,dat heeft hij niet.

Emile
Emile
7 jaren geleden

Het is geweldig dat mensen nog steeds vanuit hun garage van allerlei dingen kunnen ontwikkelen, je moet niet vergeten dat menig apparatuur wat vroeger niet te betalen was ook voor de normale mens te betalen is, uiteindelijk moet je je afvragen of de black projects wereld en niet alleen in Amerika al lang een boek vol heeft met ideeen die ze proberen te verwezelijken.
Maar zolang een jong ventje een kernfusie reactor in z’n garage kan bouwen etc.. zijn er dus nog steeds dingen die uitgevonden kunnen worden tegen low-costs en overhead (zoals deze man zelf aangeeft)
En als je naar de geschiedenis kijkt zijn toch menig dingen bedacht in garage’s , slaapkamers, studeerkamers etc.. , Edison’s gloeilamp, tesla z’n ideeen, menig verschillende automobiel, verfijnen van voortstuwing, medicijnen etc.. etc.. , alleen nu maar hopen als ie de eerste test met warpspeed doet dat ie hij ook word begroet door de Vulcan’s hehehe, maar ik vrees dat we niks meer terug horen van deze man mocht het wel werken, wij weten dat ie er mee bezig is dus de gevestigde elite nu ook 🙁

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x