Homepagina » Buitenland » Apocalyptische beelden uit China. Een gewoon ‘griepje’?
beelden
Foto: Twitter/People's Daily, China

Apocalyptische beelden uit China. Een gewoon ‘griepje’?

De Chinese krant People’s Daily heeft beelden naar buiten gebracht van grote voertuigen die in de stad Wuhan, het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus, ontsmettingsmiddel sproeien.

Het zijn apocalyptische beelden: rijen enorme machines rijden door lege straten terwijl de lucht gevuld wordt met een omineuze witte mist.


Ook de krant Global Times plaatste een filmpje over de ontsmettingsoperatie.


Lockdown

Het is onduidelijk wat de autoriteiten in Wuhan in de lucht sproeien. Het zou gaan om een bleekwateroplossing.

China heeft een aantal steden op slot gezet om te voorkomen dat het dodelijke virus zich verder verspreidt. De lockdown treft meer dan 50 miljoen Chinezen.

Hele steden

Het officiële dodental door het nieuwe coronavirus is inmiddels gestegen tot meer dan 1000. Er zijn ruim 40.000 besmettingsgevallen.

Als de griep een grotere bedreiging vormt dan het coronavirus, zoals diverse media in de afgelopen dagen hebben beweerd, waarom worden dan hele steden besproeid met ontsmettingsmiddel?

[Futurism]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marie schreef:

  China is zover weg, wat weten wij er hier nu van? We zien slechts beelden op televisie…ze kunnen ons van alles wijsmaken en zoals bekend is men in Azie panisch voor virussen en ziektes. Hier gewoon niet zoveel aandacht aan schenken, dat is het beste en op het moment dat het echt dramatisch lijkt te worden hier in onze eigen omgeving maatregelen nemen!

  9 likes
  • frans schreef:

   Als er geen antivirus is zogenaamd, (in het lab wel!) denk je dan dat stoomwolken dit wel kunnen bestrijden.?
   Inderdaad, leun maar achterover, blijf in je eigen midden in rust.
   in 1920 is al voorspeld door R. Steiner dat de 21e eeuw de eeuw van de virussen is.
   In Medical Medium , las ik dat ons hele endocriene systeem, ons afweermechanisme wordt bestormt met virussen.
   Endocrien; schildklier, alvleesklier, bijnieren. alvleesklierkop waar de insuline regeling zit.
   Verder de lever, die vervuild is.
   In onze hersenen zitten kwikverbindingen. Uit vaccinatie stoffen. ed.
   Het boek Medical Medium, (Amerikaans, en vertaald in Ned. geeft voedingsadviezen .
   En een 28 daagse kuur om lichaam te reinigen en te genezen van allerlei door zware metalen en virussen
   veroorzaakte ziekten, aandoeningen en klachten.
   Ik vind het boek een aanrader!
   Het boek veronderstelt dat auto-immuunziekten niet bestaan.
   Het stelt; het lichaam valt nooit en te nimmer zichzelf aan! (virussen veroorzaken ziekten)
   Want dat zou betekenen dat je je eigen lichaam niet kan vertrouwen!
   Iets ergers is er niet. In het boek gaat het vooral over het EBV (Epstein Bharr Virus). dat in 1920 ongeveer werd ontdekt. Reuma. ALS, MS .en verder Schildklieraandoeningen. bijnieraandoeningen. kunnen genezen.
   Ik vind het boek hoopvol.
   Epstein Bhar is een sluipmoordenaar kan zich jaren ja zelfs een halve eeuw verschuilen en dan vooral in de schildklier.
   Voor het eerst openbaart het zich tijdens de aandoening die Pfeiffer wordt genoemd. (ziekte van).
   Daarbij horen ook pijnlijke gewrichtsklachten. Die later in het leven rheuma wordt. ETc. ETc.
   Ik zou zeggen lees het boek!

   1 likes
  • ria schreef:

   Volgens mij zijn er ook chinezen die niet zo bang zijn, in het filmpje zie je mensen die gewoon blijven staan als het gespoten word alsof er niks aan de hand is. Grote rookwolken om hun heen. Is het misschien niet alleen maar rook i.p.v. ontsmettingsmiddelen. Wat moet je nog geloven.

   0 likes
 • Louise schreef:

  China ver weg? Er is een luchtverkeer met duizenden vliegtuigen per dag internationaal , tel uit je winst. Er is geen mens die weet hoeveel mensen er inmiddels besmet zijn internationaal zonder zelf ziek te worden….Hoorde op you tube dat er alleen al in Amerika 15 miljoen mensen besmet zijn, zonder ziek te zijn……Uiteindelijk worden we allemaal drager …kijk ook eens bij Xandernieuws.net…….we zijn er nog lang niet, vraag is wat is het, dit is het derde virus al,Sars,Mers, Corona , misschien moet China toch eens wat aanpassingen doen als het steeds om overdraagbare virussen gaat tussen mens en dier………Dan hebben we het niet eens over de economische schade, en bedenk ook dat er geen Chinees is die kritiek durft te uiten.

  8 likes
  • ChiXiStigma schreef:

   Moeder aarde die hard haar best doet haar virus (mensen) te bestrijden, dat is het.

   4 likes
   • Rob schreef:

    @ ChiXiStigma. Nee, dat is het niet. Macht is wat vernietigend werkt en moeder Aarde is niet vernietigend. Die probeert alleen maar het leven te redden. Daarbij is het nog steeds de elite die vernietigend is. Van de hele mensheid is ook niet iedereen vernietigend. Er zijn nog steeds veel mensen die om het leven geven. Als moeder Aarde de mens zou bestrijden dan zou ze iedereen vernietigen, inclusief de goede mensen want die zijn er nog steeds echt wel. Dus een nogal ondoordachte en kort door de bocht genomen reactie.

    6 likes
 • mike schreef:

  Als het inderdaad een ‘onschuldig griepje’ is neemt men wel erg ingrijpende maatregelen. In Engeland is de politie inmiddels geautoriseerd om alle ogenschijnlijk besmette mensen op te pakken en 14 dagen in quarantaine te plaatsen.

  https://www.telegraph.co.uk/news/2020/02/10/police-given-unprecedented-powers-force-people-quarantine-action/

  Men heeft in China al met uiteenlopende stoffen gesproeid in de afgelopen weken. Hierbij zou het virus minder dodelijk zijn geworden, maar wel meer besmettelijk.

  5 likes
  • Willem schreef:

   Het zijn beelden van ver zoals alle nieuwsberichten, wie weet of iets waar is, Zou het allemaal kloppen dan zou dit wel eens een ramp kunnen worden die zijn weerga niet kent.

   5 likes
   • Henk Azie schreef:

    @Willem, beste, ik denk dat het al een ramp is. Een zwaar overbevolkt land, dito steden en mensen die niet luisteren willen, in dit soort omstandigheden is het noodzaak om emotie weg te zetten en puur klinisch te denken. Er zijn veel aanwijzingen dat dit een bio wapen aanval is. Let op motieven, tijdstip etc.
    Op Ben Fulford website krijgt Israel de schuld, maar je deze site moet je wel met een korrel zoutnemen zout nemen af en toe.
    Maar als het een bio wapen is, zou ik niet graag in de schoenen van de afzender willen staan, ik heb lang genoeg met Chinezen gewerkt om zeker te weten dat dit niet ongestraft zal gaan.

    5 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  chloordioxine anders pomp je vol met vitamine c om te bufferen..

  4 likes
 • Richard de Kruiff schreef:

  Waarom willen jullie zo graag dat het wel een wereldbedreigend virus is? Een echte killervirus zou zich in no time verspreiden ondanks de pogingen om dit te voorkomen. Wanneer het echt de bedoeling is om de mensheid te decimeren zouden ze het veel dodelijkere Ebola virus hebben laten “gaan “.

  4 likes
 • densie schreef:

  Geen paniek…
  advies: luister hier eens naar…
  https://www.youtube.com/watch?v=4Dc317oQee0&t=1507s

  namaste

  4 likes
 • Silbereye schreef:

  Nederland heeft de overheid alleen een toespraak op de plank liggen met de woorden “ga maar rustig slapen er is niets aan de hand alles is onder controle” .
  Burger beschermende maatregelen zijn jaren geleden al wegbezuinigd de gelden welke voor deze maatregelen werden gebruikt worden nog altijd bij de burger in rekening gebracht via de belastingen met dat geld word het politieke carousel onderhouden bureaustoel ambtenaren dus.

  Overigs deze op ontsmetting lijkende maatregelen in China zijn er om de bevolking te laten zien van wij doen iets wij zijn voorbereid (en dat zijn ze) maar het virus kan je zeker weten niet op deze wijze bestrijden of vertragen het is net als in Nederland een stukje schijnveiligheid.

  Wij zijn er straks slechter aan toe in dit naief landje, onze overheid doet pas iets als zijn buren iets doen dat heb je kunnen zien met de vliegbewegingen.
  Wij hebben geen enkel departement wat nog volledig functioneert de minieme volks gezondheidszorg word in werkelijkheid al jaren niet meer gegarandeerd dan alleen op papier men kan het nodige personeel al niet eens meer bij elkaar krijgen laat staan in zo een noodsituatie.

  Hier is de economie leidend dus word er miniem gehandeld en heeft men vooraf op bestuurlijk niveau al een calculatie gemaakt hoeveel doden er zullen vallen en hoe zich dit verhoud met een de draaiende/haperende economische bedrijvigheid.
  De meeste slachtoffers vallen in de leeftijds categorie van zestig jaar en ouder (tel uit je winst het probleem vergrijzing begint zich te keren) kan de overheid opnieuw de pensioen pot beroven zoals eerder is gebeurd.
  Klinkt allemaal nog al overdreven maar als men de voorgaande tijdsperiode analyseerd lijkt mij dit allemaal heel aannemelijk.

  4 likes
 • rayoflight schreef:

  Het is erger dan dat wij denken. Ik heb redenen om aan te nemen dat miljoenen mensen zwaar ziek zijn. Dit is gebaseerd op internet traffic data. Alle nieuws omtrend corona wordt gefilterd.

  4 likes
 • salvar schreef:

  ik heb al mondkapjes bestelt voor het geval dat.
  ik vertrouwd het voor geen meter en 2 mondkapjes voor 23 euro zowat komt er niets gaan ze de kast in.
  ze wuiven mi iets te hard hier in het westen,
  we hebben alles onder controle hoor.
  trump als het warmer wordt verdwijnt het virus vanzelf ,, natuurlijk,,

  3 likes
  • densie schreef:

   origanumolie er op! miniscuul is genoeg!
   pepermuntolie (uit China) ook goed…ook branden in je huis…aromatherapie…!!
   Luister naar de laatste YT van Dr. Bergman (aanrader)

   namaste

   2 likes
  • Silbereye schreef:

   Als het warmer wordt komen de (griep) virussen juist massaal te voorschijn Maart April Mei zijn juist de griepmaanden komt nu nog eens bij dat het extreem heet is in het Voorjaar en ook Zomers dan zijn de mensen nog eens extra verzwakt, met deze labiele regering welke deze onzin uitkraamt staat ons nog heel wat te wachten.
   Overigs is het gewone griepvirus ook dodelijk, het corona virus is een nieuwe toevoeging waar nog geen kluit tegen gewassen is, en altijd dodelijk voor de ouderen en zwakkeren.

   0 likes
  • ChiXiStigma schreef:

   Ik wil je niet bang maken, maar het kan ook via je neus, ogen en oren binnenkomen.

   0 likes
  • Perception schreef:

   Heb je ze al ontvangen?
   Iedereen die ze al besteld had wordt de bestelling later gecanseld.

   0 likes
 • Silbereye schreef:

  Ondanks wij in Amsterdam maar ook Nederland in het geheel al jaren veel Chinese toeristen ontvangen (vooral in de afgelopen December maand) nog afgezien van onze gezamelijke economsiche activiteiten welke geroemd worden als de grootste op Europees niveau, hebben wij nog helemaal geen geinfecteerde landgenoten binnen onze landsgrenzen, erg opmerkelijk.
  Onze buurlanden dus wel, vermoedelijk of zeker weten word onze gesubsidieerde media ook hier verboden te berichten over besmettingen hier net als de plaatselijke media rondom de AZC verboden is te berichten.

  Word toch echt wel tijd om na te denken.

  2 likes
 • Margie schreef:

  Zoals het ‘commentaar’ onder het artikel schrijft:
  Deze schrijfster is een held!

  https://www.sott.net/article/429015-Voice-on-the-Ground-Quarantine-Quakes-and-Coronavirus-life-in-Sichuan-China

  1 likes
 • Anthony schreef:

  Allen, maak jullie geen zorgen. Onze opperwijze man Donald Trump heeft aangekondigd dat de virus in april is verdwenen.

  We hoeven ons dus geen zorgen te maken. Want hij weet alles.

  1 likes
 • Louise schreef:

  Kijk deze zag ik gister op you tube , op het kanaal van ,,Sadhguru,, jawel een guru uit t Oosten…Zegt hele wijze dingen , kennelijk heeft hij ook humor (zonder humor ben je trouwens nooit wijs)…… Hij heeft een muziek nummer laten maken over het Corona virus……..ik vind m leuk,, Sadhguru on Corona virus outbreak in China………..
  En nog even deze, er is helemaal geen angst of paniek, alleen een gewaarschuwd mens telt voor twee….
  Uiteindelijk is er Carnaval en krokus vakantie , mensen laten zich nooit weerhouden……..
  Ohh en wie helpt me even uit de droom……van wie is dit nummer ook alweer,origineel ?

  0 likes
 • x

  Check Also

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  >