Buitenland

Met deze nieuwe wet kan de Europese Commissie het internet zonder overleg ingrijpend censureren

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!

De Europese Commissie, het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn het eens geworden over strengere wetgeving die ‘consumenten beter moet beschermen’. De zogeheten Digital Services Act (DSA) regelt onder andere het verwijderen van ‘illegale berichten en desinformatie’.

“We hebben een deal. De DSA zal ervoor zorgen dat datgene wat offline illegaal is ook online als illegaal wordt gezien en behandeld,” zei Margrethe Verstager, de Europese Commissaris die gaat over mededinging, in een filmpje op Twitter.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering zei: “Deze wetgeving is een doorbraak in hoe we desinformatie aanpakken.” Ze voegde toe dat Big tech-bedrijven nu veel meer moeten doen en moeten samenwerken met ‘onafhankelijke’ factcheckers.

Gevaarlijke ontwikkeling

Veel mensen maken zich zorgen over de nieuwe EU-censuurwet. “Sociale mediaplatforms worden verplicht in ‘crisistijd’ de censuur op onwelgevallige meningen te intensiveren. Door een nieuwe EU-wet kan de Europese Commissie namelijk strengere content-richtlijnen afdwingen. Een gevaarlijke ontwikkeling die het vrije debat voorgoed zal laten verdwijnen,” reageert Forum voor Democratie.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga voegt toe: “We leven in een tijd dat het publieke debat zich grotendeels online afspeelt. Het is zorgwekkend dat de Big Tech zich steeds meer gaat bemoeien met wat wél en wat niet gecensureerd moet worden. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Handen af!”

Elektronische identiteit

“De Europese Commissie krijgt binnenkort de macht om, zonder overleg met de lidstaten, het internet ingrijpend te censureren, wanneer zij oordeelt dat er sprake is van een ‘crisis’,” schrijft De Andere Krant, die inzage heeft gekregen in een concept van de laatste versie van de DSA.

Diep weggestopt in de raadpleging staat dat consumenten ‘een algemeen aanvaarde elektronische identiteit (eID) moeten hebben om toegang te krijgen tot hun data’.


4.8 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaco
Jaco
9 maanden geleden

Exact volgens agendaverloop. Steeds een stapje verder in de stront

Theo
Theo
9 maanden geleden

En????? hadden jullie iets anders verwacht?????
Alles is zo voorspelbaar!!

André
André
9 maanden geleden

Gooi je mobiel weg!

Angie
Angie
9 maanden geleden

Mooi, hè? De weg naar tirannie. En ze denken echt dat ze ons dit allemaal kunnen opleggen, zonder repercussies. Dat dacht Marie-Antoinette ook….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

122
0
We lezen graag je reactie!x