Homepagina » Buitenland » Merkel gedraagt zich als dictator en heeft totaal geen respect voor haar volk. Dan krijg je dit
merkel
Foto: World Economic Forum CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons

Merkel gedraagt zich als dictator en heeft totaal geen respect voor haar volk. Dan krijg je dit

De partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft aangifte gedaan tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel wegens machtsmisbruik.

Merkel liet zich negatief uit over de uitslag van de verkiezingen in de deelstaat Thüringen, waar de premier werd verkozen met steun van haar partij CDU en de AfD.

Terugdraaien

De bondskanselier zei dat de verkiezing van Thomas Kemmerich (FDP) volstrekt tegen haar waarden en ook die van haar partij inging.

“We moeten dit terugdraaien,” stelde ze.

Het gevolg was dat de premier al na een dag weer opstapte.

Machtsmisbruik

“Ik doe aangifte tegen Merkel vanwege haar dwang om de premier te laten opstappen,” aldus AfD-fractieleider in de deelstaat Björn Höcke.

AfD-partijleider Jörg Meuthen wees erop dat Merkel geen relevante functie meer heeft binnen de CDU.

“Het is duidelijk dat haar uitspraken een geval van machtsmisbruik zijn en de gelijkheid tussen partijen schaden,” zei hij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sergio schreef:

  Een “deug”mens die zich uiteindelijk tot een dictatoriale gezagsdrager ontpopt: hebben we idd. vaker gezien.

  17 likes
 • rayoflight schreef:

  tja merkle is dan ook rasechte stasi.

  17 likes
 • Willem schreef:

  Dan kunnen ze beter aangifte doen tegen de verkozen premier Thomas Kemmerich, die stapt gelijk op dus dat is een watje, stel je dan niet op als kandidaat. Stel Geert Wilders wordt hier verkozen met een overgrote meerderheid en wordt premier en zegt dan na een dag, nee ik doe het toch maar niet wat Rutte wordt anders boos, wat zou er dan gebeuren?

  10 likes
  • Exegese schreef:

   @Willem, het feit dat hij zonder slag of stoot onmiddellijk aftreedt verdient inderdaad veel meer aandacht. Ik kan mij onmogelijk aan de indruk onttrekken dat daar een gigantische hoeveelheid smerigheid en dreigementen achter schuil gaan. De deksel moest onderhand maar eens van de beerput had ik zo gedacht.

   19 likes
  • Tante Maart Geerink schreef:

   Wilders en Baudet houden Rutte in het zadel. Dat is de werkelijkheid.

   0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ik ken(de) Angela, ze heet trouwens geen Merkel maar dit terzijde, nog uit de DDR tijd. Met de toenmalige kerkleden gingen wij regelmatig, als er toestemming voor werd gegeven, naar eveneens leden van de kerk in de toenmalige DDR. En ik kan je wel zeggen dat de DDR mentaljteit en inzicht in een samenleving de leden wel gevormd hebben waardoor nu vaak realistisch besef ontbreekt. Zij wil echt vanuit haar christelijke achtergrond heel de wereld helpen, alleen is het niet mogelijk om heel de wereld naar Duitslqnd of naar Nederland te halen. Want vergeet niet Nederland knipt en buigt voor Duitsland. Je eigen land is al onleefbaar, slechts de elite profiteert van de voordelen die Duitsland of Nederland nog rest. Dankzij dit beleid van haar in DL en van Pinokkio in Nederland zitten eigen inwoners 30 jaar op een huis te wachten, totaal ontoelaatbaar. En of dat nou uit een christelijke of in geval van Haagse Pinokkio vastgoedfraude gebeurt het is totaal ontoelaatbaar en de machthebbers zijn bezig om hun eigen graf te graven. En terugvallen op leger of politie zal moeilijk worden als het volk in opstand komt. En dat het gaat gebeuren is wel zeker.

  9 likes
  • hippeharrie schreef:

   @Bas

   Dankzij dit beleid van haar in DL en van Pinokkio in Nederland zitten … etc
   Merkel voert alleen maar een agenda uit, christelijk..?
   waardes..? lmnl

   2 likes
 • Barry schreef:

  De DDR mag dan “niet meer bestaan”, de ex leden van de stasi en aanhangers van het systeem zijn er nog wel degelijk en wel in de hoogste kringen en bestuur. Zodoende krijg je dit, eerlijk gezegd heb ik geen meelij met het duitse volk, ze doen het allemaal zelf. Ze verdienen niet beter.

  8 likes
 • hadjemaar schreef:

  Als je weet wat een ziekte als kuru niet al met je doet
  ?

  7 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  350 Duitse artsen in opstand tegen coronamaatregelen: ‘We worden onderdrukt’

  Zo’n 350 Duitse artsen zijn een petitie ...

  duitse

  Duitse gezondheidsminister: ‘Trump heeft gelijk met kritiek op WHO’

  President Donald Trump heeft een punt met ...

  >